Автор Тема: Аспекти за първи и втори брак.  (Прочетена 140052 пъти)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
Re: Аспекти за първи и втори брак.
« Отговор #225 -: Ноември 17, 2014, 11:52:31 pm »
Папи, според мен под Г1 се визира естественият господар на дома (например Луната е Г4). А У1 си е управителят на дома според конкретната карта.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #226 -: Ноември 17, 2014, 11:54:42 pm »
Папи, според мен под Г1 се визира естественият господар на дома (например Луната е Г4). А У1 си е управителят на дома според конкретната карта.

да, вероятно е така, я да видм как става практически, може да намерим някоя карта с точен час и повечко бракове - някоя певица/актриса
и някоя жена-учен - без брак

The_One

• Hero Member
« Отговор #227 -: Ноември 18, 2014, 12:10:58 am »
Качвам картата на Елизабет Тейлър, която има осем брака.

Втората е на Рита Леви-Монталчини. Не се е омъжвала.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D1%82%D0%B0_%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #228 -: Ноември 18, 2014, 12:36:49 am »
The_One, наблюдавай прогресивен МЦ при теб за брак. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #229 -: Ноември 18, 2014, 10:38:40 am »
Картите са хубави, The_One, особено втората

и сега според твоя източник:
подвижен знак на к1/к7
г1 - марс във водолей, без достойнства, 2-ри дом,
у1 - ретро юпитер в дева - заточение, 9 дом
г7 - венера на трон, в четвърти
у7 - меркурий без достойнства, в четвърти, изгорен

аспекти - тригон на слънце с у1, тригон на у7 с у1, тригон на г7 с у1
съвпад на г7 със слънце, съвпад г7 с у7
квадрат на г1 с г7, у7, слънце
плутон в седми

не е като да нямат връзка управителите, не е като да няма апликиращи аспекти, по правилата по-скоро би трябвало да има брак и развод

обаче - нощна карта, марс във фиксиран, слънце във фиксиран, у7 изгорен в квадрат с марс (тук при други обстоятелства можеше да даде наистина развод), и възлите по 1/7 - винаги при това положение си имам едно наум, особено ако слв е в седми

ако погледнем по системата знак=дом, стелиумът е в 6-ти (с диспозитор на трон), юпитер в 10-ти, а нощният малефик е в 5-ти, в падение
простичко казано - успехи в работата, неуспехи в любовта

Papy

• Hero Member
« Отговор #230 -: Ноември 18, 2014, 10:46:36 am »
ще сложа още една карта

пак с апекти, обаче пак фиксирани знаци, марс изгорен, троновият у7 не помага
« Последна редакция: Ноември 18, 2014, 10:50:42 am от Papy »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #231 -: Ноември 18, 2014, 02:40:38 pm »
Преди да се разглеждат Г1, П6,Х8 , Д3 , е желателно да се разгледа човека -какво желае, къде се чувства добре, с кой... и ей такива, все с буквата "К" аспекти . ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #232 -: Ноември 18, 2014, 04:04:00 pm »
ще сложа още една карта

пак с апекти, обаче пак фиксирани знаци, марс изгорен, троновият у7 не помага
Ами асцендентът лъв с юпитер У на 5 в 1 обича да си обича, от Ю. -по-много, да има драма, страст и завоюване. А в дългата връзка това представление отстъпва на други неща. Седмият дом натоварен там с марс и меркурий-чести предложения, или възможности за брак, и венера в овен в 9 дом в един знак с уран си е доста свободна. Тъй-пост фактум всичко ще извъртим да докажем астрологично.
Слънцето няма нито един сходящ мажорен аспект, не знам ако имаше дали нямаше да я държи повече тази женица при всичкия фиксаж.
А съвпадът марс слънце и в 7-ами трудно се разбира с мъжете, при все наводнение по 7-респективно за целия й живот, пак заради фиксираното. Та като е трудно-агейн.
Рени, колко пъти се е записала?/Ужас, за мен и един брак за един живот е твърде...много/

А, ами, ето,добре,че се върнах да те допрочета.
за изгореният марс казват-прекалява и прекомпенсира- в женска карта, с партньори. Може и с бой по тях, хи.хи. :012:
« Последна редакция: Ноември 18, 2014, 04:06:51 pm от enigma »

Papy

• Hero Member
« Отговор #233 -: Ноември 18, 2014, 04:48:24 pm »
Ами асцендентът лъв с юпитер У на 5 в 1 обича да си обича, от Ю. -по-много, да има драма, страст и завоюване.
Обича да обича себе си-бенефик от секта, ама извън секта, пък ретрограден, без подкрепящ аспект

Цитат
А, ами, ето,добре,че се върнах да те допрочета.
за изгореният марс казват-прекалява и прекомпенсира- в женска карта, с партньори. Може и с бой по тях
За това не знам нищо-изгорената планета е невидима-как да прекали, като реално я няма на небето (не се вижда)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #234 -: Ноември 18, 2014, 05:18:12 pm »
Обича да обича себе си-бенефик от секта, ама извън секта, пък ретрограден, без подкрепящ аспект
За това не знам нищо-изгорената планета е невидима-как да прекали, като реално я няма на небето (не се вижда)
Хмх, заговрИ близнака и сега-трябва да се върна пак тук, измами ме, ей :-*
Ще обясня така, марс е огнен, това-вижда се ,не се вижда, остави, той ще работи чрез слънцето, тоест става някак двоен поради съвпада-две небесни тела и силен за лошо, защото не в сектата си, да не говорим 7 дом.
Ако искаш повече-ще потърся, имам инфо.
ретрото на юпитер го видях, ама много не съм сигурна в смисъла, Шулман малко е краен в определенията за ретропланетите.
Ама пък си дава един общ късмет и самочувствие, много любови, познавам първодомни юпитери, фукането се вижда и с невъоръжено око. въздушното слънце си е малко хладно, вярно е, но е в 7 дом.

Papy

• Hero Member
« Отговор #235 -: Ноември 18, 2014, 05:27:53 pm »
Не е в секта, ама е източен :)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #236 -: Ноември 18, 2014, 07:55:16 pm »
Качвам картата на Елизабет Тейлър, която има осем брака.

Втората е на Рита Леви-Монталчини. Не се е омъжвала.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D1%82%D0%B0_%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8

Ако момичето си беше намерило някой изявен Плутон-щеше да се омъжи законно.  :'( Кой знае какви мухъли е имало около нея.  :'( :'(

Рени казва,че "е желателно да се разгледа човека -какво желае, къде се чувства добре, с кой... и ей такива, все с буквата "К" аспекти ." Всяка жена иска да се омъжи,но ако е инат, взискателна и твърдо не желае да прави компромиси и не го срещне ще се отдаде на работата си.  ;)

Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

The_One

• Hero Member
« Отговор #237 -: Ноември 18, 2014, 08:00:31 pm »
Папи, последната карта не отговаря дори и на основните условия за брак. Злосторник в седми дом, при това със Слънце. Природата на двете планети е сходна, така че съм склонна да допусна, че Слънцето не изгаря Марс в класическия смисъл, а по-скоро усилва влиянието му.

От друга страна, заради асцендента в Лъв и Юпитер там в комбинация с телешка Луна на МЦ мисля, че случаят е "от любов към себе си не мога да заобичам другите". Акцентирани Лъв и Телец дават самодостатъчност и усещане за себе си като за безценно световно и междугалактическо съкровище.
Според мен тук не са липсвали възможности, а желание.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #238 -: Ноември 18, 2014, 08:05:14 pm »
По последната карта допускам,че нативът може да има няколко брака.
Марс не го определям като злосторник,а като типаж (Овен,Марс в 1Д)
Виждала съм пълни 7Домове с по няколко брака,плюс Марс.Брачните партньори са покривали планетните архитипове.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Papy

• Hero Member
« Отговор #239 -: Ноември 18, 2014, 08:08:03 pm »
вероятно е така, особено с тая професия

но понеже много хора си мислят, че празен 7-ми е нещо си, че аспектите със слънце са нещо си, че венера в овен е нещо си, че апликиращите са нещо си...

аз лично познавам жена - омъжена еднократно, според мен достатъчно щастливо, с марс в 7-ми

та както казах и преди - може да се определи колко е склонен някой по аспекти и местонахождение на слънце, марс (това за женска карта, нали така), у5,у7, знаци по осите
повече не може да сме сигурни