Стрелче, родоначалникът на темата е този коментар на Стар:
Моят Меркурий е в Телец, вечерен, директен. Пренаталният му цикъл е започнал в Овен.
Никак не бях ученолюбива в и до средното си образование. "20 години по-късно" на Дюма, докато стигна до края на книгата й бях забравила началото. В известна степен бях праволинейна и малко като слон в стъкларски магазин по отношение на меркуриевата символика.
Чак когато станах студентка, всъщност развих качествата на своя Меркурий - да извличам зърното от плявата, зрънцето злато от пясъка, същественото от пълнежа, качеството от количеството. Тогава умът ми стана по-комбинативен и гъвкав. Научих се как да обработвам информация. Затова голям принос има и висшата математика, която учих там.
Откакто Меркурий се е обърнал ретро по прогресии в Близнаци, научих многократно повече неща, отколкото за периода дотогава. Повечето на принципа на самообучение и активно, иницииращо мислене. Разбрах, че за мен този е най-подходящия стил - натален цикъл на Меркурий в Овен.
Пренаталният цикъл на моя Меркурий е стартирал в 10-тия градус на Дева, място, в което имат сила само Меркурий и Венера.
Пренаталният цикъл на Венерата ми, както и на всички, родени в месеците от март 1973 до януари 1974, е Овенска Венера, Вечерница
. Сега, ако овенската венера е това, което описаха Рени и Делфи в говорилнята, моята е друг модел
, но че съм дребнава, дуднеща, критикарка и досадна по девешки по меркуриевите въпроси, си признавам без бой.
Ако продължим с външните планети, вероятно ще обхванем поколенчески характеристики в различни цикли и за различни периоди.