Адвокатствам. Хепи май нямаше предвид, че не ни засяга като общество. А имаше предвид, че има сили, които не зависят от мен, теб, обществото. И тяхното решение/нерешение може да е определящо.
Някои наричат това Бог. Други Съдба. Трети Карма. Нещото, което ние нямаме възможност да контролираме. А така ни се иска... :72: Понякога си и вярваме, че раздаваме ред - земен може и да раздаваме. Но дали е божествен и в хармония с божествения?!
Да, Ема, благодаря ти ... явно, когато някой адвокатства, идеите/мисълта/ ми се възприемат по-спокойно
- иначе, повечето хора са "на нож", без обаче да са разбрали, какво точно имам предвид (а и нищо чудно, просто да не са прочели внимателно написаното).
Когато се случи някое нещастие с някой много добър, свестен, честен, мил човек, всичко го оплакваме и се питаме, защо никой (там горе) не наказва нарушителя/злодея/идиота и т.н. Аз вече не оплаквам и не съдя и не изисквам, защото не е ясно, този мил/добър/свестен/честен и т.н. човек какви ужаси е вършил в някой минал живот, когато пак така хората отстрани са се чудили, защо няма наказание и дали това, което сега му се случва не е всъщност плащането на онази стара сметка.
И в продължение на тази мисъл - не е наша работа да даваме възмездие, нашата работа е да живеем правилно в цялото общо, а оценките се дават някъде си, някога си, от някой си. Това естествено не означава, че не трябва да спазваме закони.
Ако отидем малко по-встрани, където работи астропсихологията - ако е вярно, че всички събития са плод на нашата моля, мисли, настройки и т.н. - тогава, кой е виновен за нещастията?
А може да погледнем и от друг ъгъл - ако душата е избрала да премине през даден вид предизвикателства, за тази цел ще ѝ трябва "помощник" - някой, който да извърши лошото, което всъщност е предизвикателството за нея. Тогава .... има ли лош въобще .... или трябва да сме благодарни на отсрещната душа, съгласила се да приеме товара на едно престъпление, за да ни подсигури "препятствието/изпитанието".
Дано този път съм била по-ясна.