Автор Тема: за квадратурите с любов  (Прочетена 32382 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: за квадратурите с любов
« Отговор #60 -: Ноември 14, 2016, 08:34:07 pm »
Според моята карта харесват ли ме околните?  :012: много ми е интересно някой отстрани какво би казал.

Трудно е да се каже по откъслечни аспекти. Но ако има съвпад или тригон Луна/Венера, ще е голям плюс, стига да няма напрегнат аспект от малефик към тях.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #61 -: Ноември 14, 2016, 08:48:24 pm »
Съжалявам, Лили, че и при теб така се получа огорчение от  близки отношения.

Все пак не сме дошли на този свят, за да срещаме само души-близнаци, а да се учим. Ако хората, с които взаимодействаме, споделят същите възгледи, нагласи и ценности като нас, в тази еднаквост как ще научим нещо ново, как ще опознаем многоизмерността на този свят? Опитвам се с това да си обясня сериозните различия във вибрациите, може пък именно такива хора с нещо да ни допълват и да спомагат за нашето осъзнаване, а защо и не за пробуждане. Именно благодарение на такива хора виждам как астрологията работи и колко е многопластова.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #62 -: Ноември 14, 2016, 09:10:03 pm »

стига е този, на когото аз държа.

Капан.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #63 -: Ноември 14, 2016, 09:19:59 pm »

Но е вярно - някои умеят да блестят, без да се напъват да бъдат привидни приятели с всички. Въпрос на хороскоп, някому просто е дадено повече.

Това казах и аз без да  е необходимо да се съмняваме в същото, а да гледаме на същото безпристрастно, иначе може да е опасно. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #64 -: Ноември 14, 2016, 09:23:13 pm »
Зависи с какви средства се блести - може да е от върха на леден айсберг, може да е от купчина тор.

Айсбергът може да се стопи, ако дойде глобалното затопляне... купчината тор най-много да се размирише.

Рени

• Hero Member
« Отговор #65 -: Ноември 14, 2016, 09:46:26 pm »
Това имах предвид под "опасно". Понеже сме в тема за квадратурите- на човек, който се бори, но не постига публичен успех или блясък, не е необходимо да  му се (по)казва от човек с добре поставен Юпитер ( като аналог на тригон) просто да вярва и това ще се случи, както и това че, което работи за един, не е задължително да работи за друг. Квадратурата е работещ аспект буквално във времето, но реално , квадратурата Венера-Сатурн не се отработва, защото натива с такава предразположеност (ще) разчита повече на Луната си, поради факта, че пътят на чувствата, сътрудничеството/свързването е блокиран и инстинктивно човек тръгва по пътя на Луната. Тук, с емпатия влизаш във връзка  с другия/-ите  или  привличаш другия не  толкова заради външността си, а с това, че помагаш, обгрижваш на другия предпочитанията или си в услуга на същите. Ето ме - с Луна-Венера-Сатурн, лично споделено като преживяно.

Мирабела, ти какво ще кажеш по споделеното- обърнала ли си внимание, дали си била привлечена или привличаш по-скоро лунен типаж или  типа "мамино синче "мъже ?  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #66 -: Ноември 14, 2016, 10:00:42 pm »
И все пак ми се ще да вдъхна малко надежда за трудните квадратури. При спомената вече приятелка със Сатурн в 7 дом в квадрат към Слънце/Венера отчитам успешна социална реализация. И даже се създава впечатление, че нещата стават с лекота, без много усилия печели симпатии от страна на колеги и висшестоящи.

За сметка на това обаче приятелствата са ощетени - за тази жена няма понятие близост и взаимна подкрепа, в самото разбиране за приятелството има нещо сбъркано. Близки приятелства никъде не се създават, макар че е много контактна, дружелюбна... на повърхността. Едно измамно усещане оставя - усмихната и приятелски настроена като външно впечатление, но празна отвътре, лишена от многопластовост и дълбочина. Усеща се липса на ангажираност с човека. При близко приятелство търсим някой да ни докосне със своята душевност, а привидно мили хора, които са като празни черупки, трудно пораждат резонанс.

Така че както е посочила Стар, не само Венера е важна, а и лунните ни качества.

« Последна редакция: Ноември 14, 2016, 10:04:32 pm от Lilla »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #67 -: Ноември 14, 2016, 10:07:40 pm »
Рени, не специално за мъже такъв типаж, а по принцип хората ме възприемат по Луната ми. Но в картата ми тя е силно изявена - водещо светило в съвпад с МС. Без значение от пола - "залепват се" за Луната ми и чакат да ги "дундуркам". Постоянно ми искат услуги, но най-вече да им бъда личен психотерапевт, кошче за душевни отпадъци и т.н. Проблемът е, че хич не се сещат да ми питат аз как съм. И на мен ми писва от такива използвачи и просто се отдръпвам от тях. Тъкмо сега от една такава "приятелка" искам да се отдръпна без да я наранявам, защото разбирам болката й. Но аз не мога постоянно да я изслушвам и окуражавам. Тя непрекъснато иска да взима, а нищо не дава. Балансът в отношенията ни отдавна се изгуби поради прекалената ми състрадателност и отзивчивост. Тъкмо по темата за квадратурите - тя има девишки стелиум от лични планети (Слънце, Луна, Меркурий, изгорени Венера и Марс) в квадрат със Сатурн в Стрелец. АС й е Козирог. Гледала съм й картата, споделяла ми е много и затова разбирам колко й е тежко в живота, но тя само иска да консумира. Търси ме, когато й е зле. Тя има някакво психично заболяване, не знам какво точно е. Сменя настроенията от еуфория до пълно отчаяние. Освен това страда от натрапчиви мисли. Квадратът на Сатурн към Луната е точен - проблеми със самочувствието, самооценката, общуването с хората по принцип. Окуражавам я да си вярва повече, да се бори за целите си, но при най-малкия проблем, тя изключва. Ходи на истински психотерапевт, дано той й помогне, защото аз бях дотук, колкото и егоистично да звучи. Един път се опитах да й споделя каквото ме мъчеше тогава, беше моя тайна. Тя дори не ме изслуша, не се опита да ме окуражи, когато аз имах най-много нужда, отразя ме. И по-добре, че не се изказах докрай, защото тя се оказа клюкарка.

Но е много гадно, ти да окуражаваш другите, да им даваш криле, а когато твоите криле са счупени и потърсиш същите тези хора с едничката надежда те да те  вдигнат от земята, както ти си правил за тях, вместо това те да те смачкат с неразбиране и нежелание. Такова предателство не прощавам никога.
« Последна редакция: Ноември 14, 2016, 10:18:44 pm от Mirabella »

Рени

• Hero Member
« Отговор #68 -: Ноември 14, 2016, 10:20:18 pm »
А пък както каза Рени, надежда всяка тука оставете- 'щото ако наистина имаше такава, съдържаща се в коментара (ми) споделена информация щеше да бъде : оценена, харесана и подкрепена. Ето я  на практика  проявата на твърдия аспект Венера- Сатурн. Ето и на практика "опасното", за което споделих. Ето и на практика как работи астрологията.  Въздухът запълва всички кухини... ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #69 -: Ноември 14, 2016, 10:22:57 pm »
...по принцип хората ме възприемат по Луната ми. Но в картата ми тя е силно изявена - водещо светило в съвпад с МС. Без значение от пола - "залепват се" за Луната ми и чакат да ги "дундуркам".

Луната ти нали беше в съвпад с Уран? Твърдите му аспекти не са от дундуркащите. Може би първоначално се задейства лунният магнетизъм и изведнъж се натъкват на Уран и ги полива като с леден душ. И мен в продължение на дълги години ме възприемаха като бавачка и в реала, и във виртуала. В един момент се запитах защо го правя и какво държи такъв тип хора близо до мен? Ами не е луд оня, който яде баницата... След като изключих квадратурата с Плутон /вече ѝ се бях наситила/ и се плъзнах по тригоните с Марс и Уран, емоционалният фон се промени, спрях да привличам привидни жертви, на които да бърша сополи и да сменям памперси денонощно. Повече не търся симбиотични отношения - не ми е нужно "сливане", в което аз да съм ощетената и енергийно изцедена страна. Да, повечето приятелства пострадаха, но какви приятелства? Фалшивите приятелства. С хора, които са с теб и до теб, докато с нещо можеш да им бъдеш полезен. Ако вече не си, бързичко ще ти бият шута, потъваш в забвение.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #70 -: Ноември 14, 2016, 10:29:10 pm »
Да, в съвпад с Уран е. Не ги поливам със студен душ изобщо даже. Те поливат мен. Както и да е, научих се да не споделям. Как беше онзи лаф - преди да излееш душата си се убеди, че съдът не тече.
Проблемът си е мой - че съм прекалено състрадателна и така им позволявам да ми се качат на главата.

Рени

• Hero Member
« Отговор #71 -: Ноември 14, 2016, 10:35:54 pm »

Но е много гадно, ти да окуражаваш другите, да им даваш криле, а когато твоите криле са счупени и потърсиш същите тези хора с едничката надежда те да те  вдигнат от земята, както ти си правил за тях, вместо това те да те смачкат с неразбиране и нежелание. Такова предателство не прощавам никога.

Мирабела, ти си Слънчев Водолей, аз Слънчеви Риби, ти си с АСЦ Водолей, аз с АСц Стрелец, ти си с квадратура към АСЦ, аз плувам свободно в/към света и т.н. :)  Но ми е познато това, за което говориш. Изживяла съм го, но и аз нямам рецепта за предателството.  За крилата, да ти кажа и аз понякога се чудя откъде ми идва тягата да бъдат разперени,  не че не са увисвали на тях, не че  не са ги  дърпали надолу и  са правили опити да ги чупят, но аз нямам очаквания и не търся някой да ме побутне, за да летя не ползвам нечий трамплин, явно съм била някаква птица някога...:)

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #72 -: Ноември 14, 2016, 10:38:39 pm »
Мирабелка, много си ми симпатична, ефирна, неуловима.  :38:
Съжалявам за преживяванията ти. Не е критика, а малък въпрос. Дали не си състрадателна с идеята да ти се върне жеста?

И бъди състрадателна към себе си - не хвърляй чак толкова енергия за всеки срещнат. Сложи малко цедка на емоциите си и ако има излишък, дай го на себе си. Хората сякаш се привличат от други, които изглеждат завършени.

Добра подсказка за карето на Сатурн и Венера. По друг начин погледнах на същото в карта на близък човек.  :08:
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #73 -: Ноември 14, 2016, 10:41:18 pm »
Както и да е, научих се да не споделям. Как беше онзи лаф - преди да излееш душата си се убеди, че съдът не тече.

И аз се научих да не споделям всичко. Не е като да не се намират съдници, които да не виждат насраните си гащи, изкарани на простора. Що се отнася до приятелството с мен, то наистина трябва да се заслужи. При все това, че години наред съм била много толерантна и дори безразборна в приятелствата. Казвам го като енергийно, емоционално и материално употребяван човек, от приятелки. И после като се насмучат, на кърлежите изведнъж им порастват крила и стават много важни.  :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #74 -: Ноември 14, 2016, 10:43:44 pm »
Дали не си състрадателна с идеята да ти се върне жеста?

:08:

Е, със сигурност, защото и 12-ти дом участва тук като "бонус". ((