Автор Тема: Новолуние 18 април 2015г.  (Прочетена 37835 пъти)

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
Re: Новолуние 18 април 2015г.
« Отговор #75 -: Април 21, 2015, 09:27:48 am »
Хепи и аз съм така,понякога пренебрегвам себе си,за да помогна на другите,има някаква жертвоготовност в мен.На моменти се чувствам прекрасно,на моменти се обвинявам като теб.Щом имаш потребност прави го,пък той да си реагира както иска  :)

Happy58

• Гост
« Отговор #76 -: Април 21, 2015, 09:30:20 am »
Хепи и аз съм така,понякога пренебрегвам себе си,за да помогна на другите,има някаква жертвоготовност в мен.На моменти се чувствам прекрасно,на моменти се обвинявам като теб.Щом имаш потребност прави го,пък той да си реагира както иска  :)

ааа, не може така - аз трябва да се науча да поставям граници - това е моя си урок, само така ще се чувствам добре .... само да успея да се справя с причината (както казва Рени) :) - но, имам цял живот за това все пак :)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #77 -: Април 21, 2015, 11:14:48 am »
След време никой няма да се сети да отбележи факта, че си пренебрегвала себе си, за да му е добре на него- то собствените деца не го признават, та какво остава за чужд човек... В това отношение е нужен баланс- даваш на другите нужното, но задоволяваш и своите нужди.

при Хепи е друго- трябва да асимилира, ако не смогва да го приеме като аксиома, че "Неискано добро, се наказва със зло"

Едно е някой да е пропаднал в яма , да протяга ръце и моли за помощ, друго е да го тикаш в ямата (макар само словесно) и после пред другите да се хвалиш, че си искала да го спасяваш!

Happy58

• Гост
« Отговор #78 -: Април 21, 2015, 12:13:59 pm »

Едно е някой да е пропаднал в яма , да протяга ръце и моли за помощ, друго е да го тикаш в ямата (макар само словесно) и после пред другите да се хвалиш, че си искала да го спасяваш!

моето такова ли е  :-\ :-\

Happy58

• Гост
« Отговор #79 -: Април 21, 2015, 12:30:33 pm »
Екшъна продължава - този път напрежението/предизвикателството идва от шефа :)

Преди 4-5 години при подобна ситуация отдавна да съм напуснала :) - сега се замислям, защо минавам през това :)

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1444
« Отговор #80 -: Април 21, 2015, 12:42:05 pm »
Стар , ами то така или иначе Аз-ът стои в основата на пътя през живота, това , че е в интерес на егото е добре, показва , че душата е развита. Все пак , чрез егото душата се проявява в този живот, поне така са устоени хората, при ангелите и животните е по друг начин.

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #81 -: Април 21, 2015, 10:08:14 pm »
Всичко е мотивирано от лична егоистична потребност и поради егоистични причини, дори и жертвоготовността.

Коя потребност на егото? Може да е въпрос на мироглед, възпитание..." Умри, но свръзка дай!" :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #82 -: Април 21, 2015, 10:31:55 pm »
Мда, щото иначе се връщаме няколко хилядолетия назад-до инстинктивния разум

greg07

• Hero Member
« Отговор #83 -: Април 21, 2015, 10:40:50 pm »
Някой няма ли да обори или съгласи с моето виждане , което по-горе изложих?

Papy

• Hero Member
« Отговор #84 -: Април 22, 2015, 10:35:08 am »
Това може да е описание на стандартен човек
Само че (за щастие) не всички са такива
И причинно-следствените връзки не са толкова прости
Понякога правенето се изразява в неправене
И обратното
Понякога милото отношение крие грубо сърце
А грубото натрапване крие истинска грижа

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #85 -: Април 22, 2015, 10:41:07 am »
Твърде общо е да се твърди,че човек е хедонист .Не случайно има толкова много различни философски направления,отразяващи различни виждания на различни его-та .Самият индивид често в течение на времето променя вижданията си,егото си .За мен лични това,че преражданията ставали на гроздове е указание за доближаване до генетическата памет,прераждане в рамките на рода .Това за изплащането на грехове е допуснати грешни избори,слабост на ума или духа,силният е прав,слабият е грешен,парадокса е само на пръв поглед,силният,не е универсално силен и обратно .Когато има опасност за живота,важно е само това което се случва в момента,затова в християнството отричат прераждането и кармата,ненужно разсейване,губене на ценно време за работа сега,макар че всъщност го има,генетичната памет е доказателство,но да се занимава само този който има на разположение време .

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #86 -: Април 22, 2015, 11:13:58 am »
Всяка манипулация,измама е скриване на грубото сърце зад мило отношение,явно че може да се скрие, никак не съм глупав и пак са ме мамили яко,всеки користен манипулатор го прави,грубото натрапване на грубото сърце,не върви в ,,цивилизованите,,държави .Цивилизовани означава само големи струпвания на хора,големи градове,там откритата грубост много бързо си намира майстора,винаги има по-силни,за сметка на лицемерието,което е задължително ,премерено поведение по правилата на съответната култ-ура .

Papy

• Hero Member
« Отговор #87 -: Април 22, 2015, 11:36:26 am »
Не можеш да скриеш грубото сърце зад мило отношение - то прозира и обратното. Всъщност и мотивацията и в двата случая. Без значение е подходът, а какво се крие зад него.

Можеш, и още как
Затова има разочарования в любовта, приятелството, работата, изобщо-всички сфери на човешките отношения
Затова има и професия-измамник, черни вдовици, разводи след 20 год брак и т.н.
Дори и опитните профайлъри не хващат 100% от убийците
Който си мисли, че знае всичко за човешката природа...вероятно е в дълбока заблуда

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
« Отговор #88 -: Април 22, 2015, 11:47:21 am »
Браво,Папи напълно съм съгласна с последното ти мнение.И аз вярвам в това на 100% :clap:

greg07

• Hero Member
« Отговор #89 -: Април 22, 2015, 11:48:21 am »
Можеш, и още как
Затова има разочарования в любовта, приятелството, работата, изобщо-всички сфери на човешките отношения
Затова има и професия-измамник, черни вдовици, разводи след 20 год брак и т.н.
Дори и опитните профайлъри не хващат 100% от убийците
Който си мисли, че знае всичко за човешката природа...вероятно е в дълбока заблуда

това доста ми хареса