Предстои новолунието в на 8 гр в скорпион в съвпад с Меркурий. Диспозиторите му - Марс и Плутон са започнали нов цикъл в Козирог, съвсем наскоро (19 окт), където Марс екзалтира. Започва и нов цикъл на Венера и Сатурн на 15 градус на Стрелец. Техният диспозитор Юпитер е във взаимна рецепция с Венера. Венера-Сатурн в Стрелец и Марс-Плутон в Козирог и новолуние в Скорпион някак ми звучи, като хегемония на мъжкото начало, на марсовите подходи и техники. Също така новолунието от скорпион прави тригон с тронов Нептун в Риби. Явно, каквото ще се случва ще е без ограничения и Марс ще действа мащабно. Съвпада на новолунието с МЕркурой ме навежда на мисълта, че трябва да се говори и изговаря - всичко стаено, натрупано и да има изясняване.
При мен новолунието е върху нат. Уран в 8 дом. Новият Цикъл Венера-Сатурн започва върху единия връх на огнения ми тригон (Нат.Нептун в зенит), а началото на цикъла Марс/Плутон квадратира друг негов връх - нат.Юпитер. Тр. Юпитер е в опозиция на наталния Юпитер и в съвпад с нат. Плутон.