Прощавай, Веско. Не знам какъв си, нито пък правя предположения по въпроса.
В статията има някакво количество исторически факти + доста повече свободни съчинения + още повече глупости на търкалета. Кофтито на конспирацията е, че винаги има заден изход "ама те тия факти нарочно се крият, а това, което ви казват, е лъжа". Който иска, свободен е да вярва в това. Заяждам се не толкова с темата, колкото със слабостите на писанието, което на всичко отгоре се взема на сериозно. Нямам проблем с абсурда, стига да изглежда добре.
Мързи ме да оборвам точка по точка всичко, но понеже съм учил малко нещо история, ей тези два параграфа сериозно ме подразниха (т.е. дори повече от останалите и онова за централните банки, без да държа сметка за идеологическото съдържание):
Цялата история на човечеството се разделя на три периода:
Първи период. – До пришествието на Иисуса Христа.
Втори период. – След пришествието на Иисуса Христа, и постепенното установяване на християнските взаимоотношения между хората и народите.
Трети период. – Връщане на Залтния Телец на земята, с протестантската "реформация" и лихварството, и монополизирането от евреите, печатането на книжните пари. А това "тайно банкерско общество" през цялата обозрима история се е занимавало с лихварски и мошенически операции.
1) Дели се на колкото периоди ти е угодно, въпрос на конвенция. 2) "Християнски взаимоотношения" са се установявали най-вече с клане и така и не са успяли да се доустановят — не че е казано какви точно са тия отношения. Периодите на мир и любов са забележително малко, да вметна (вероятно заради подлите евреи :29:). 3) За еврейска връзка в Реформацията аз поне не съм чувал (което не значи, че няма). Аргументи и факти за такава пак няма изложени.
Основните исторически "жалони" на новото време са: Унищожението на християните и завземането на Холандия, от изгонените от Испания, евреи; Откриването и завладяването на Америка, от протестантстващите юдеи и юдействащите християни; Убийството на английския крал и завладяването на Англия, от холандските евреи, по време на холандската интервенция в Англия, която се представя в учебниците по история, като "Великата Революция" от 1688 г.; Убийството на френския крал, унищожението на християните и овладяването на Франция от юдеите, по време на "Великата" за юдеите, френска революция; убийството на руския император, унищожаване на християните и овладяването на Русия, от юдеите, по време на "Великата" за юдеите, октомврийска революция; Едновременно с руската революция е отстраняването на император Вилхелм, и овладяването на Германия от юдеите; Юдейската революция на "младотурците" (скрити евреи) в Турция; клане на християни, по време на опитите да се вземе и задържи цялата власт в Мексико и Испания, през 20-тте и 30-тте години; Опитът да се вземе властта в САЩ, около 1930-та година, който опит не е напълно успешен. Но властта в САЩ е била напълно завзета от юдеите, след края на втората световна война.
Цял параграф глупости на търкалета. Вярното е, че главните участници в Октомврийската революция са евреи и че християни са умирали в Мексико и по време на Гражданската война в Испания (там почти няма други, между другото). Опит да се вземе властта в САЩ около 1930-та година — това сигурно е поредният нарочно прикриван факт.
И т.н., и т.н.
Иначе да, основателите на Америка
е възможно да са говорели иврит — все пак са били масони :d030: