Лунация е всячко Новолуние и Пълнолуние и в двата случая се гледа Луната какви аспекти сключва/отключва
В първия пример Луната е в съвпад с Луната или с Венера в радикса или е в тригон с тях, ако образува голям тригон.
В твоя пример, след като Венера образува аспекти с изброените планети, а Луната е в тригон с Венера, задйетсва (отключва) аспектите на Венера, ако прави аспект с тях. Новолунието сега съвпада с моята Венера, която е в тригон със Сатурн, който е в квадрат с Марс и Нептун, но в случая лунацията е в тригон със Сатурн и няма отношение към квадрата с Марс и Нептун, защото с тях е в минорен аспект- полусекстил.
akruks,
Благодаря ти!
Значи правилно съм го разбрала.
Луната при лунация, прави аспект към планета от радикса. И съответно пък тази планета я гледаме в радикса какви аспекти прави, поне тези които са по-важните: секстил, триго, квадратура, опозиция, съвпад и мисля че и кунконс.
В моя пример при новолуние Луната прави тригон с Венера и съвпад с Юпитер, а в радикса Венера е тригон с Юпитер. Предполагам, че това вече е отключване на аспект от радикса
Ей..ако съм го разбрала, значи ще си ударя д*то в тавана
Новолунието сега съвпада с моята Венера, която е в тригон със Сатурн, който е в квадрат с Марс и Нептун, но в случая лунацията е в тригон със Сатурн и няма отношение към квадрата с Марс и Нептун, защото с тях е в минорен аспект- полусекстил.
Тук предполагам вече гледаме първо къде попада Луната при лунацията и съответно кой е управител на домът на аспектираната планета , в твоя случай Сатурн и т.н. по правилата.