"Танцът на реалността" от Алехандро Ходоровски
https://www.colibri.bg/knigi/1475/alehandro-hodorovski-tancyt-na-realnostta Дори не може да бъде класифицирана, като биографична или биографична в психомагичесkият му стил. Изключителна, точно като него .Радвам се че си я взех и въпреки, че той е изключителен, любим гений, не очаквах, като че ли книгата да ме грабне толкова.. но той е гений навсякъде ,световъзприятието му е магическо и няма как такъв човек да създаде суха или посредствена книга .Предполагам за феновете на тарото, книгите му посветени на картите ,са истинско Откровение .Толкова го харесвам, че ще я прочета втори път
Зная го, преди още да съм свършила първото четене. Чета по малко, докато карам велогагометъра
защото нямам време и така ми се поразваля пълният оргазъм, но някой ден, ще я чета с дупе в леглото или гледка на някъде за пълен кеф .Преди много години прочетох невероятните книги -биографични на Федерико Фелини и на Луис Бунюел -магични като самите тях .И сега това преживяване с магичният свят на един гений се повтори. И да гениите не са като другите хора и неслучайно единият е основател на сюреализма ,не само в киното, Фелини е майсторът на магическият реализъм и тоя Ходоровски -истински вълшебник с неговият психомагизъм или каквото там да го нарича
Гледам че книгата сега е на някаква супер промо за което ме е яд ама
Следващият който ми предстои е Салман Рушди друг от сферата на магическият реализъм. Гледам да си купувам книгите му, защото, като се изчерпи тиража няма втори и имам няколко пропуснати от първите му. И да ,записала съм се на три виртуални тура да пътешествам ,защото калта по обувките, паркираните линейки пред, входа, осраното слънце и портретът на бойку с маска ме смачкват до дъно
Тревожех се от съвпада на Нептун със Слънцето, но ще му се предам, не мога не ,искам не се чувствам ок в този кален ковид пейзаж. Отдавам се в мъглата на други светове. Съзнателен ескейпизъм, ще се разтворя в него и умра за бойковата реалност .