Тъй като говорим за световни шампиони мисля, че пропускаме да отчетем най-важното. На какво стават шампиони? На света. Светът в какъв етап е в този момент? Какви са мунданните енергии и съответно - какъв типаж хора подкрепят?
През периода, свързан с мунданни напрегнати аспекти на Плутон - около 30-те години на миналия век, шампионите са с аспект между Марс и Плутон. През 70-те и 80-те години облагодетелствани са тези, при които съвпадът Уран-Плутон засяга лични планети, в най-добрия случай - отново Марс. 90-те години принадлежат на Сатурн-Уран.
Това си е моя логика. Но все си мисля, че човекът Х би живявал съвсем различно в XXI и да речем в XVIII век. Давам елементарен пример: аз съм уранясала, леко ми се отдава всичко свързано с техника, компютри и информация. Обаче ако живеех два века по-рано може би щях да съм само един чудак. Или щях да съм сръчен грънчар? Същото е и със спортистите.
За да успееш във време на напрегнати аспекти в кардиналния кръст ти трябва да имаш с какво да им се противопоставиш. Пулев е със стелиум в Телец и няма лични планети в кардиналния кръст. Устойчив, постоянен, непоколебим. Но стоицизмът не върши работа, а импулс за противопоставяне липсва. Това личи и в играта му. Той иска да излезе на ринга и да помете противника. Като срещне отпор не се опълчва, а поема ударите, чакайки "златната" възможност да помете. Едно, че това време не е неговото и второ - макар че картата е без точен час, аз не виждам предпоставки за извънреден, т.е. световен успех.