Автор Тема: Аспекти за първи и втори брак.  (Прочетена 140023 пъти)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
Re: Аспекти за първи и втори брак.
« Отговор #210 -: Ноември 17, 2014, 09:23:48 pm »
Четох, че в нощна карта при жена за аспекти за брак се гледал Марс, а не Слънцето. Обаче има ли значение какви са апликиращите аспекти на Слънцето до напускане на знака? И има ли значение, ако са само с транссатурнови планети?

Имам бегъл спомен, че май според индийската астрология Марс и Сатурн хвърлят сянка на седми дом, ако са в първи. Един вид - дали са в първи или в седми - все едно, влиянието е сходно.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #211 -: Ноември 17, 2014, 09:56:34 pm »
Разглеждай и Слънце, и Марс към всички планети, щом натала ти има потенциал за брак и ти импонираш на същите. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

The_One

• Hero Member
« Отговор #212 -: Ноември 17, 2014, 10:08:32 pm »
Опитвам да гледам по всички правила, но не мога да разбера дали силно аспектираните Слънце и Марс с предстоящи им повече от два апликиращи аспекта значат повече от един брак. Има подкрепящ фактори да са повече от един - Слънце в подвижен знак, У7 в аспект с Венера и Юпитер. Но може да значи просто, че преди брака ще има няколко по-дълги връзки.

Рени

• Hero Member
« Отговор #213 -: Ноември 17, 2014, 10:31:27 pm »
Може би трябва да има повече потвърждения в карта в посока изявен подвижен кръст, за да има повече от един брак.При теб само Слънце/ Марс са в подвижни знаци и освен като основни сигнификатори в женска карта за брак , имат ли друго отношение в тази посока в картата ти ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #214 -: Ноември 17, 2014, 10:37:43 pm »
Опитвам да гледам по всички правила, но не мога да разбера дали силно аспектираните Слънце и Марс с предстоящи им повече от два апликиращи аспекта значат повече от един брак

брак по смисъла на закона аз не различавам в днешните времена, но сериозните връзки - дългогодишни, на семейни начала, според сектата - слънце винаги, но ако е нощна - и марс

The_One

• Hero Member
« Отговор #215 -: Ноември 17, 2014, 10:43:13 pm »
Марс е диспозитор на У7 - Луната. Марс е в рецепция с Юпитер - сигнификатор за узаконяването на брака. А Луната има апликиращ съвпад с Юпитер.

Има аспект между Марс и Слънцето - апликиращ секстил.

Сега се опитвам да гледам ведическата карта. Там Луната и Венерата са в Ревати обаче У7 е Меркурий, който е ретро в Козирог на К2.

Папи, заради консервативният ми асцендент ли, заради захаросаната Венера ли - на мен ми е важно да мога да кажа: "ето, това е моят съпруг", а не "ето, това е мъжът, с когото живея". Вярно, че в днешно време съжителството и децата значат много повече от подпис, но просто това е моята нагласа.
Иначе да - и аз мисля, че сигнификаторите за съжителство и брак са едни и същи, защото в наши дни това е едно и също.

Чак сега виждам, че ако гледам Марс, защото съм родена през нощта, всъщност няма аспекти преди напускане на знака. Той е анаретен в Стрелец. Остава му по-малко от градус до влизането в Козирог и няма да направи аспект в рамките на Стрелеца.

Рени

• Hero Member
« Отговор #216 -: Ноември 17, 2014, 10:50:27 pm »
Tne_One, при теб акцента е в полза на кардиналният кръст и ти току-що го потвърди с коментара си.  ;)

Съвместното съжителство е по 5-ти дом ,а бракът - по 7-ми дом, даже и в наше време. Не е едно и също Лъв и Везни,нито Лъв и Козирог. :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #217 -: Ноември 17, 2014, 10:53:21 pm »
Ако минеш на сигнификатори, гледаш знакови аспекти, те подсказват

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #218 -: Ноември 17, 2014, 10:57:45 pm »
Само сходящи аспекти към съответното светило ли се гледат? Луната ми е най-аспектираната планета, но засега активът ми е нулев. Затова пък сходящият аспект е от Юпитер :)

The_One

• Hero Member
« Отговор #219 -: Ноември 17, 2014, 11:00:35 pm »
Единственият аспект на Марс в рамките на Стрелец, е тригонът с Юпитер. Но той е разходящ с 2 гр орбис.

Ако разглеждаме всички знакови аспекти - Марс тригонира целия ми стелиум в Овен, който включва и Венерата, и Луната.

Но все пак...никакъв друг аспект не му предстои. Доколко това е решаващо при разглеждане на темата? Търся подобни казуси в Интернет, но засега не откривам сходен случай.

Papy

• Hero Member
« Отговор #220 -: Ноември 17, 2014, 11:07:36 pm »
не е решаващо, и аз преди (заради разни книжки) си вярвах в апликиращи и т.н.
обаче практиката показва, че нещата се получават и без апликиращи аспекти

значи долу-горе - слънце, марс, у5, у7 - това са ти всички мъжки връзки
мутабелни знаци, много аспекти - говорят за повече
обаче практиката показва, че ако има възли по 1/7 трябва да имаш едно наум - може и да са много, но може да е 1 единствена и някви несериозници

The_One

• Hero Member
« Отговор #221 -: Ноември 17, 2014, 11:17:39 pm »
4. Брак.
А) Разглежда се полжението на Г1,У1,Г7,У7 и техните аспекти. Планетата, с която Луната(за мъжете) или Слънцето (за жените) най-напред образува ТОЧЕН аспект, движейки ги с 1° за 1 год дават характеристика на брачния партньор. При доър статус на тази планета и добър аспект с Луната (или Слънцето) партньорът ще хармонира с нас, иначе са възможни проблеми с него - мястото на планетата ще посочи преките проблеми, а господството й - косвените.
Б) Тенденцията към развод се определя по знака на 7 дом, планетите в него като статус, присъствието там на Уран, Сатурн, Плутон в 7дом, понякога Марс. Годината когато това става се определя от аспектите между Г7(У7) и Г2(У2), използвайки подходящи времеви методи.
Г) За повече от 1 брак се съди по знаците на 7 дом и дали Луната, Слънцето и Венера е в подвижни знаци и домове. Правилата за определяне са същите, само че мястото на 7 дом се заменя с 9-ти за 2 брак, с 11 за трети и т.н.

Ето това намерих по темата. Звучи ми като античната школа. С един градус за едина година се движдат Слънцето(Марс)/Луната, според възрастта, на която сме. За Слънцето това отговаря на положението му по прогресии.

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #222 -: Ноември 17, 2014, 11:36:54 pm »
Много полезно, мерси, The One.

Папи, току-виж се окажеш права, че не е нужно аспектите да са точни — Луната като сигнификатор и една от планетите като управител на дом имат невероятно изразителен аспект :o :-X

Papy

• Hero Member
« Отговор #223 -: Ноември 17, 2014, 11:39:29 pm »
какво е г7 и разликата му с у7?

Papy

• Hero Member
« Отговор #224 -: Ноември 17, 2014, 11:50:44 pm »
само да ви кажа, че тия книжки ги четат всички астроложки, и затова после като отидеш на консултация, не само не могат да ти кажат кога, ами дали изобщо
всъщност те могат, но се сбъдва с вероятност 50/50
и затова хората казват "някои неща ми позна, други не" - ами така е, вероятността да се случи или да не се случи е еднаква за стандартните събития