Автор Тема: Хорарна карта за бременност  (Прочетена 8045 пъти)

sylph_sis

• Newbie
  • *
  • Публикации: 10
Re: Хорарна карта за бременност
« Отговор #15 -: Юли 23, 2015, 04:20:39 pm »
Всъщност, честото уриниране е от самото начало и се дължи и на хормоните, и на растящата матка, това че плодът е 2см не означава, че матката не расте...Говоря за симптоми, които съм имала всеки ден досега, и които изчезнаха внезапно. Възможно е тялото ми да е спряло да реагира поради съвсем нормални причини, разбира се, но притеснението го има. Точно него искам да спестя на себе си и бебето и поради тази причина пуснах хорара, дано разбирате, че при първите притеснения и липса на симптоми от един ден не бих тичала да ме гледат на видеозон, нали? Поради тази причина ще изчакам и при липса на промяна още утре звъня за извънреден видеозон. Аз съм овне, не бих стояла ей така да кърша ръце. Следящият гинеколог споменах, защото й звъннах веднага за отговор и подкрепа, но жената е на почивка и не си вдига телефона... За тези неща не исках да пиша в подробности, но нека да е ясно, че  нито съм невежа, нито пък имам нужда от практически наръки и съвети.

"Спика е на 24гр везни, а Луната няма 22гр" - верно че няма 22 градус, с бременния си (надявам се) мозък съм видяла 23...
"Марс може да направи квадратура с Уран У5, но със Сатурн У5 ще извърши тригон." - да, това е нещото, което ме успокоява
"Марс е У1 и У8 за твоя партньор, така че да внимава докато те клати- минаваш на фелацио за по-сигурно."  :012: :012: :012: Само ми е до фелацио сега, дано всичко е наред с бебето за друго не мисля, ама ме разсмяхте поне аман от притеснения  :58:

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #16 -: Юли 23, 2015, 04:22:41 pm »
По-скоро се притеснявай и пази в 8 месец. А имаш ли някакви колебания относно избори, които са свързани с бременността? За лекари, за твоето поведение? Някой да ти е дал съвети и да се чудиш кое е вярното?

При майка ти имало ли е спонтанни аборти? Или при жена от рода, но след инцидент, нещо стресово, насилие, нещо неочаквано?

Имам колебания за следящия лекар, защото скоро се местим и няма да ми е толкова удобно да ходя на прегледи.

При няколко жени от рода, включително и майка ми, е имало спонтанни аборти и аборти по медицински причини.

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #17 -: Юли 23, 2015, 04:33:13 pm »
Харесала ли си някой нов? Ако си харесала, усещаш го със сърцето си, че е Той - избери го. Ако дълго време слушаш другите за мнения, ще си в ситуация на застой, това може да не е полезно за теб, ще те обърква, ще се разпънеш на много места. Нека не се стига до положение, в което посещаваш много и различни лекари.

А на теб това първа бременност ли ти е? Къде си имала май и друг път притеснения относно зачеването? Имала ли си любопитство защо се е случвало това с жените в рода? Предполагам си се застраховала, ако има начин, с изследване някакво...

Някоя да е скрила нещо? Да има тайна...

Желая ти успех!

Бъди прощаваща.  :38:
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #18 -: Юли 23, 2015, 05:04:32 pm »
Харесала ли си някой нов? Ако си харесала, усещаш го със сърцето си, че е Той - избери го. Ако дълго време слушаш другите за мнения, ще си в ситуация на застой, това може да не е полезно за теб, ще те обърква, ще се разпънеш на много места. Нека не се стига до положение, в което посещаваш много и различни лекари.

А на теб това първа бременност ли ти е? Къде си имала май и друг път притеснения относно зачеването? Имала ли си любопитство защо се е случвало това с жените в рода? Предполагам си се застраховала, ако има начин, с изследване някакво...

Някоя да е скрила нещо? Да има тайна...

Желая ти успех!

Бъди прощаваща.  :38:

Тайни и мълчание по тези въпроси в семейството - бол...

Да, първа бременност - много чакана и желана. Притеснения от самото начало - поради фамилната обремененост, първо заради зачеването (трудности при жените по бащина линия), а сега и самата бременност (спонтанни и мед. аборти по майчина). Възможна причина за първото са проблеми с щитовидната жлеза, при мен засега няма такива индикации.

Благодаря за пожеланията! Ако излезете права и всичко е ОК до 8мия месец, рискът пада драстично...

Като цяло вече съм по-спокойна, мисля по-трезво (нещо, което от тия хормони не ми се удава напоследък).

Благодаря ви!!! 

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #19 -: Юли 23, 2015, 05:19:51 pm »
 :38: :-* :58:

Хайде, нека всичко мине както трябва и се радвате на някоя сладка принцеска.  :38:

Бих те посъветвала да отстраниш или намалиш комуникацията с негативни или прекалено манипулативни хора. Ако в лицето на майката на половинката виждаш нещо подобно - бъди дипломатична, намали стресовите срещи, ако са такива. Ако има такава жена...
Ще му дойде времето и за тайните. Но нека не се трупа гняв в теб. Всеки е имал своите причини.

:38: :38: :38:

Аз бих погледнала и картата ти, ако не е прекалено нахално. Може и на лични. Ако имаш желанието да споделиш, ще мога да ти отговоря късно вечерта/нощта.  :38:

Нека ти е на късмет!  :-*

I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #20 -: Юли 23, 2015, 06:35:53 pm »
Не съм особено силна в хорарите, но ми стана любопитно и разгледах тази карта.

С тълкувателна цел използвам основно класическите сигнификатори, трассатурновите планети разглеждам с второстепенно влияние и не ги приемам за основни сигнификатори /но дават допълнителна информация/.

В случая моят подход е следният:

- Сигнификатор на питащата е Венера.
- Луната е сигнификатор на въпроса и на майчинството като цяло, а също така на емоционалното и физическо състояние на майката.
- За бременността и детето гледаме 5 дом, негов управител е Сатурн. Сигнификатор на въпроси, свързани с ново поколение /прираст в семейството/, е Юпитер.

Понеже имаме притеснения какво може да се е случило /преди задаване на въпроса/, гледаме разходящите аспекти на Луната и състоянието на останалите сигнификатори. Луната е в разходяща квадратура с Марс, но той няма отношение към 5 дом, освен това няма достатъчно есенциални достойнства, които да го подсилят и да го направят по-вредоносен. Марс не се намира в собствена терма, нито в терма на Сатурн /който е у5/. Освен това има знаков тригон между Марс и у5. Така че съм склонна да приема, че разходящият квадрат на Луната с Марс по-скоро показва притеснението и емоционалното състояние, в което пребивава майката, а не реално понесена вреда.

Да разгледаме и първи дом, който дава информация за питащата, т.е. майката на бебето. Асцендентът попада в терма на Юпитер /използвам египетски терми/. Юпитер, освен че е бенефик, покровителства и всички въпроси, свързани с идното поколение /като универсален сигнификатор/. Асцендентът попада във фас на Сатурн - отново има връзка с 5 дом /Сатурн като у5/. В знака на Асцендента Сатурн екзалтира и се явява дневен управител на триплицитета, а Луната попада близо до градуса на неговата екзалтация. 

Самата питаща е представена от ретроградна Венера в Дева, т.е. може да се каже, че тя се притеснява, не се чувства в кондиция. Но поради ретроградното си движение Венера ще се завърне в Лъв и на 5 август ще съвпадне с Юпитер. Има и квадрат със Сатурн /у5/, което може да загатне за това, че някои месеци от бременността може да не са леки. Но като цяло Юпитер пази, дава закрила. В деня на точния съвпад ще има и тригон между светилата, още един подкрепящ фактор.

Луната в картата попада в терма на Венера. А Марс, както казах, е в падение, в дневна карта няма особена сила във воден знак и не е разположен в терма, която да подсилва негативното му влияние /собствена терма/ или да има връзка с бебето /терма на Сатурн/. Затова съм склонна да приема, че разходящият му квадрат с Луната не е свършил голяма беля, а е породил емоционално безпокойство. Самата майка е представена като получаваща звездна подкрепа, сигнификаторите попадат в благоприятни терми /имам предвид Асцендента и Луната/. Само Венера създава хипохондрични състояния.

Юпитер и Венера съвпадат в 11 дом, което също е благоприятен фактор, като последният сходящ на Луната е секстил с Юпитер.

Както вече посочих, Луната /сигнификатор на въпроса и на майчинството/ попада много близо до градуса, в който екзалтира у5 /бебето/. И от този градус прави сходящ хармоничен аспект с бенефика Юпитер, който се намира в дом на своята "радост" и в съвпад с кралската звезда Регул.

Според мен всички тези фактори те орисват да родиш здраво детенце. А по време на бременността може и да има моменти, в които да изпитваш по-силно неразположение /доколкото си представена от ретроградна Венера в падение/, но това ще са само моменти, каквито има във всяка бременност. Крайният резултат ще е положителен.  :)

---
Проверих и за Локус Фортуна - разположена е в 7 гр. 51 мин. Козирог - в знака, който Сатурн /като сигнификатор на бебето/ управлява и с който Венера /като сигнификатор на питащата/ е в сходящ тригон.

Да добавя още нещо: Луната е растяща, наближава първа четвърт, намира се в благоприятна лунна накшатра /Читра/.

« Последна редакция: Юли 23, 2015, 06:59:24 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

sylph_sis

• Newbie
  • *
« Отговор #21 -: Юли 23, 2015, 07:13:29 pm »
Lilla, благодаря ви за изчерпателния отговор!

Засмях се на "хипохондричния" коментар. Няма как по-добре да бъда описана от Венера в Дева и това, което се случва в главата ми - страхове (поради много причини) хипохондрия и паника...Колко е трудно да се избяга от тях, на никой не ги пожелавам!

Ето от това имах нужда и искрено благодаря за прочита, благодари ви и бебето!  :cheer:

p.s. Сетих се да си измеря температурата, от началото на бременността поддържам 37,3 (температурата на бременните) и все още е толкова!!! Отдъхнах си и се почувствах толкова глупава, да се стресирам така...Но за всяко нещо има първи път и е по-важно да се учим от грешките си ;)

Отново много, много благодаря на всички, които отделиха малко време за моя въпрос  :-* :-* :-*