Методът на Фроули (в прикачения файл).
Авантюристката от картата, поставена от Лили - опитах да определя темперамента й чрез метода на Фроули и отново получавам водещ сангвиничен и второстепенен флегматичен (дано не съм объркала). Може ли допълнително флегматичност да идва от факта, че повечето от планетите от септернера са разположени в "зимния" квадрант на картата (от IC до AC)? Но това не е по Фроули.
Управителят на генитурата (натива) е Марс - тронов и в 1-ви дом. Отговаря на холеризма, който видях в поведението й - импулсивност, безразсъдство, не се влияние от чуждото мнение.
Относно управителя на маниерите го докарах до: няма планети в съвпад с АС или в знака на АС, няма планети в съвпад с Луна или Меркурий, управителят на АС Юпитер не е в аспект с диспозитора си Меркурий, Луна и Меркурий нямат точни аспекти (ако отпуснем орбис, Сатурн влиза тук). Опрях до алмутените на Луната и Меркурий (това не е по Фроули, за него алмутените са вятър работа). Така стигнах до Венера (както онлайн сръбската програмка от предния ми пост). Венера е диспозитор на Луна и Меркурий и екзалтира в знака на АС. Венера е в знак на Марс и в точен съвпад с него, т.е. и тя би трябвало да се проявява чрез него. И така се оказа, че има доста холеричност в изявата на натива.
Сангвиничният по природа управител на АС Юпитер се намира в сангвиничен знак Близнаци и 3-тия дом на комуникацията и пътуванията. Връзва се с това, че е общителна, лесно създава нови познанства (Юпитер е в секстил с у11 Сатурн - лесно намира компания). Юпитер е заточен и е бенефикът вън от секта. Затова предполагам, че се изкушава да говори празни приказки - количество вместо качество. Лили сподели, че липса духовност в търсенията й и че обича да се изхвърля в хвалбите си.
Сатурн е сух и студен по природа, попада в сух и горещ знак, т.е. е силно изсушен. Малефик вън от секта. Сатурн в Лъв все ми се връзва с прояви на егоизъм и себичност. В 5-тия дом е аспектира управителя на 5-ти, а тя ламти за забавления. Ако с влагата свързваме емпатията и чувствителността, то със сухотата би трябвало да се свързва обратното - липса на интерес към чуждите проблеми.