Като проследяваме веригата по диспозиция търсим ЙЕРАРХИЯ на планетите по сила,силният управлява .Когато има един краен диспозитор,формата на управление в картата е МОНАРХИЯ,когато е някаква форма на олигархия,олигарсите в съюз и все пак някой надделява в натала или по предимства от моментната динамика по прогресии,транзити... .Аз имам като крайни диспозитори Венера,Меркурий,Юпитер във връзка-това е като управлението на тройната коалиция навремето
.Очакванията ми са като са на върха на управлението да са замесени във всяко по-важно събитие ,всяка тяхна връзка ще е като заседание на парламента .ПП .Поправка в движение,рискове на живото предаване
.Има несъответствие,когато говоря за Йерархия,не е задължително да е по сила/Юпитер при мен е в падение например /,по скоро е като ИЕРАРХИЯ на държавно управление,понякога управляват некадърници :017:При един краен диспозитор управлението е ясно,при два-също,понеже са във взаимна рецепция,с качества на съвпад .При три и по-вече обаче се наблюдава посока на завъртане.при мен Юпитер управлява непосредствено Венера,той е ,,причина,,за моята Венера,но обратната връзка е опосредствена/Венера за да управлява ,за да е ,,причина за моя Юпитер трябва да мине през Меркурий като посредник -интересна особеност