Здравейте,
Отдавна не съм писал по форума, но напоследък имам желание за работа, та предлагам да си спретнем един интересен експеримент, основаващ се на самонаблюдение. Тъй като сме заети хора, както се очаква от един човек на 21. век, експериментът няма да отнема много от ценното ни време. Та, за какво идва реч :
Забелязал съм, че като основен проблем на хората днес, стои въпросът с късмета. Ако разгледаме по-обстойно този въпрос, ще стигнем до съгласието, че говорим не толкова за липсващ "късмет", колкото за липсващи възможности да реализираме себе си, т.е. нашите желания. Това поражда у човека едни такива състояния, като апатия и безнадеждност, което още повече го затваря в един такъв цикъл на невъзможност за себереализация. Та, има един кратък ритуал, който претендира да отваря пътя на възможностите - ритуалът на трите лъча:
Този ритуал е еквивалентен на друидския Гностичен Пентаграмен Ритуал. Вместо Пентаграми, той използва форма наречена „Awen” която представлява три лъча, издигащи се от една централна точка.
Десният (златен) лъч представя мъжките атрибути на Слънцето, левият (сребърен) лъч представя женските атрибути на Луната, и средният (кристален) лъч представлява двата заедно и отсъствието им, това е лъчът на възможността.
Ритуалът:
1. Вдигни си ръцете над главата и поеми дълбоко въздух. Докато си сваляш ръцете напявай гласната „И”. Бъди сигурен че твоят дъх ще свърши точно когато ръцете ти докоснат тялото отстрани.
2. Повтори тази последна стъпка, но този път напявай „А” докато сваляш ръцете си
3. Отново повтори тази стъпка, но този път напявай „О”
4. Накрая повтори отново тази стъпка, но този път напявай трите звука един след друг на един дъх (И, А, О). Визуализирай лъчите докато ги напяваш подред. На „И” визуализирай левият лъч, „А” е средният лъч, и „О” е десният лъч.
Предлагам всеки от вас, който иска да се включи в този експеримент, да изпълнява този ритуал всяка сутрин и всяка вечер, т.е. непосредствено след ставане и непосредствено преди лягане, в продължение на седмица, като през това време наблюдава и описва какво се променя в неговото ежедневие. Обект на наблюдение нека бъдат не само появили се промени в ежедневието, като появата на нови занимания и т.н., но и промени от емоционално естество, т.е. новопоявили се желания, мисли, идеи и т.н. Може да описвате тези неща в тази тема, т.е. темата да бъде дневникът, в който ще се записва и следи процесът.
Та, в общи линии това е идеята ми. Моля, който е съгласен да участва, да го отбележи в темата с коментар.