Santi, не се сещам за посоките - може и да съм чела нещо някъде, но нямам никакъв спомен.
Тук по крайбрежието преобладавава по-ориентализиран и средиземноморски тип, по към вътрешността на страната и в другия й край хората изглеждат доста по-различно от това, което наблюдавам в североизточната част.
Ретро Венера в съвпад с Кету имам в западната карта, но във ведическата минават в различни знаци и накшатри - Венера в Ревати, Кету в Ашвини, респ. 6 и 7 дом. Но незнайно защо усещам влиянието на съвпада и в джйотиш картата, а уж не би трябвало.
Имам позната с Кету в знака на Лагна, минават в Козирог по сидерал. При нея не е дал нисък ръст, дори малко повече от средния - 170. Слаба, тънка костна структура, но има лека несъразмерност между горната и долната част на тялото (горната е много тясна и сплескана). Същата, за която споменах, че има силна ъглова Луна в един знак с Раху.
При нея няма изразен стремеж към свобода и независимост, точно обратното - лесно изпада в зависимост в отношенията, сама си поставя капани. И дори когато всички й го казват в прав текст, пак си върви по същия път, неотклонно. Да даваш акъли на Луна/Раху и да очакваш да ти следва съветите е същото като да очакваш от Луна/Кету да види ситуацията с очите на външен наблюдател, а не в състояние на самовглъбено съзерцание. :012:
Сетих се и за друг случай - Луна и Раху в знака на Лагна (АС/Луна в Свати, Раху във Вишакха/ сидерални Везни). Диаметрално противоположен случай - "хвани ме за шлифера"
- никога не се омъжва, не поема ангажимент към мъж, дом и семейство, но изпада в друг тип зависимости. Привидно независима (доколкото необвързаността го предполага), целият й живот минава в зависимост от благоволението на мъжете, с които е имала интимни отношения. Финансови и алкохолни зависимости.
И в двата случая - и при Луна/Раху в първи дом, и Луна/Раху в 7 дом - може да се говори за силни зависимости, но при различни обстоятелства и по различен начин изразени. Може би наистина има такова влияние, ако съвпадът е в ъглов дом или поне когато Луната управлява ъглов дом от АС (познавам и такъв случай - Луната е у7, но не се намира в кендра с Раху).