Здравейте, имам нужда от помощ.
Да подпиша ли договора за работа, който ще ми предложат?
Фирмата, за която работех фалира и собствениците основаха нова фирма с подобна дейност. Съкратиха ме и ми предложиха да ме назначат в новата фирма. Работата и заплатата са същите, но ще ме назначат на друга длъжност и ще ме осигуряват на по-малка сума. Работата ми харесва, заплатата също, но нямам доверие на шефовете, а и не харесвам скрито-покрито. Вече съм на борсата и мога по-спокойно да си потърся друга работа.
Предварително блаодаря за времето и усилията ви.
Чакам с нетърпение отговорите.
Недей, по-добре си намери нова работа.
На моя мъж в предната работа му правеха същото, става дума за чужбина, та и там ги вършат същите далавери- чудеше се защо го карат да подписва нов договор при същите условия, а после видя, че шефовете са направили нова фирма, а старата са я "фалирали"- сложили само една точка между двете имена и ето ти нова фирма. После като го съкратиха и получаваше по-малки обезщетения, защото едно е да се е водил на работа 3г, а друго е 8м. Самите фирмаджии печелят от това, че по-малко пари внасят на държавата за обезщетението, отделно от това, че го осигуряваха на минимална за страната им запплата, а останалата част от парите му ги превеждаха по банков път, та от социалбите го накараха да плати за цяла година назад осигуровки, шефа му си измил ръцете, че като е обявил фалит се е разплатил с държавата.