Логично е да има значение как натално си представен по темите, венера, 5 дом, по-комплексно е. Някой напред направи дуплика за това, че не е достатъчно само пр венера към слънце. Венера и слънце натално имат ли аспект, би трябвало по дирекции да има проявление, двата аспекта са съвпад и полуквадрат-възможните в радикса, вторият е минорен, но с участите на лични планети. Аз имам полукаре, и затова ми се отрази, но пък спрях да твърдя, че минорните аспекти не важат.
Според едно от тълкуванията човекът, когото срещнем при тази дирекция, може да е под венера- влияние, така беше при мен,слънчева везна. В крайна сметка нищо не случих, но всеки си прави избора, сега сме приятели, което е ново за мен, но човек имаше, появи се и инициира нещата. Научих се да оставам приятел, което е трудно след обсесивни отношения с другия пол, така малко се опитах да случвам рожд. си квадрат слънце -уран, У на 1 и 7. Най-важното, за мен лично е, мога да кажа че сега го обичам като човек този мъж.
Ревизираме идеята си за любов, връзка, ново ниво на разбиране за тях.
Една венера в козирог напр. ще откликне повече на сатурнова дирекция, не на тази със слънцето. Така че това със "сто про"-то просто не върви никъде в астрологията.