Автор Тема: Моногамия/ Полигамия  (Прочетена 28344 пъти)

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
Re: Моногамия/ Полигамия
« Отговор #90 -: Юли 10, 2015, 03:25:20 pm »
Чела съм го някъде отдавна, но ако пуснеш в Гугъл ще ти излязат много сайтове по този въпрос. Ето един:

http://www.harpersbazaar.com/culture/features/a400/open-marriages-0809/

Преписвали са в тия жълти вестници и малко станало, че не било компютър, ами компот  :012: Горе съм постнала инфо.
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #91 -: Юли 10, 2015, 03:29:56 pm »
На практика тя има две връзки едновременно - без значение прави ли секс с бащата на децата си, или не.

Те и султаните в харемите не правят секс с всичките жени, сещат се за някои веднъж на 5 години. :012:
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #92 -: Юли 10, 2015, 03:35:04 pm »
Те и султаните в харемите не правят секс с всичките жени, сещат се за някои веднъж на 5 години. :012:

Какво по-хубаво от това - хем се с осигурен подслон и препитание, хем не ти се налага да търпиш в леглото си мазния дъртак.  :012:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Flora

• Hero Member
« Отговор #93 -: Юли 10, 2015, 03:40:38 pm »
Еми не знам. Аз полигамията я разбирам по раличен начин. Ако вече всичко между мен и човекът е приключило, а сме "женени " само на хартия, за мен връзка няма. И всеки е свободен да прави каквото си иска. Никой не казва бившият й мъж дали не е имал паралелни връзки също в този период. Според мен добро и мъдро решение за децата. Когато хората могат да се разберат помежду си. Има мн двоики, които са с брак само на хартия, живеят заедно поради различни прични, а всеки има паралени връзки. Това за мен не е полигамия.

Типичен пример за полигамия- има едно риалити по TLC, не знам дали в БГ го дават. Там има един мъж , Коуди някакъв си, който има 5 жени. От всяка жена има по няколко деца и всички живеят заедно като едно "голямо, щастливо семейство". После като питат децата дали им харесва тази форма на взаимоотношения, те казват, че искат да имат моногамни връзки. Та, в това реалити са показани страстите и терзанията на семейството, жените му, кой кога за последно правил секс с него, на коя обръщал повече внимание и тн. И накрая той твърди, че ги обича всички. Трябва да намеря инфо в нета за тях, може да имат и карти някъде.
And nobody knows my name

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #94 -: Юли 10, 2015, 03:45:39 pm »
Изневярата не е полигамия, а реализирана потребност към даден момент от време. Да се нарича изневярата "полигамия" може да е удобно оправдание за наранения партньор, веднага се тръгва с обвинение - "Ама ти само с една жена/мъж не можеш да бъдеш!". Нещо е куцало във връзката, така се е случило. Разбира се, има и хора, които трудно улягат в една стабилна връзка, от време на време имат нужда от "свежа струя кислород".
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #95 -: Юли 10, 2015, 03:48:03 pm »
Тилда не само, че живее с мъжа си, но казва, че са и приятели. За мен това означава, че има връзка с него, не е да са като съквартиранти.

Аз бях така като студентка, едни неясни любовно-приятелски отношения, успоредни, последователни, прекъсвания, подновявания....
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Flora

• Hero Member
« Отговор #96 -: Юли 10, 2015, 04:04:44 pm »
Намерих информация за този пич Kody Brown.

http://hollywoodlife.com/celeb/kody-brown/

Жалко, че няма час на раждане. Иначе е роден на 17.01.1969 в Lovell, Wyoming, United States. Ако някой може да построи карта, или аз ще видя да направя по-късно. Официлано е женен само за една, понеже законите в САЩ не приемат официлано полигамията. Иначе, всичко на всичко 4 жени и 18 деца.  :012: Бива си го. Шоуто се казва Sister Wives.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sister_Wives
And nobody knows my name

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #97 -: Юли 10, 2015, 08:47:10 pm »
в индийската се счита, че свързването на у на 7 с планета като сатурн  или мерк дава похотливост;
сатурн + венера  и мерк+ венера, същата комбинация  може и с марс дават похотливост и се предполага повече от една възможност за удоволствие; и акцентирането на 12 дом, както и раху и кету.... общата концепция е малефик + у на 7 и венера

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #98 -: Юли 11, 2015, 01:44:49 am »
Kaya, У7-ми ми е Венера съвпад Сатурн, но не знам дали Венера и Меркурий тук правят аспект- Венера Овен  е в 6-ти дом, а Меркурий Водолей  е  в 3-ти , Марс Скорпион е в 1-ви,не бих казала че нося в себе си сласт, порочност. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #99 -: Юли 11, 2015, 08:01:01 am »
Спомням си, че предната съпруга на Майкъл Дъглас, преди К. З. Джоунс изискваше от него лечение в клиника за сексуална зависимост .Много ми е странно на прима виста, картата има квадрати на Сатурн към Луна, Венера ,Марс.

Сатурн и Луна на Дъглас са в опозе ,но и ВЗ,а на тия чашата им все наполовина празна,все не им стига пълнота,в тау каре към съвпада Слънце /Нептун, тук Нептун разваля/размива/стопява целият самоконтрол идващ по партийна линия от ВЗ даваща сила на Сатурн, пък и У8/секса Мерка,силен есенциално в съвпад с У5 Юпитер,раздува нещата да пук и като прибавим карето към Уран,У4 май по наследство му е тази изчанчена сексуалност, близо до К8 ,нещата сублимират извън рамките на нормалното и тази напрегната квадратура се излива към съвпада на У1 -У7 , Марс-Венера,венера е силната в случая, те му скачат,хак да му е като с този скопен от диспозитора си Марс му е слаб ангела да устои на изкушенията, а с У7 в 12  е примерен съпруг,само докато спи до жена си ;)

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #100 -: Юли 13, 2015, 10:28:03 pm »
Kaya, У7-ми ми е Венера съвпад Сатурн, но не знам дали Венера и Меркурий тук правят аспект- Венера Овен  е в 6-ти дом, а Меркурий Водолей  е  в 3-ти , Марс Скорпион е в 1-ви,не бих казала че нося в себе си сласт, порочност. :)

може би съм била по- цветиста:) по принцип наранената венера или  у на 7 дом водят до повече от 1 партньор, желание за свобода и самостоятелност, желание за "повече" възможности и изразяването на тези възможности, повече сексуална мощ ( високо либидо) с появата и търсене  на подходящи за целта хора и ситуации- все неподходящи събития за брака на един индиец :engel016:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #101 -: Юли 13, 2015, 10:56:42 pm »
желание за свобода и самостоятелност, желание за "повече" възможности и изразяването на тези възможности, повече сексуална мощ ( високо либидо) с появата и търсене  на подходящи за целта хора и ситуации- все неподходящи събития за брака на един индиец  :engel016:

Да. Аз това пропуснах, че споделеното е през призмата на индийската философия/ гледна точка  за живота.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #102 -: Юли 24, 2015, 11:03:16 pm »
Така...темата замряла ,но мен ме интересува.
За многобрачието... Мохамед-неговите жени са били една СЛЕД друга, не -едновременно. Първата е по-възрастна от него  вдовица, всяка следваща е различна. Живял е ОСЕМ години с нея?!?.....Не ги е забърсал само. Юнг би казал, че всяка от тях е  отваряла на различна страница от неговата анима в душата му.
Който иска да се люби с различна всеки ден-това е друго, ама пък има ли достатъчно потенциал да го направи?.В началото на любовния си опит няма лошо в разнообразието, после е друго, поне за мен. Не съдя никого, но и този има проблем, нещо не му е там/ъ/ ян.
« Последна редакция: Юли 24, 2015, 11:22:29 pm от enigma »

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #103 -: Юли 24, 2015, 11:53:56 pm »
Въпрос на потенциал/физически и материален/ .При достатъчен потенциал няма проблем и със закона/за милиони няма закони/ . Казват има последователни и паралелни инкарнации,въпрос на потенциал :012:

adelina

• Hero Member
  • Публикации: 800
« Отговор #104 -: Юли 25, 2015, 05:56:08 am »
Венера-Уран си я представям като умеещ/а бързо да се влюбва. Но и бързо да разлюбва. Някои хора имат по-голяма нужда от движение в емоциите. От него и търсенето на такива - получават се изневери.

Въздушните Венери го умеем това с влюбванията.
Това е вярно от мойта карта водолейска  венера секстил уран.Мога да се влюбя за стотни от секундата и после по същия начин, за стотни да забравя човекът .