Не съм особено силна в хорарите, но ми стана любопитно и разгледах тази карта.
С тълкувателна цел използвам основно класическите сигнификатори, трассатурновите планети разглеждам с второстепенно влияние и не ги приемам за основни сигнификатори /но дават допълнителна информация/.
В случая моят подход е следният:
- Сигнификатор на питащата е Венера.
- Луната е сигнификатор на въпроса и на майчинството като цяло, а също така на емоционалното и физическо състояние на майката.
- За бременността и детето гледаме 5 дом, негов управител е Сатурн. Сигнификатор на въпроси, свързани с ново поколение /прираст в семейството/, е Юпитер.
Понеже имаме притеснения какво може да се е случило /преди задаване на въпроса/, гледаме разходящите аспекти на Луната и състоянието на останалите сигнификатори. Луната е в разходяща квадратура с Марс, но той няма отношение към 5 дом, освен това няма достатъчно есенциални достойнства, които да го подсилят и да го направят по-вредоносен. Марс не се намира в собствена терма, нито в терма на Сатурн /който е у5/. Освен това има знаков тригон между Марс и у5. Така че съм склонна да приема, че разходящият квадрат на Луната с Марс по-скоро показва притеснението и емоционалното състояние, в което пребивава майката, а не реално понесена вреда.
Да разгледаме и първи дом, който дава информация за питащата, т.е. майката на бебето. Асцендентът попада в терма на Юпитер /използвам египетски терми/. Юпитер, освен че е бенефик, покровителства и всички въпроси, свързани с идното поколение /като универсален сигнификатор/. Асцендентът попада във фас на Сатурн - отново има връзка с 5 дом /Сатурн като у5/. В знака на Асцендента Сатурн екзалтира и се явява дневен управител на триплицитета, а Луната попада близо до градуса на неговата екзалтация.
Самата питаща е представена от ретроградна Венера в Дева, т.е. може да се каже, че тя се притеснява,
не се чувства в кондиция. Но поради ретроградното си движение Венера ще се завърне в Лъв и на 5 август ще съвпадне с Юпитер. Има и квадрат със Сатурн /у5/, което може да загатне за това, че някои месеци от бременността може да не са леки. Но като цяло Юпитер пази, дава закрила. В деня на точния съвпад ще има и тригон между светилата, още един подкрепящ фактор.
Луната в картата попада в терма на Венера. А Марс, както казах, е в падение, в дневна карта няма особена сила във воден знак и не е разположен в терма, която да подсилва негативното му влияние /собствена терма/ или да има връзка с бебето /терма на Сатурн/. Затова съм склонна да приема, че разходящият му квадрат с Луната не е свършил голяма беля, а е породил емоционално безпокойство. Самата майка е представена като получаваща звездна подкрепа, сигнификаторите попадат в благоприятни терми /имам предвид Асцендента и Луната/. Само Венера създава хипохондрични състояния.
Юпитер и Венера съвпадат в 11 дом, което също е благоприятен фактор, като последният сходящ на Луната е секстил с Юпитер.
Както вече посочих, Луната /сигнификатор на въпроса и на майчинството/ попада много близо до градуса, в който екзалтира у5 /бебето/. И от този градус прави сходящ хармоничен аспект с бенефика Юпитер, който се намира в дом на своята "радост" и в съвпад с кралската звезда Регул.
Според мен всички тези фактори те орисват да родиш здраво детенце. А по време на бременността може и да има моменти, в които да изпитваш по-силно неразположение /доколкото си представена от ретроградна Венера в падение/, но това ще са само моменти, каквито има във всяка бременност. Крайният резултат ще е положителен.
---
Проверих и за Локус Фортуна - разположена е в 7 гр. 51 мин. Козирог - в знака, който Сатурн /като сигнификатор на бебето/ управлява и с който Венера /като сигнификатор на питащата/ е в сходящ тригон.
Да добавя още нещо: Луната е растяща, наближава първа четвърт, намира се в благоприятна лунна накшатра /Читра/.