Тази жена привидно демонстрираше огромно самочувствие, не спираше да се хвали и да говори само за себе си, дума не ти дава да кажеш, не те изслушва. Вероятно е вид сатурнова защита, социална маска. А не беше човек, който да притежава такъв сбор от положителни качества – и вътрешни, и външни. Много изкривена самооценка. Но тя е расла в проблемно семейство, липсвала е топлина в отношенията с майката, от малка са ѝ вменявали комплекси. Обаче е изключително комбинативен човек. При все това, че нямаше кой знае каква квалификация и езикова подготовка, без работа почти никога не е оставала. И винаги намира "с връзки", които сама създава и изгражда. Семейството ѝ беше социално слабо, без полезни контакти в социума. Хитра и крадлива, пресметлива, меркантилна, дребнава. Средата, в която е расла, изгражда такива качества. Всъщност просто ги поставя на фокус като "начин за оцеляване", те са били вътрешно заложени. Баш си е по Марс/Меркурий в 6 дом и Сатурн/Слънце в ъглови домове – античните им трактовки, не сладникави модерни хипотези за ниво на проработка. А за тъй наречения шанс мисля, че при нея Юпитер, Луна и Венера са свършили работа. Астрологията не разглежда моралната страна на успеха, тя ти казва дали има предпоставки за това или не – какви, доколко и евентуално кога /в динамика/.
Все повече ми се затвърждава мнението, че в хороскопа не се вижда какъв ще бъде изборът на натива. Дават се определени качества, характеристики, предпоставки и потенциал, а кое ще надделее вече зависи от средата, обстоятелства и, не на последно място, от личния избор. Защото все пак има хора, които дори ако са поставени в изключително неблагоприятни обстоятелства, не губят човешкото си лице и достойнство. Разбира се, една проблематична предизвикателна ситуация пак ще извади на показ някоя от скритите ни тъмни страни, негативни реакции, но при всеки човек в различна степен. Може ли да се види в хороскопа онази "доза", която ще наклони везната в една или друга посока? Според мен много трудно. Термите и накшатрите дават допълнителна информация, производните карти разкриват по–дълбоки пластове, но ето че в навамша при серийни убийци или хора, които си живеят живота на много посредствено и консуматорско ниво, виждам доминиращи бенефици в повечето случаи, някак твърде натрапчиво се повтаря.