Ем, аз използвам биодерма, уж са едни от най-добритеАма все пак химияВсъщност се опитваме да ходим на плаж към 16.30, тогава става и без кремовеКожата ми е тънка, светла, изгарям много лесно, почернявам много трудно, за толкова години не си спомням ни веднъж да съм ставала като шоколад, в най-добрия случай някаква разлика с банския, дето само аз си я виждам
+ фактът, че всяко олио създава и ефект лупа и се потъмнява/изгаря по-лесно
Търсих арганово масло обаче нямаше в кварталните аптеки и си купих бадемово. Сега как да процедирам, като се изкъпя да го нанеса върху косата и да не го изплаквам, така ли?
Ако косата ти е суха по принцип си капваш малко върху дланите и го нанасяш върху влажна коса. Така може и два пъти. След това не измиваш. Ако косата ти е нормална или мазна - наплескваш я, слагаш найлонка, отгоре хавлия и стоиш 2 часа и след това изплакваш.Бадемовото е много добро за коса, но е желателно да не си го плескаш върху лицето, защото стимулира растежа на космите. :012:
Сакън! Не :012: Може да затоплиш маслото за малко в микровълнова, мажеш краищата, слагаш отгоре шапка за баня или някакъв найлонов плик( важното е да се получи ефект загряване. По принцип зимата върху тази шапка се увива и кърпа, за да може да се затопли, но лятото не е нужно). Стоиш минимум 30 мин и после се измива. Не го мажеш след къпане, защото единственото, което ще постигнеш е ефект заглаждане и по-скоростно омазняване. Идеята е маслото да проникне в самия косъм. Прочети в нета и виж дали не ти е пороьозна косата, а не просто суха.
квоооо ами аз точно си сложих върху лицето отивам да го измия Косата ми само в корените е мазна, краищата й са много сухи и е склонна към цъфтеж. Четох, че може и след къпане 2-3 капки да се сложат.
Ще пробвам след къпане и ще докладвам какъв е ефектът. Не ми се вярва да се омазни бухала :012:Ей кожата ми е супер мека, то златно било това масло :012: