Автор Тема: Борсова астрология  (Прочетена 21296 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Борсова астрология
« Отговор #45 -: Юли 04, 2015, 07:22:08 pm »
Не съм му дирил картата. Да я сложа?

Стана ми интересно, че си се занимавала толкова време с ТА, а не си се престрашила да си провериш изводите на живо. Правила ли си статистика колко често уцелваш тренда?

А, чак сега видях долната забележка :) - хайде първо Бъфет :)

Има У5 съвпад с ЮЛВ и е силен - дава способности с тази област, но понеже е ЮЛВ, трябва малко да се преориентира и той го прави към 8 дом, защото все пак има тригона Слънце/Сатурн - У8/У1,2 :), а Слънцето е в 8 дом и Сатурн в 1 дом - супер е! Юпитер съвпад Плутон ....

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #46 -: Юли 04, 2015, 07:22:59 pm »
В картата му гледам, че Меркурий в аспект с Марс и Сатурн (и двамата ъглови), Мерк диспозитор на Слънцето в Дева. Силно аналитичен ум. Много силен Сатурн У2 на трон, ,в първи дом.
При този няма хазарт, всичко е изчислено до най-малка точност.
Репти вече каза, тригон между Сатурн У2 и Слънце У8.
У5/10 Венера (естествен сиг. на втори дом) на трон, ъглова в 10-ти, съвпад Раху, в аспект с екзалтирал Юпитер и той ъглов.
Марс опозиция Сатурн.
Много му е силна картата на този в насока пари/реализация. 
« Последна редакция: Юли 04, 2015, 07:25:46 pm от Satin »

Happy58

• Гост
« Отговор #47 -: Юли 04, 2015, 07:31:43 pm »

Стана ми интересно, че си се занимавала толкова време с ТА, а не си се престрашила да си провериш изводите на живо. Правила ли си статистика колко често уцелваш тренда?

Не, аз се пробвах, не съм спирала през тези 12 години:) - но само тогава , когато не "се отнеса" нанякъде другаде :) - имам квадрат Марс/Нептун между 2/5 дом. Това ми беше основния проблем :). Натала ми го има в темата за соларите - сега го сложих - интересен е - У5,8,9,11 съвпад в 3 дом. Но връзката с 2 дом е непряка - диспозитора на У2 е и У11, но е слаб. Другото - ЮЛВ в 5 дом, точен квадрат Марса в 2 дом, и накрая ПФ точна опозиция на горе описания съвпад :).

За тренда - повече е от 60-70% - не ми е било интересно да водя статистика, защото си го "знаех". Въпросът е в това, че тренд няма от много години :) - затова търгуващите губят много сега - в момента тече една много широка и дълга корекция, която е съставена от мини-корекции - точно те всъщност предполагат това развитие в света - неочаквано, манипулативно, нелогично. Но при дневни/интрадневни движения могат да се правят парички - и то си има такива хора, аз ги познавам.

Но, принципно, такива събития като 2006 и 2008 се виждат при ТА - е, поне аз ги видях и предупредих тези около мен, които бяха в позиция. Особено 2006 беше много на кантар - много хора изгоряха, включително един мой близък приятел (въпреки че го молех да се застрахова :) ) - ама то като ти е писано .... :)
« Последна редакция: Юли 04, 2015, 07:35:44 pm от Happy58 »

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #48 -: Юли 04, 2015, 07:37:54 pm »
Сатен изброи каквото видях и аз, ама по-прегледно.

Хепи, при мен е У1=У8, Юпитер квадрат Плутон/У2, поразкрачен тригон с У1/8.  Ако броиш Марс за У2, в знака на У1/8 е. Плюс У2 съвпад Маркурий (У9/12) — може да вадя пари от вътрешна информация. Да се преориентирам, дорде е време, а? :) Взимам те за консултант, ако искаш.

Happy58

• Гост
« Отговор #49 -: Юли 04, 2015, 07:42:07 pm »
Сатен изброи каквото видях и аз, ама по-прегледно.

Хепи, при мен е У1=У8, Юпитер квадрат Плутон/У2, поразкрачен тригон с У1/8.  Ако броиш Марс за У2, в знака на У1/8 е. Плюс У2 съвпад Маркурий (У9/12) — може да вадя пари от вътрешна информация. Да се преориентирам, дорде е време, а? :) Взимам те за консултант, ако искаш.

Консултант по вътрешна информация? :) - никакви такива - имам Сатурн на върха, откъм 9 дом :)

Аз предпочитам модерните управители, значи Марс не е у2, а тук ми липсва и 5 дом :) - нещо друго требе се мисли :)

П.С., да Сатин ги написа по-добре. Ама то щото ние се отнесохме в теории търговски някакви :)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #50 -: Юли 04, 2015, 07:45:40 pm »
И аз не се сещам кое ще е това нещо — хем пазари, хем да няма човешки фактор :) Масово насажданият модел е оня тарикат, дето наскоро идва да изнася сказка, Белфърт. Хората искат да забогатеят така, със замах, а не продавайки копчета и ластик за гащи. Даже и в текста, който е поместен на първа страница, и там се обяснява как борсовите занимания били по същество рискови, спекулативни и т.н. — пети дом. Що не го кажат на Уорън Бъфет?

Той даде нагледен пример как се печели от очаквания- чух за четирицифрени суми. :012: Едва ли някой, искрено се е надявал, че ще получи философския камък за борсовото "злато".

Uran

• Hero Member
« Отговор #51 -: Юли 04, 2015, 07:47:31 pm »
Happy,не съм .Обща култура,а и както казах всичко е манипулирано изкуствено,не вярвам в цикличност в чист вид ,не се знае какво ще им хрумне на тия които държат контролния пакет акции неофициално .Реалната стойност на стоката подлежи на цикличност,но ценообразуването вече е под контрол на определени хора-пример от 1972 г. Никсън прави от долара хартийка,купон със изкуствено определяна стойност,която няма връзка с материални активи на банката,това дава възможност за всякакви машинации върху които контрол имат малък кръг хора/.Иначе някъде четох за хороскопи на борси,което е полезно ,мисля пак от Санти,но е много общо това .

Опозит, има си я цикличността. Манипулациите могата да поразтегнат/сбият вълната, но не и да я премахнат.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #52 -: Юли 04, 2015, 07:48:32 pm »
От теб само експертно мнение :) Вътрешната информация е изцяло пожелателна, но ако нещо ти тежи на душата, ще те чуя с готовност :29:

Уране, само не казвай, че си ходила :o

Uran

• Hero Member
« Отговор #53 -: Юли 04, 2015, 07:49:37 pm »
Не съм. Не бих дала пари за такова нещо.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #54 -: Юли 04, 2015, 07:51:29 pm »
А, успокои ме. Подозирам, че четирицифрени суми се правят и с изнасяне на семинари посткарцерно.

Happy58

• Гост
« Отговор #55 -: Юли 04, 2015, 07:51:45 pm »
От теб само експертно мнение :) Вътрешната информация е изцяло пожелателна, но ако нещо ти тежи на душата, ще те чуя с готовност :29:

така става :) - с удоволствие ще го излея  :08:

Happy58

• Гост
« Отговор #56 -: Юли 04, 2015, 07:53:02 pm »
Не съм. Не бих дала пари за такова нещо.

То едва ли там е имало някой, който ВЕЧЕ се занимава с това :) - поне по мое време беше така - ходеха новаци, кандидати за бързо забогатяване и подобни екземпляри

Uran

• Hero Member
« Отговор #57 -: Юли 04, 2015, 07:59:24 pm »
А, успокои ме. Подозирам, че четирицифрени суми се правят и с изнасяне на семинари посткарцерно.
шестцифрена в долари. Работи си пи ар-ът. Семинарите са си част от мърчантайзинга.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #58 -: Юли 04, 2015, 08:09:57 pm »
Да бе, подценил съм го :)

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #59 -: Юли 04, 2015, 08:11:02 pm »
Опозит, има си я цикличността. Манипулациите могата да поразтегнат/сбият вълната, но не и да я премахнат.

+1.

Има техники, които се занимават с анализирането на вълните, циклите на акумулация/дистрибуция и т.н.