Оооооо аз отдавна спрях да си плескам по косата разните говна от магазините. Ползвам само био органичен шампоан на Санте - Германия и след това си плескам косата с масла. Най-добрите за нашите коси са маслата от арган, боабаб, авокадо, жожоба, сладък бадем, карите и кайсия (тези са за сухи коси). Значи на рошава и влажна коса ги нанасям и след това се сресвам и си я оставям така да изсъхне. Като изсъхне става мека като коприна, а това много ново усещане за моята коса, защото винаги е била мега суха и твърда като сено :91:. Няма как да стане много лесно разресването, защото това все пак са масла. С изкуственяците и силиконите от магазина става по-лесно, защото полират косъма с разни силикони и други такива. С маслата обаче си е натурално и е много по-добро за косата.
Има един малък проблем обаче: маслата свършват бързо поне при мен, защото косата ми е дълга, а те не са в големи опаковки. В момента понеже нямам нищо налично от гореизброените и си плескам на косата един "вазелин" за рани, който си правих миналата зима - трябва да се употреби все пак
. Има доста масла в него и косата ми го приема много добре. Лошото е, че не съм му записала никъде съставките :012:.
Сега съм решила да си направя нов крем за косата и естествено този път ще запиша всичко, което слагам в него. От няколко месеца започнах да си записвам рецептите, че то една глава и за кое по-напред я... :57:
ВНИМАНИЕ: За онези, които нямат сухи коси, трябва да знаете, че след нанасяне на масла по косите се слага шапка за затопляне (затопляща маслена баня за коса) и след половин-един час косите се измиват! Аз мога да си позволя да не я мия, защото след няколко часа е попила абсолютно всичко и не и личи, че е мазана с масла.
Маслата се нанасят като се капват няколко капки на дланите и се размазват и след това се нанася на косата. Правите това упражнение докато решите, че ви стига и не прекалявайте.