Автор Тема: подвластни на кой планетарен период сме  (Прочетена 22638 пъти)

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
Re: подвластни на кой планетарен период сме
« Отговор #30 -: Юни 29, 2014, 02:28:39 pm »
За съжаление съм доста боса в индийската астрология, но пък ми е много интересна. Сега гледах от калкулатора на Диана. Знаех, че се намирам в маха даша на юпитер, но това до 2017. После идва сатурнЯ  :( И какво да видя- от март месец съм влязла в антардаша на марс. Затова само агресия и напрежение около мен, като прибавим и кардиналния кръст последните месеци. Марс ми е в 7-ми дом- явните врагове, бизнес партньори, евент и брачни ( тук поне не се разписвам)  :) В индийската карта марс е У11, в тазгодишния солар  сол плутон ми е в 11-ти дом ( не знам дали има някаква връзка). Понеже гледах, че и и други във форума са с луна в Ардра, как е дашата на сатурн? Лили е писала малко в по-горен пост, толкова ли е ужасно ?  :012: Отначало се започва със сатурн-сатурн, приказка. В картата ми ( индийската), сатурн е във скорпион, намира се в 6-ти дом, управлява 8 и 9-ти домове.
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Flora

• Hero Member
« Отговор #31 -: Юни 29, 2014, 03:05:59 pm »
Мерси, Гаури, но той и юпитер не беше цветя и рози  :012: Според Santi  няма много достойнства в индийската карта. Намира се в 9-ти дом, във водолей. В квадратура са със сатурн. Вярно, че в периода на юпитер излязх да живея в чужбина, актуални теми бяха висшето образование, чужди култури и езици и тн. Но като си помисля за този сатурн, вярно ли е че в 6-ти дом не е много силен?
Имам и още един въпрос- за кету в 5-ти дом? Вярно ли е това , което се пише масово, че тази му позиция е доста неприятна?
And nobody knows my name

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #32 -: Юни 29, 2014, 03:17:25 pm »
За съжаление по-голямата част от съзнателния ми живот, след като упорито си се трудила и очакваш някакви плодове, минава под управление на малефици. А махадашата на Юпитер е минала през не толкова съществени години от живота ми - от горните класове в гимназията до 2003 година, когато още не бях наясно какъв път да поема в живота.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Flora

• Hero Member
« Отговор #33 -: Юни 29, 2014, 03:28:21 pm »
Цитат
Дай да ти видя картата, че ми е трудно така по няколко констелации да гадая...:)
Прати ми данните си на лични..

Благодаря, Гаури.  :58: Ще ти ги пратя.
And nobody knows my name

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #34 -: Юни 29, 2014, 10:56:37 pm »
калкулатора дава автоматично 3 часа разлика обикновено е 2; проверете:) кога  сте родени

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #35 -: Юни 29, 2014, 11:35:08 pm »
калкулатора дава автоматично 3 часа разлика обикновено е 2; проверете:) кога  сте родени

Да, добре е да се проверява дали автоматичните програми смятат точно часа и координатите.
De omnibus dubitandum est

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #36 -: Юни 29, 2014, 11:41:18 pm »
За мен, фирдариите работят. В сатурн-подпериод венера съм, вярно е, но пък съм станала сатурново-имунизиран с времето, ще изкристализирам и този път, няма накъде.
Харесвам този метод, ще го изпитам и с други хора.

Flora

• Hero Member
« Отговор #37 -: Юни 29, 2014, 11:45:34 pm »
Gauri,

Благодаря много за тълкуването  :58:. Чела съм и аз в нета на безплатните тълкувания, че сатурн не е поставен толкова зле.

Цитат
[Юпитер в 8-ми дава подчертан интерес към трансцеденталното. От кога се интересуваш от астрология...? Със сигурност това е  един от подаръците, които ти е донесъл Юпитер.
/quote]

Честно казано още от дете се интересувам от трансцеденталото. Първо започнах да чета за разни религии, после четох за нумерология тук-там, където имаше по списания и вестници. На 18 г.  някъде открих езотериката ( или части от нея  :012:). А с астрологията  наистина се запознахме през   2007-ма. Иначе прди това съм чела за слънцата, но тогава открих, че има още асцендент, луна и тн  :012:Но си права, основно интереса се пробуди след като влязох в маха дашата на юпитер.
And nobody knows my name

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #38 -: Юни 30, 2014, 12:12:37 am »
За фирдариите не съм определил дали работят при мен или не, изучавам ги все още, но дашите работят и още как.
Сега все още съм в МД Венера/АД Раху - Раху е ситуиран във втори дом заедно с Луната(11-ти от Венера), в констелация на Сатурн е(У1 в 10 дом).
Раху е функционален малефик в картата ми и в половината период се появи доста стресиращо и подтискащо, най-вече поради негативните транзити, които се случваха през това време (Сатурн през 7-8 дом от Луната и Раху през 8-ми), което рефлектира негативно в/у финансите и кариерата.
Все пак през втората половина на подпериода нещата почнаха да се подобряват значително нещата, започнах да реализирам някои от идеите си, появиха се добри странични доходи, чрез които ще мога да реализирам други неща в АД на Юпитер, която почва след няколко месеца.

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #39 -: Юни 30, 2014, 01:09:28 pm »
Планетарните периоди, според ведическата астрология, при мен работят много точно. Проблемът е, че не мога да стесня събитието до месец, два да речем.
В даша на Луната, АД на Сатурн и Меркурий загубих много свои близки - Луната е У6 в 8-ми дом, Сатурн управлява асц и 12-ти дом, а Меркурий - 5-ти и 8-ми дом.
В Раху / Раху се омъжих, / запознахме се в чужбина / - Раху е в 4-ти дом, в навамша е в съвпад с управителя на 7-ми.
В Раху / Юпитер забременях - Юпитер в 11-ти дом аспектира 5-ти и управителя на 5-ти, а в Д-7 е в съвпад с У5.
Сега съм в период Раху / Меркурий - отново имаше загуба на близки, финансови загуби - Меркурий У8, Раху аспектира 8-ми дом. Надявам се оставащата част на периода да е благоприятна, защото все пак Меркурий управлява и 5-ти дом.
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #40 -: Юни 30, 2014, 01:20:55 pm »
При мен излизането от АД Слънце (в рамките на МД Сатурн) този път проработи като по часовник, очаквах подобна промяна.
Но мисля, че е за добро - следващата даша е на Луна - тя управлява 10 дом в раши и се намира в 9 дом - и в раши, и в навамша. Така че по-скоро би трябвало да означава нови възможности, отколкото рязък срив и потъване... Но според мен събитията ще се развиват по неочакван и непредсказуем начин - Луната е в нашкатра Ардра (управител Раху), участва в конфигурация с Раху и Марс (нещо като голям тригон) в домове трикона - първи, пети и девети (в западната карта - голям тригон между Луната, Марс и Уран).

Интересното е, че АД на Венера не бе така резултатна - в края не периода нямаше отчетливи събития (свърши в началото на август миналата година). Но сега със Сатурн в съвпад с АС няма лабаво - даша Сатурн/Слънце даде резултат. В навамша Слънцето и Сатурн са в 7 дом, Луната е в 9ти - очаквах някакво развитие и по партньорска линия, но засега е същата стагнация...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #41 -: Юни 30, 2014, 02:02:45 pm »

Миналата година ти казах "след две години". Не помня вече какво бях видяла... В Навамша май беше.. Търпение още малко и и действие трябва...:).

Ще видим, надявам се предстоящата да е по-резултатна от предходните. Следващата ще е Сатурн/Марс (от 2016), но двете планети са свързани със 7 и 9 дом в Д9, при това имат аспект и взаимна рецепция.

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #42 -: Август 03, 2014, 01:03:23 am »
Някой да е / бил в период на Раху? Забелязвам, / поне при мен /, че периодът на Раху дава страшна неудовлетвореност. Независимо, какви цели си поставям и независимо от това, че ги постигам, щастието и радостта са краткотрайни. В началото на периода смених работа и местожителство, после се омъжих, копнеех за дете, после реших, че се депресирам да стоя по цял ден вкъщи и стартирах бизнес... и така до безкрай  :41:. Раху все не е доволен, все иска още и още, няма вътрешен покой  :91:. Лошото е, че при мен е аспектиран и от заточен Марс, У3 - което само засилва негативните му характеристики. Дали ще е така до края на периода или по някое време ще започне да отшумява?
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

Diyana

• Hero Member
« Отговор #43 -: Август 03, 2014, 01:20:26 am »
На партньора ми Рахуто приключи преди две години - подобна опитност имаше - постигна всичко, което поиска, но накрая или биваше поставян пред избор - морален, принципен избор, при което сам се отказва от плячката или не беше удовлетворен.

Сега една приятелка преживява такъв период, но при нея е много драматично - има и хубави, и лоши моменти, но някак остава все на крачка от върха, от сбъдването - не посмява да го сграбчи сякаш и след това започват да я шамаросват трудните уроци.

Това е капанът на Раху - мисли внимателно какво си пожелаваш, защото ще го получиш, но ще трябва нещо да жертваш. И може после да не можеш да живееш с избора си.

Този е много мръснишки период, по моему - Сатурн е по-честен - вика ти - добре, искаш го, бачкай, ще ти се даде с лихвите. Раху ти изпречва на пътя изкушения, поставя те изневиделица на точното място, в точното време, отваря ти портите, а после те пуска по пързалката - това е според мене точно сценарият на Адвокат на дявола. Интегритет си трябва, за да издаяниш успешно през Раху. И като дойде моментът - да избереш това, което ти е наистина най-важно.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #44 -: Август 03, 2014, 01:22:48 am »
ПС. За Раху казват, че почва много ударно, после се успокоява. Ако ти си успокоила желанията и страстите си :d030: