Автор Тема: Психопати  (Прочетена 27783 пъти)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
Re: Психопати
« Отговор #75 -: Юни 13, 2016, 01:35:57 pm »
16 ноември 1986 г. Ню Йорк са данните на стрелеца от Орландо. Жена му го описва като психопат, баща му твърди, че е изперкал против гейовете като видял двама да се целуват на улицата.

Тао квадратура на светилата с марс, задействана явно от тр. ретро марс
Frankly, my dear, I don't give a damn.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3111
« Отговор #76 -: Юни 13, 2016, 02:49:29 pm »
Психопатите не изпитват чувство на  вина за деянията си тук слаб Сатурн в напр.асп.с Марс,Луна и връзка с Меркурий,липсата на съчувствие и съжаление също,тежко детсво с малтретиране и насилие и всеки, които напомня за миналото е потенцилна жертва,заличават миналото,но не могат да го забравят

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12787
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #77 -: Юни 13, 2016, 10:19:34 pm »
Така както Венера е сигнификатор на връзките, на отношението ни  към емоционалните преживявания, така Меркурий показва нашите възприятия и според това как е поставен дава информация за нашите реакции към света около нас, с неговите звуци, гледки, миризми и т.н. Всяка планета, ъгъл, дом  са натоварени с едни и същи указания  за всеки хороскоп, отразяващи делата на споменатите, но спецификата във всяка карта е именно в различните взаимовръзки между съответните сигнификатори. Меркурий е посланикът, чрез който разума ( Слънце) и нуждите, душата ( Луна) поддържат връзка с външния свят, възприеман в съответствие с положението на планетата в съответната карта, както и връзката с всичко останало. Всеки сигнификатор се разглежда каква е връзката му със Светилата и АСЦ, оттам и спецификата в картата. Много ми харесва едно изказване на съседката ( тя е украинка)-" Има хора, които не дружат с главата си". Има много тънка граница между хората психопати и онези, които са толкова напред с интелекта, че губят връзка с реалността, със заобикалящото ги и често същите са
в графата" учени- гении", а  за всяка граница, "кръстовище" отговаря Меркурий. Дали да тръгна по пътя на "правилното " или да хвана пътя за "Курило", или да резна две-три глави, защото съм възмутен от късата пола на мама ? Психопатите много добре умеят да имитират нещо, което не притежават и най-вече такива емоции, както и взаимоотношения и затова често  набеждават Луната , като факторът минало, мама, семейни отношения, генетична обремененост . А това, че процентно психопатите са мъже, както и че притежават често завидни умения и умствен капацитет, какво показва за това астрологичната статистика ?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #78 -: Юни 13, 2016, 10:37:26 pm »
Защо само Меркурий да е свързан с възприятията, а Луната не е ли?
Важи и за двете планети. Основната разлика е в нивото на възприятие - по Меркурий интелектуално, рационално, облечено в някаква информационна, изразна форма, по Луна емоционално, инстинктивно, сензитивно, по-интуитивно, ирационално.

В модерната астрология Луната повече се свързва с подсъзнателното, в античността Меркурий /Хермес/ също е изпълнявал ролята на посредник /"психопомп"/ - между горния и долния свят, между видимо и невидимо, между съзнателно и подсъзнателно. Да не говорим за това колко много еманации е имал в митологията, дори ако вземем за пример Древна Елада.

По Луна не са само "нужди" и "емоции", много повече е от това. Тя е нашата вътрешна настройка към света. По Меркурий обличаме нашите възприятия в интелектуална форма, намираме нужните изразни средства, говорим на определен "език" /в пряк и преносен смисъл/. Така че не бива да се подценява значението на двете планети в анализа на такива казуси и да се преекспонира значението на едната за сметка на другата. Така нищо не може да се докаже, освен една погрешно поставена "диагноза".

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
« Отговор #79 -: Юни 14, 2016, 09:08:21 am »
явно нямаме друг избор

За кое нямаш избор? И знаеш ли кой съвет ще послуша Рени?

Никога не е само луна, само меркурий, само двете
Сравнително често имаме освен друго и луна+кету, възли по осите, ето вижте тук

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #80 -: Юни 14, 2016, 09:20:25 am »
Ай стига бе :-\ и тоя образ новолунен :o започвам да си мисля за нещо ,което не разбирам добре-влияние на първо титхи/първи лунен ден/ по ведическа-доколкото разбрах знаците везни и козирог  са 90% увредени-а това са Венера и Сатурн-знаците на морала :017:

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #81 -: Юни 14, 2016, 10:28:57 am »
Ай стига бе :-\ и тоя образ новолунен :o започвам да си мисля за нещо ,което не разбирам добре-влияние на първо титхи/първи лунен ден/ по ведическа-доколкото разбрах знаците везни и козирог  са 90% увредени-а това са Венера и Сатурн-знаците на морала :017:

Не е просто новолунен, а роден на затъмнение, нали?
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #82 -: Юни 14, 2016, 10:43:55 am »
Не е просто новолунен, а роден на затъмнение, нали?

Би трябвало да - светилата се близо до Южния възел, макар и да не са в точен съвпад с него. По ведическата дори са в различни знаци. Меркурий също е близо до Кету и са в дом, свързан с психиката.

Родените по слънчево затъмнение /съвпад на светилата с единия възел/ са ми по-трудни за анализ и прогнозиране.

На тоя може наистина "оня" да му е говорил /Бог или Дявол - всичко е в нашата глава  ;D/, ще взема да се запозная с биографията относно житейските му обстоятелства, дали пък няма нещо по-специфично.

Сега погледнах - определено е имал интересни сексуални фантазии, обличал се е като клоун.  ;D

« Последна редакция: Юни 14, 2016, 10:46:43 am от Lilla »

Bin

• Sr. Member
« Отговор #83 -: Юни 14, 2016, 11:34:35 am »
Би трябвало да - светилата се близо до Южния възел, макар и да не са в точен съвпад с него. По ведическата дори са в различни знаци. Меркурий също е близо до Кету и са в дом, свързан с психиката.

Родените по слънчево затъмнение /съвпад на светилата с единия възел/ са ми по-трудни за анализ и прогнозиране.

На тоя може наистина "оня" да му е говорил /Бог или Дявол - всичко е в нашата глава  ;D/, ще взема да се запозная с биографията относно житейските му обстоятелства, дали пък няма нещо по-специфично.----                                                                                                                                        -                                                   Същата връзка направих-интуиция и гласове в главата са характерни за Луна съвпад с Кету-особено съвпад с Юпитер .Или Кету в 1, 8,12 от Луна с Юпитер в някаква комбинация в тях .Тия хора имат връзка с подсъзнанието-ако е Юпитер-за добро,ако са в комбинация с малефици -за зло .И в двата случая имговорят гласове на ангели,при психопатите-паднали ангели :-X .Сатин е дала линк по-напред към добра статич на английски за характеристиката на психопата-тия хора искат да са шефове,да имат контрола над психиката на жертвата-така отработват Слънцето-шефа от съвпада с Луната-така я освобождават и получават възможност да почувстват нещо -че иначе затъмнена Луна няма чувства и е робот .наблюдава се свръхкомпенсация-много силна емоция им трябва за да се задвижи и почувства .Това бие на садо-мазо/участват малефици/-ако са ретро може би е по-скоро мазо  :017: Чел съм че често успех в обществото имат именно психопатите-често политиците са психопати по мои наблюдения :017:

« Последна редакция: Юни 14, 2016, 12:23:57 pm от Bin »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #84 -: Юни 14, 2016, 11:56:58 am »
Ама виж, пак по един или друг начин се е проявил артистичният му уклон - рибешко новолуние в опозиция с издигнат Нептун.  :012:

"Комплексът на Месията" - Марс и Юпитер /знаков съвпад/ залязват на западния хоризонт, светлата са в юпитерово-нептунов знак и в опозиция с ретро Нептун, който стои най-високо в хороскопа. Възлите също са по оста Риби/Дева, има взаимна рецепция и между диспозиторите им. Ъглов Юпитер в квадрат към нодалната ос. Ако се вземе предвид като традиционен управител, има рецепция между Меркурий и Юпитер. В картата наистина прозира "месианско" послание. А Лунните възли са много близо до меридиана, по равнознакова система нодалната ос е в 4/10 домове от Асцендента.
« Последна редакция: Юни 14, 2016, 12:08:07 pm от Lilla »

Bin

• Sr. Member
« Отговор #85 -: Юни 14, 2016, 12:17:22 pm »
Възлите на осите имат посланието да се проявят публично особено на МЦ-искат да ги запомнят-да са известни-като са намесени малефици-няма да е с добро я,кармата им е да бъдат известни малефици,а всичко кармично е мощно-затова и успяват .

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #86 -: Юни 14, 2016, 12:21:08 pm »
Освен това нощните тригонократори на светилата са в ъглов дом - Марс и Юпитер, но в знак, където нямат достойнства. В знаков квадрат със светилата, оста Зенит/Надир и Лунните възли - придобива известност, но с лошо. На западния хоризонт залязват Плеядите и - гледано по сидерал - Марс, Юпитер и Сатурн са там. Не съм сигурна, но във ведическата астрология май имаше такава йога, когато тия три планети са в един знак. Така че никак не е изключено да се е изживявал като поразяващата ръка на Господа /"гняв Божи"/.
« Последна редакция: Юни 14, 2016, 12:26:02 pm от Lilla »

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
« Отговор #87 -: Юни 14, 2016, 12:36:48 pm »
На всеки може да му прещрака мозъка при подходящи за това външни условия, разликата е единствено в прага на поносимост и дали живота ще те постави в подобна ситуация.
Никой не е само добър или лош, всеки човек има тъмна страна, дали тя ще се прояви или не, зависи от много фактори, често от външни обстоятелства.
Най-рискови според мен са хората, които са неосъзнати и не познават добре себе си и своята сянка. Също онези, които са малтретирани или свидетели на насилие в детството си.
Има и такива, които са генетично увредени, но по рядко се срещат.

Снощи загледах "Престъпни намерения" /любим ми е  ;D /. Напълно нормален човек, превърта след смъртта на детето си се превръща в сериен убиец, заради терзанията си, че не го е спасил.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #88 -: Юни 14, 2016, 12:47:12 pm »
Погледнах набързо биографията му - не е от семейство на вярващи и религиозни хора, но е бил малтретиран физически от баща си, обиждан от майката и сестрите.

Известно е, че след като са се проявили престъпните му наклонности, е имал изразени предпочитания към момчета тийнейджъри и млади мъже, такива е насилвал и убивал.

Както предположих, доста месианско послание има в неговата карта и вероятно в психиката му се е разигравала символична драма - битка между Доброто и Злото, кой знае какво си е представял и фантазирал. Като модел на престъпно поведение ми прилича на несъзнателно разиграване на една известна библейска сцена.

Цитат

"Според записаното в библейската книга Битие Йехова Бог поискал от Авраам да принесе сина си Исаак в жертва. (Битие 22:2)".

Някогашната жертва /малтретиран от баща си/ се превръща в насилник и търси кого да принесе в жертва на безпощадния Бог /персонификация на жестокия баща/.

Bin

• Sr. Member
« Отговор #89 -: Юни 14, 2016, 12:49:18 pm »
Аз като гледам имам някои от позициите за психопат,не се е проявило особено,но имам чувството че ако вляза недай боже в затвор ще се отключи ::)-като защитна реакция .Моя СЛВ обаче в 1д-някак навътре насочен,а при тия е около МЦ-нямам нужда от прочуване ,ако се отключи евентуално ще е за лични цели :017: ,за оцеляване :017: Затова и гледам да не се замвсвам в конфликти -Марс съвпад Плутон на ДСЦ-не се бие ,а убива,не си играе на шикалки,Юпитер също там,в падение,но все пак у1д и МЦ-акцидентално силен,макар есенциално слаб-все пак проявата ми в обществото е по Юпитер :017: