Автор Тема: Магнетизъм  (Прочетена 38780 пъти)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Re: Магнетизъм
« Отговор #75 -: Юли 13, 2014, 10:28:42 pm »
Не бих просила за чужда кауза,нито пък за моя.Просията е недостойна като жест.Тя е за отчаяните с робско мислене и на дребно.Но бих се борила САМО ЗА МОИТЕ каузи на широк фронт и бих помогнала за чуждите само,ако са ми в интересите.

нямам повече въпроси,горгият дядо Добри с робско мислене и на дребно- това е най -големият дарител на храма Ал.Невски

« Последна редакция: Юли 13, 2014, 10:30:27 pm от strelicka »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #76 -: Юли 13, 2014, 10:30:23 pm »
При дядо Добри това е съзнателен избор, избор на душата - такъв да бъде, за него това е начинът. Може би ако имаше друг начин да събере средства за тези дарения, нямаше да проси.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13759
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #77 -: Юли 14, 2014, 12:09:41 am »
При дядо Добри това е съзнателен избор, избор на душата - такъв да бъде, за него това е начинът. Може би ако имаше друг начин да събере средства за тези дарения, нямаше да проси.
при него това е мисия, която си е поставил след лична житейска загуба- сина си

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #78 -: Юли 14, 2014, 12:13:52 am »
Често се случва тежка житейска загуба да преобърне начина ни на живот и да ни провокира да направим преоценка на целите и на пътя, по който сме тръгнали. Но възможността за такова осъзнаване също би трябвало да е заложена някъде. Някои просто се отърсват след изживяна загуба или дори поредица от загуби и тръгват напред - по същия начин, по същия път и с непроменен светоглед.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
« Отговор #79 -: Юли 14, 2014, 12:19:16 am »
А не бихте просили? Дали ако някой човек, който много обичате има нужда от лечение, парите трябва да се съберат веднага, а ги нямате... Няма да просите ли? И хиляди още примери, в които няма избор. Събирането на дарения какво е-просия. А тя всъщност е молба към другите за помощ, недостойно ли е да помолиш за помощ, когато нямаш избор. По недостойно е да си завъртиш главата и да се правиш, че не виждаш и не чуваш молбите на другите.

Съдбата понякога играе подли игри и никой не е застрахован, че няма да се озове безпомощен в ъгъла.

А срещу дядо Добри всяка дума без уважение е срамна!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #80 -: Юли 14, 2014, 12:42:15 am »
За себе си не бих просила - имам си достойнство. Думичка, която все по-рядко се среща като качество.

Но животът ни поставя в най-различни и често непредвидими ситуации. Ако става въпрос за децата ми и ако не виждам никакъв друг, по-достоен изход, кой знае - може би и аз бих просила в някаква форма. Да се събират дарения чрез смс-и и лепене на плакати с банкови реквизити също е вид просия, но го правят отчаяни хора, които не виждат друг изход и нямат друга възможност.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13759
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #81 -: Юли 14, 2014, 01:31:27 am »
За себе си не бих просила - имам си достойнство.
Молитвата също е просба  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #82 -: Юли 14, 2014, 08:17:45 am »
Просба, не просия, макар че при молитва човек може да помоли Господ за милост.

Моят принцип в живота е да не моля, но и да не изисквам нищо от никой. Досега така съм оцелявала.  :)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #83 -: Юли 14, 2014, 10:51:03 am »
Да, бих. Хората, които се занимават с благотворителни организации, какво правят - събират богаташите, представят им каузата и ги приканват да направят дарение. Коктейл с артистична програма, търгове и др., за да изглежда по-приятно. Но това също е вид просия. Ако аз бях от богаташите, щях самата аз да давам парите, но като не съм...
« Последна редакция: Юли 14, 2014, 10:52:40 am от Mirabella »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #84 -: Юли 14, 2014, 11:10:16 am »
Правех такава просия сравнително скоро, въобще не се чувствах унизена като знам защо го правя, даже-за да бъде честно, върнах пари на едни от желаещите, с уговорката да им ги взема следващия път
Като ни е бедна държавата, или по-точно, ограбена, гладните деца какво да прават?

Happy58

• Гост
« Отговор #85 -: Юли 14, 2014, 11:13:43 am »
Потърсих датата на Наталия Кобилкина, тя родена в един ден с нашия Веско  :)
Да отбележа, че въобще не ми допада, дори ми е антипатична, но хората я харесват и са привлечени от нея, а тя умело ги успива с глупостите си

използвам цитата само, за да се включа по темата "Кобилкина". В началото, повлияна от коментарите по пресата и медиите, имах негативно отношение към тази дама. След това обаче й видях нумерологичната карта, а след това имах възможността на живо да я видя и слушам и най-накрая, интервюто при Диков. Въобще не съм съгласна, че тя говори глупости. Аз лично напълно споделям нейните виждания, напълно съм съгласна с нея. Жалкото е, че хората не си отварят мозъците, за да разберат, какво им говори. Природата е създала Марс и Венера и така ще бъде до края на света - и ако някой не се съобразява с това - просто не е в крак с нея и ще страда.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #86 -: Юли 14, 2014, 11:37:30 am »
Ако аз бях от богаташите, щях самата аз да давам парите, но като не съм...

И богаташите биха, но повечето вече имат нужда от някакъв гарант срещу злоупотреби, щото са се парили - затова предпочитат някой да ги организира и после да им гарантира, че работата е свършена. Друг е въпросът, че за организацията на кампанията като правило се потрошават почти толкова пари, колкото се събират от събитието. От опита си съм се убедила, че "директният маркетинг" - тип просия с нарочените дарители, е най-бърз, най-ефективен и най-безотказен. Ако не досаждаш прекалено често де, щото и богаташите са крайно число и не си им само ти на хранилката :). И ако не си се злепоставил с някоя компрометирана кауза преди това.

И още един проблем - "спонтанната" благотворителност често свършва в коша - хрумнало му на някой да закара чувал със стари дрехи или сирена, торти и луканки в дом за деца. Ама децата дрехи си имат, на дома му трябват памперси, чаршафи и почистващи препарати, а хранителни продукти могат да приемат само след разрешение от съответните институции и придружени с нарочен официален документ за произход, дата на производство и т.н. Хората рядко се сещат да звъннат и да попитат с какво конкретно да бъдат полезни и после започва негодувание и врява до бога, че им изхвърлили секънд хенд гащите на боклука.

ПС. Простете за изобилния спам, бях на нет-диета две седмици и сега със сигурност ще ме избие на логорея ;D
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #87 -: Юли 14, 2014, 11:55:53 am »
Много интересно смесване между благотворителност и сексология се получи в тази тема.  :)

За каквато кауза и да става въпрос, за да привлечеш последователи, се иска магнетизъм.  ;D

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #88 -: Юли 14, 2014, 12:04:03 pm »
Много интересно смесване между благотворителност и сексология се получи в тази тема.  :)

За каквато кауза и да става въпрос, за да привлечеш последователи, се иска магнетизъм.  ;D

Мдаа, нещо на осми дом се е подкарала темата. А те не отговарят ли същите планети, които определят магнетизма, и за сексуалната привлекателност? Тъй поне като ви поизчетох, всеки си е пуснал карта на някого, който му намагнетява точно определени работи, от кръста надолу. Майка Тереза не я видях в картите.
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #89 -: Юли 14, 2014, 12:05:34 pm »
Майка Тереза може и да я няма, но нали коменттирахме дядо Добри и привлекателността на неговата кауза?