Слънцето, Марс и Сатурн дават афинитет към управленски позиции, но трябва да са силно поставени и на видно място в хороскопа. Юпитер и Сатурн, силно поставени - професии, които дават по-висок социален и материален статус.
Иначе в картата на предприемач/собственик на бизнес, който сам си е мениджър /не е израствал в някаква външна йерархия/, може и да няма десетодомни акценти, често са акцентирани 3 и 7 дом. По 6 дом е сферата на услугите, но ако има силно поставени планети там, също може да се заема отговорна/административна позиция.
---
И още нещо ми направи впечатление, не знам дали съвпадението е случайно, по-скоро не. При двата и примера има аспект Луна/Сатурн в Д10 - при едната съвпад, при другата опозиция. При моя близка, която е работила на средно ниво в структура, свързана с общественото хранене, има съвпад Луна/Сатурн в Д1 и аспект на Сатурн към Луна в Д10. Според мен този аспект е свързан с обслужване на други хора, като говорим за по-широка аудитория, масовост. И в трите случая налице е реализация във външна йерархия, като наемен персонал.
При предприемачите и фрилансърите има съвсем друг акцент - повече клони към Слънце, Марс, Раху, докато Сатурн сякаш не играе чак толкова значима роля. Не и в комбинация с Луната, по-скоро със Слънцето /мениджърски качества/.