Стилът, маниерът на Марс в Риби, Рак или Везни не е така директен, типичен, както при Марс в огнени знаци, по-мек е някак си. Желанията на такъв Марс, често се модифицира спрямо тези на другите, зависим е от общите такива, докато мине време и разбере какво всъщност лично
иска за себе си и как да си
го вземе. Но това е Марс и няма значение, дали е в Риби, Везни, Близнаци или Овен, той е си автономен и не приема чужда намеса, затова има вътрешен конфликт, чувство на безсилие, разочарование, даже и гняв понякога , при така поставен Марс в Риби, Рак, Везни, защото има усещането, че няма избор, нито силата да си спечели собствената битка. Когато нещо по прогресия, транзит само леко да бутне такъв Марс и веднага реагира, но по-често с/към тялото си ( инфекции, вируси, акне, порязвания, язва, зрение, метаболизъм) чисто инстинктивно, отколкото навън със сила, но това не означава, че "ще си остави магарето в калта"- напротив, Водата помни и то как помни и когато мине най-вече Сатурн или прогресивна планета, които да придадат
форма на натрупания гняв, същия се излива върху ,който е на пътя му с мощна сила, буквално като потоп. Трудно му е на Марс във водна стихия, но като компенсация притежава способността да се научи да се бори с непряката конфронтация.
Да, Марс в Риби е агресивен защото е обезсилен и мъжете, които познавам с така поставен Марс, макар и различно поставен по дом, аспекти, всеки един от тях е посягал. В женска карта Марс в Риби не е така "опасен", ако редовно му се "сменя водата"- даже и само във връзка със сексуален характер. Марс в Рак носи кардиналност, тук има посока, емоционално активен е тук Марс и борбата е на много лична основа. При Марс в Скорпион желанието за оцеляване го държи винаги настръхнал оттам и импулса да побеждава, да има власт над другия, защото много добре усеща, че в противен случай ще го доминират. Тук Марс знае как да си пази силата, да я задържа и фиксира в нещо или някой конкретно и когато дойде момента,
го вади разрушително. Затова така доволно се облизват жените по мъжки такъв Марс. В женска карта няма тази мощ, защото жената работи с тази сила навън, на светло. Аз разпознавам лесно Марс във водна стихия, защото имам достатъчно Вода, първата им крачка винаги е
втората- това винаги ме забавлява.