Автор Тема: Аспекти  (Прочетена 21948 пъти)

sofiya

• Newbie
  • *
  • Публикации: 10
Аспекти
« -: Май 23, 2015, 10:38:48 pm »
Здраяейте! Тъкмо преразглеждах планетарните си аспекти и попаднах на някои  упорито пренабрегвани от мен до момента, но, ето, че вече реших да се просветя и в тази област. Интересуват ме квинтил и полусекстил. Какво е значението им? Споделете всичко, което сте чели или сте имали възможността да наблюдавате :)
Лично аз  имам ето тези аспекти в натала:

Слънце полусекстил Венера, квинтил Юпитер; Луна полусекстил Марс, квинтил Плутон; Меркурий полусекстил Нептун; Венера квинтил Марс, полусекстил Уран и Плутон; Юпитер квинтил Уран.

Благодаря! х.

П.С - извинете ме, ако подобна тема вече съществува.
To remember who you are, you need to forget who they told you to be.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Аспекти
« Отговор #1 -: Май 23, 2015, 11:14:48 pm »
Колко градуса е квинтилът?

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #2 -: Май 24, 2015, 12:02:19 am »
Е, Папи ти пък веднага почна с въпросите с повишена трудност ;D
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #3 -: Май 24, 2015, 10:24:06 am »
Пусна ли на форумната търсачка квинтил и полусекстил?Ти осъзнаваш ли какво си написала?
Имаш 6 поста от началото на регистрацията си и 6те досадно мързеливи.За съвършения мързеляшки щрих просто си пусни картата и напиши:"Здраяейте!" Разчетете ми картата най-подробно,че не искам да си пъна  мозъка да ровя и чета.

Дракони,лошичка си, не припознаваш ли форума като свой втори дом и поради това да си малко по-гостоприемна а дано ,ма на дали, хората чукат на вратата,а ти  с ковашкия чук зад нея и  за един мързел толкоз злост да хабиш-трупай за черни дни :)
това е нова система за учене от минорни към мажорни аспекти,да се учим ,да работим, да строим живота нов....много си консервативна,отвори вратичката за новото :38:

sofiya

• Newbie
  • *
« Отговор #4 -: Май 24, 2015, 03:57:32 pm »
Цитат на: Дракониада link=topic =801.msg74511#msg74511 date=1432416365
Пусна ли на форумната търсачка квинтил и полусекстил?Ти осъзнаваш ли какво си написала?
Имаш 6 поста от началото на регистрацията си и 6те досадно мързеливи.За съвършения мързеляшки щрих просто си пусни картата и напиши:"Здраяейте!" Разчетете ми картата най-подробно,че не искам да си пъна  мозъка да ровя и чета.

Съжалявам, че постовете ми не са по-вкуса ти, може би следващият път преди да напиша нещо да се консултирам с теб? Не виждам защо ти беше да се заяждаш, но както и да е все пак трябва да става интересно.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #5 -: Май 24, 2015, 04:37:44 pm »
Кво сте се нахвърлили на пушечно месо, коментирайте астрологично, ако имате какво
Особено ти, али, дето все мрънкаш

Аз зададох въпрос за квинтила, ама никой не ми отговори...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #6 -: Май 24, 2015, 04:50:58 pm »
Нямахме ли отделна тема за аспектите в секция "Избрани"?
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #7 -: Май 24, 2015, 04:53:53 pm »
Просто се сетих, че някъде из форума трябва да има събрана по-синтезирана информация по темата.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
« Отговор #8 -: Май 24, 2015, 05:23:46 pm »
Кво сте се нахвърлили на пушечно месо, коментирайте астрологично, ако имате какво
Особено ти, али, дето все мрънкаш

Аз зададох въпрос за квинтила, ама никой не ми отговори...

аз лично, не съм го видяла - 72 гр, орбис 1-1,5

П.С. сега се сетих - ти нали си купи тази книжка долу за аспектите .... там го има :)
« Последна редакция: Май 24, 2015, 05:27:31 pm от Happy58 »

Happy58

• Гост

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #10 -: Май 24, 2015, 05:59:27 pm »
Квинтилът е второстепенен аспект,фон,събитийност едва ли носи сам по себе си .Заради деленето на 360/5 ,5 числото на Меркурий,го описват като начин на мислене и/или говорене,стил .Понеже всяко творчество  се характеризира със собствен стил има отношение към творчеството,особено при писатели .Важно допълнение е при определяне на професия на творческа натура-насочва в каква област,задава тема на изява и творчество .Дава се пример за квинтил Венера/Марс при писателка-творчеството и е на тема еротика,еротични романи .Темата на творчеството се определя от общите качества на двете уч.планети .Ако не е подкрепена творческа професия по друг начин показва стил,който се изявява там,където двете уч.планети имат аспекти или домово разположение .Обаче много други фактори се гледат-апликиращ ли е или обратно,планети по сила ,връзка с други аспекти и конфигурации,някои дават Венера и Марс да действат само първата половина от живота и тн .Какво е общото Юпитер/Слънце-слагаш му представка творчество,стил,някои твърдят маниякалност . Полусекстила е едно леко потупване по рамото,много слаб лек аспект ,но пък като се натрупват,сумират нещата и слабите аспекти се изявяват .

Happy58

• Гост
« Отговор #11 -: Май 24, 2015, 06:05:38 pm »
Полусекстила е едно леко потупване по рамото,много слаб лек аспект ,но пък като се натрупват,сумират нещата и слабите аспекти се изявяват .

опозит, да, така пише, но понеже аз си имам един-два съвсем точни секстила, в комбинация с житейскаистория :), установих, че другото описание на този аспект повече пасва на това, което е при мен. Затова и написах по другия начин. Пък и като се има превид, че е полусекстила е допълнение към куинконса .... по коя логика да е лек аспект ... странно ми е.

sofiya

• Newbie
  • *
« Отговор #12 -: Май 24, 2015, 06:55:05 pm »
Колко градуса е квинтилът?

Извинявай, Дракониада ми отне вниманието ;д. повечето са по 1, 2 градуса

sofiya

• Newbie
  • *
« Отговор #13 -: Май 24, 2015, 07:23:08 pm »
Във форума има много информация по зададените от теб въпроси.нАпъни се малко да потърсиш.Има мнения,има теория има всичко,което някой е имало да казва по темите ти..Заради семплата конструкция на твоя мозък никой не е длъжен да ти синтезира и сдъвква в реферат това,което те вълнува персонално.

Нито ме познаваш, нито сме разговаряли  - на базата на какво съдиш интелектуалните ми възможности?  Не съм задължила абсолютно никого, тези, които не се изживяват като Св. Петър направиха върховната саможертва да напишат няколко изречения по темата. В цялата ситуация единствено ти виждаш някакъв проблем.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #14 -: Май 24, 2015, 07:28:34 pm »
Престанете бе!