Автор Тема: Художниците  (Прочетена 22256 пъти)

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
Re: Художниците
« Отговор #15 -: Ноември 15, 2015, 03:01:25 pm »
Защо толкова често срещаме Венера в Козирог в картите на хора, занимаващи се с изобразително или друг тип визуално изкуство?  :017:

Ако стане чудо да се занимавам с изкуство, ще я призная тази Венера  :D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #16 -: Ноември 15, 2015, 03:14:35 pm »
Пък аз поради стечение на обстоятелствата не се занимавам с изкуство, а това ми е наследствен актив. Но би било и най-лесният път за мен, а аз обичам да ми е трудно.  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #17 -: Ноември 15, 2015, 06:40:29 pm »
Пък аз поради стечение на обстоятелствата не се занимавам с изкуство, а това ми е наследствен актив. Но би било и най-лесният път за мен, а аз обичам да ми е трудно.  ;D
А защо не опиташ наистина?
Според мен, имаш потенциал и за писане, дори самият начин, по който интерпретираш карти (имам спомени от предишния форум) е доста увлекателен.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #18 -: Ноември 15, 2015, 06:42:40 pm »
Позволявам си да сложа и картата на брат ми. Кое в тази карта би показало талант в изобразителното изкуство (доколкото знам, и то е по Венера, а не по Меркурий)? Той още от много малък започна да рисува и рядко се случваше да има периода, през които да не се занимава с това.
« Последна редакция: Ноември 15, 2015, 07:08:31 pm от Veselin »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #19 -: Ноември 15, 2015, 06:53:11 pm »
А защо не опиташ наистина?

Весо, умея да рисувам и да чертая, но изобщо не умея да боравя с бои. Тази техника се усвоява с обучение, единият талант не е достатъчен. Най-много със сив молив да нарисувам нещо, но от 20 години не съм се занимавала с това.

Стига си ме хвалил. Да не стане така, че тоя потенциал на някой му е трън в очите.  :012:

Veselin

• Hero Member
« Отговор #20 -: Ноември 15, 2015, 06:56:12 pm »
силна източна елонгация на Венера
А това какво показва?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #21 -: Ноември 15, 2015, 06:59:36 pm »
Стига си ме хвалил. Да не стане така, че тоя потенциал на някой му е трън в очите.  :012:
Не и на мен, а и нямах предвид само за рисуване.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #22 -: Ноември 15, 2015, 07:11:25 pm »
Благодаря за статията!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #23 -: Ноември 15, 2015, 07:12:16 pm »
Като за начало поставям картата на Винсент ван Гог.

Картата на Ван Гог е една от най-разглежданите в астрологичната литература. Някои модерни астролози обясняват липсата на популярност с неаспектираното Слънце.  :017:

Но нима наистина е толкова слабо? В тази карта Слънцето е екзалтирало, в 10 дом, в знаков тригон с Луната. При това става въпрос за дневно раждане. Не бих казала, че влиянието му е чак толкова слабо, но може би наистина не е било достатъчно определящо за успеха.

Прави ми впечатление липсата на мажорни аспекти между светилата и Сатурн, Уран, Плутон. Тези планети също са определящи за успеха. От трассатурновите само Нептун е в разходящ квадрат с Луната, но тя в 6 дом и квадрат с МС не е в особено благоприятна позиция. За Ван Гог е известно, че в началото е имал силен религиозен уклон.

В неговата карта Луната управлява изгряващия знак, затова позицията ѝ в хороскопа не е никак за подценяване. Ако беше в ъглов дом или поне над хоризонта, щеше да допринесе за повече популярност. Просто не е бил популярен в своята епоха, не е улучил точното време /Луна-Сатурн-транссатурнови-Лунни възли/. Около МС имаме екзалтирала Венера, но тя е в квадрат с управителя на изгряващия знак. Талантът е налице, просто не е успял да привлече публика и да бъде успешно интегриран и позициониран в тогавашното общество. А нереализиран и непризнат човек със силно Слънце става опасен и за самия себе си. Всички знаем как е завършил животът му.

« Последна редакция: Ноември 15, 2015, 07:16:46 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #24 -: Ноември 15, 2015, 07:27:03 pm »

Венера/Зорница, Деница/ като утринна звезда ... и за Венера-Вечерница

най-общо казано....Вечерницата/Тамас/ действа бавно и разумно, нещо, което не кореспондира с

openmind съзнанието на творците/дейците – rajas

Само да допълня нещо за Венера  :)

Венера-Зорница е суха, дневна, мъжка, тип Атина Палада. Венера-Вечерница е влажна, нощна, женска, тип Афродита. Дали е Урания или Пандемос, аспектите ще покажат. Но независимо от аспектите, Венера има свойството да си мени "лицата" и "дрешките", нагаждайки се към социално приемливи шаблони и към съществуващата културна рамка.

Не съм правила проучване дали при творците преобладава дневна или нощна Венера.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #25 -: Ноември 15, 2015, 07:49:50 pm »
Ето три карти на художници:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
« Отговор #26 -: Ноември 15, 2015, 08:17:39 pm »
В първата карта ми прави впечатление, че Венера е У5 и У10, във Везни и източно от Слънцето, в аспект със Сатурн.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #27 -: Ноември 15, 2015, 08:24:03 pm »
Първата карта е доста интересен пример, не само от гледна точка на изкуството.

Имал ли е някакви психологически проблеми или лоши навици? То пък и няма как да се знае. Има неща, които остават скрити.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #28 -: Ноември 15, 2015, 09:36:50 pm »
Психологически проблеми-не, лоши навици, не по-особени или в повече от на другите, но е особняк и има излъчване/ визия на дивак.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #29 -: Ноември 15, 2015, 09:38:11 pm »
Благодаря за обратната връзка. Значи в неговия случай е проработило в посока асоциална визия.  ;D

Да, тип самотник е и склонен към изолация. И това е по-добрият вариант, отколкото да се озовеш в затворено специализирано заведение.