Доброто владеене на езика - Меркурий, освен положен труд -Сатурн , е и въпрос на усет и интуиция-Луна.
Лично аз никога не съм зубрила правила, изчела съм толкова много книги в детството, че неволно започнах да си мисля, че това е истинската причина- да видиш дума, фраза, членуване стотици пъти и да ти се набие в главата. Многото писане, но истинско, не виртуално, също помага.
Напоследък не чета толкова много и се улавям, че понякога се колебая за дадена дума. Благодарение на интуицията в 99% улучвам правилния вариант.
Имам и " препъникамъчета"/ и тук се зачудих
/ - дума, които съм си въобразила, че е с дублетна форма, а тя не е, няколко в английския, които от 5-ти клас не мога да запаметя и затова асоциирам буквите , за които се колебая.
Имам изброените аспекти на Мерк и не съм съгласна, както и с това, че вината е на учителя.
В един клас има ученици на различни нива, интересно как само на едните им е виновен?
Другият ми грях е , че пишейки виртуално, забравям да си проверя постовете, а все нещо променям, донагласям и поне една запетая ще пропусна , а после честичко ме мързи да си я редактирам.. :19:
И зарад Нептуня редовно излизам неграмотница ..