Автор Тема: Транзити на марс-съвпад, квадрат, опозиция  (Прочетена 21889 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Наблюдавайте, моля, какво се случва при тези аспекти към натални: асц, у1, слънце, луна

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
Re: Транзити на марс-съвпад, квадрат, опозиция
« Отговор #1 -: Януари 26, 2015, 11:22:41 pm »
Наблюдавайте, моля, какво се случва при тези аспекти към натални: асц, у1, слънце, луна
А при теб какво се случва?
 При мен-много, чак се изненадах колко съм го игнорирала този персонаж.

Papy

• Hero Member
« Отговор #2 -: Януари 26, 2015, 11:27:22 pm »
А при теб какво се случва?
 При мен-много, чак се изненадах колко съм го игнорирала този персонаж.

Ще споделиш ли?

Квадрат марс към у1-прискрипан пръст на врата
Не е в моята карта, само наблюдение и повод за темата

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
« Отговор #3 -: Януари 26, 2015, 11:37:32 pm »
При транзитите на Марс с изброените аспекти най - силно се проявява, аспектирайки натален Юпитер У9 в козирог. Обикновено това е моментът в който отстоявам принципите си и влизам в конфликтни ситуации, от които после трудно се излиза .. ;D

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #4 -: Януари 26, 2015, 11:50:16 pm »
При мен транзитите му не действат или поне не съм забелязала. Сега ще ми мине през Слънцето, ще внимавам дали ще има проявление  :)

enigma

• Hero Member
« Отговор #5 -: Януари 27, 2015, 12:15:50 am »
Ще споделиш ли?

Квадрат марс към у1-прискрипан пръст на врата
Не е в моята карта, само наблюдение и повод за темата
Това с дребните травми е ежедневие. Особено ако имам вътрешно негодувание. Свиква се, но напрегнат натално марс и въдворено облагороден е труден за дефиниция.
Във всеки случай ако гледам мъжете около мен-те са марс в картата ми-харесвам екзалтираният при сатурн марс-като символизъм.
Събития-марс го вадя от една година, натално ми е  ретрограден, опозиран, и ъглов. Хората около мен интуитивно знаят, че го имам, и ако се правя , че няма такова-те ме провокират. Марс е съревнование, те ще ми хвърлят ръкавицата винаги и редовно.По-неприятно е да извадиш един провокиран марс, затова-често и ежедневно трябва да бъде признат, ваден, използван. Но когато си жена, невинаги е ясно-къде да го правиш, особено ако не си спортист.

Happy58

• Гост
« Отговор #6 -: Януари 27, 2015, 08:44:40 am »

последния при мен - около 1 декември - съвпад с нат Луна, която е У1, като същевременно прави и секстил към МС и опозиция към Юпитер (У6) - нищо особено:
- във форума разпалено съм коментирала Марсовете и то специално тези в Лъв,
- пътувах служебно в компания на шефа (Марс съУ10),
- снимаха ме в една местна телевизия (съвпада с Луната е в 7 дом и всъщност се активира опозиция с Юпитер).

Спомням си, че се притеснявах за този съвпад заради пътуването, но ... нямаше проблеми.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #7 -: Януари 27, 2015, 12:36:10 pm »
" На щурм! " -това се случва при транзити на Марс.При леките аспекти има : "Оле !" , при твърдите -"Оле-ле-ееееее! "
Зависи натива с какво се идентифицира и когато Марс атакува съответните точки от картата под тези ъгли (горе-споменатите ), същите са в бойна готовност да отстояват своите позиции или по-скоро да ги защитават. Една по-напрегната карта, в тези случаи буквално изпушва ( болест, инцидент ), от свръхенергия, а друга по-латентна й се задвижват колелцата и желанията, стремежите добиват заряд . Проявата на твърдите транзитни отношения на Марс, зависи от това, как е поставено натално Слънце, както и знака на транзитния Марс.

Когато искаме на всяка цена да сме първи, да сме Аз и сме гневни на някой или нещо, тогава Марс -чупи пръсти, блъска коли, прави пожари... :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
« Отговор #8 -: Януари 27, 2015, 04:32:41 pm »
 На марсов възврат, който повтаря опозицията с меркурий от радикса на 30 септ. 2014г.имах лек пътен инцидент. На предния възврат преди 2 години- също. НО тук и нептун мъти водата повече от марс, заформя т-квдарат от риби и е тронов-силен за лошо поради напрегнитят вид на аспекта. Един бърз транзит като че ли не е достатъчен, той е само тригер. Първият път бях на погребение и нептун ми замаза здраво зрението със сълзи, не видях пешеходци, жената до мен ми кресна и дръпна волана.Вторият път-първа кола на кръстовище, тръгнах на червено :57:, имах тревоги и някъде съм се отнесла. Свирките и псувните не ме впечатлиха ,защото не знаех какво става. Това е от 15 г. шофирам всеки ден преди не ми се е случвало. Нептун-понякога на мен ми изкривява и разтяга времето, че и пространството.
Марсовите травми от детството не мога да ги датирам, щеше да е по-конкретно.

Papy

• Hero Member
« Отговор #9 -: Януари 27, 2015, 11:48:16 pm »
Чета ви, нямам време да коментирам
Само набързо едно наблюденийце леко странично-марс съвп натален плутон често дава грипове и подобни, независимо кой какво управлява и къде е, по-вероятно в по-важните домове/ъгли

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #10 -: Януари 28, 2015, 12:15:02 am »
Само набързо едно наблюденийце леко странично-марс съвп натален плутон често дава грипове и подобни, независимо кой какво управлява и къде е, по-вероятно в по-важните домове/ъгли

Цитат
марс съвп натален плутон често дава грипове и подобни

Защо ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #11 -: Януари 28, 2015, 12:31:26 am »
тр. Марс + тр. Нептун на Асц. - разболяване. Лечение с коняк... ;D
тр. Марс съвпад нат. Меркурий в 1-ви дом - силен гърлобол и кашлица... Тук ще впиша и безсънието, което ме мъчи от седмица...

Не помня от кога така яко не съм се разболявала. Засега продължавам да се лекувам алтернативно. До тук р-цията на организма ми си е точно психосоматична...
Поне изгледах доста филми, съпреживях с актьорите и си поплаках на воля

Papy

• Hero Member
« Отговор #12 -: Януари 28, 2015, 09:18:15 am »
Защо ?

Нямам представа, забелязах го в около 10-на хороскопа, не видях нищо др сходно, нито показващо грипни/възпалителни истории, да не споменавам, че по това време плутон вече не го тачех много.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #13 -: Януари 28, 2015, 12:56:09 pm »
това е несериозно, защото Плутон обхваща много голяма група хора
сега като има грипна епидемия по твоята логика болните са с Плутон в риби в натала  :012:

при мен ако се случва да ме хване грип когато тр Марс е на моя Плутон е защото последния е на АСЦ, а Марс е У8

Papy

• Hero Member
« Отговор #14 -: Януари 28, 2015, 02:25:42 pm »
Не е моя логика, а наблюдение
А дали е сериозно-наблюдавайте и докладвайте :)