А за картата на пишман ясновидеца с ментални отклонения какво ще кажете?
Тронов Меркурий в съвпад с Юпитер, тригон с екзалтирала Луна. Юпитер в мажорен аспект към двете светила. Сатурн стои отделено, гледано с прецесия, не аспектира Луната и Меркурий. А и по тропикал не може да се брои нито за съвпад, нито за тригон, твърде големи орбиси.
Рару, ти гледаше ранга на планетите в картата, нали? Може ли да се провери състоянието по този метод?
Смятат, че проблемът е неврологичен, а не виждам афликция на Меркурий, той се свързва с нервната система, с интелекта. По-скоро ми се вижда на психична основа да са нещата, по опозицията Луна/Марс – попада в ъглови домове и баш си отговаря за психиката, вътрешния свят /Луна в 4 дом/.
Много интересно, по ведическата система Ащакаварга има изключително силни Венера и Юпитер – 7 т. и 6 т., но поставени в кофти домове. Над 4 т. се счита за силно положение. И същевременно много слаби светила – по 2 т. за Слънцето и Луната. По тази система за афетика светилата са с най-нисък бал в хороскопа, след тях се нарежда Сатурн – 3 т.
Погледнах картата на една позната, срещат се и по-слаби позиции – Сатурн с нула точки, Луна с една. А Сатурн ѝ е аспектира доста лични планети, без Луната. И управлява изгряващия знак. И като цяло – посредствен живот, липсва постоянство и амбиция, няма желание сама да се справя в живота, търси се лекота и инерция, просто да минава времето, много слаби емпатични способности, едностранчиви себефокусирани емоции. Трябва повече да изследвам тия афетики, досега не бях обръщала внимание как се изявяват на практика.
Разгледах доста карти в базата си данни и установих, че е много важно Лагнеш да е с повече точки по Ащакаварга. Това определя в голяма степен и възможностите за изява и реализация в живота, добрите предпоставки, шансовете. Няма нищо общо с личните способности, по-скоро определя благоволението на средата към теб и как се позиционираш спрямо нея.
Но пък за въпросната позната с Лагнеш, който има нула точки, не бих казала, че чак толкова ѝ е била неподкрепяща средата, изпитания и борба в живота си почти не е видяла. Но тя по-скоро се обособява като изключение в извадката. За нея мога да кажа, че без борба и усилия е получавала доста добри шансове, за които на мен буквално ми е текла кръв от носа и съм полагала къртовски усилия. Но оставам с впечатление, че не успява да оползотвори доброто, което ѝ се поднася на тепсия. Нещата идват с лекота и не ги цени, затова бързо си отиват и потъват без да вържат плод, няма никакво надграждане. И така ѝ минава животът.