Понякога се чудя колко изумително точни отговори дават картите Таро, много детайлно описват състоянието, в което пребивава човек, вътрешния му свят.
Тия дни, покрай позвъняване от един "доведен" роднина, изпаднах в колебания дали постъпвам правилно. Бях доста категорична и остра и го отрязах. После започнах да се чудя дали е звънял с искрени намерения или пак играят някакви интереси.
Днес изтеглих три карти, паднаха се само Малки аркани - обикновено такива се падат при задаване на по-рутинни въпроси, текущи или бързо отминаващи, а и като цяло по въпроси, които нямат екзистенциално значение за теб.
Зададох следните три въпроса и ето какво се падна:
- Какви са истинските намерения на този човек към мен, искрен ли беше? - 6ца монети, обърната
- Какво е отношението на неговата съпруга? - 6ца жезли, обърната
- Правилно ли постъпих? - 4ка чаши, обърната
Първата карта много точно описа въпросния близък - заможен човек, който гледа надменно стоящите по-ниско от него в материален аспект и в социалната стълбица. Картата е представена от богат човек, който с пренебрежение решава да направи на някой подаяние, да даде милостиня.
И най-смешното в ситуацията беше, че в опита си да замаже нещата и да смекчи обидата ми предложи да ми даде едни стари мебели (които навремето "наследихме" от предишните собственици), които иначе със съпругата му щели да
хвърлят. Казах му, че от такива "щедри подаръци" не се нуждая. :012:
Втората карта е представена от конник, който с триумф навлиза в някакъв град, посрещнат от възхитена и аплодираща публика. И като се замислих, именно такава е нагласата на неговата жена - така е дошла тук на всичко готово и с очакване всички да я посрещнат с аплодисменти и да й целуват ръка.
По телефона, когато стана въпрос за нея, му казах, че тя не е пъпът на света и няма да се въртя около нея и нейните капризи. Още една точна карта.
Третата карта представя мен - човек, който реагира като обиден на целия свят и не приема "даровете", които му се предлагат. В случая картата беше обърната и не става въпрос за никакви дарове, по-скоро обратното - да ми пробутат нещо непотребно, да направят опит да възобновят отношения с мен, за да продължа да съм им полезна и да обслужвам техните интереси.