Автор Тема: Жизнена енергия  (Прочетена 11250 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Жизнена енергия
« -: Юни 13, 2017, 09:54:28 am »
Как сте с енергията  :)

Хилег, Алкокоден, Слънце, Луна, Алмутен, У1 и Асцендент, Марс /ако някой нещо друго се сети/

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Жизнена енергия
« Отговор #1 -: Юни 13, 2017, 10:38:42 am »
Плутон на асц или в първи, тригони марс/юпитер, марс/плутон, че и съвпади

rodopis

• Sr. Member
  • Публикации: 306
« Отговор #2 -: Юни 13, 2017, 10:42:22 am »
По рождение имам голям  запас от енергия, което не зная дали астрологично има обяснение, защото:
 Слънце в Рак, АЦ Дева. Слънце, Луна, Меркурий в съвпад (Рак). Мерка е изгорен, Луната(новолуние) е съвпад и с Марс, отново в Рак  ;D
През по-голямата част от живота ми съм слаба, дори на периоди кльощава с изключително неизчерпаема енергия и способна да правя мнооого неща едновременно.
Хилег и Алмунтен не съм пресмятала още, струва ми се твърде сложно, но когато се престраша ще се опитам.
Обаче, заради Дупитера, през 12 години за по две поредни години направо се смазвам. През първата, Юпито застава на АЦ-то, качвам кила и нямам сили. През втората, от втори дом ми прави квадратура към стелиума, което се съчетава "прекрасно" с наталната квадратура Венера-Юпитер- отново качени кила, отново парцаливо и кисело състояние... В момента с нетърпение чакам да ми разпадне квадратурата, че тая тежест, която мъкна вече две години ме побърква  :91: :91:

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #3 -: Юни 13, 2017, 10:43:22 am »
Заради многото огън и големия огнен тригон в картата ми, който включва Луната и двата У1, вкл. Юпитер - мисля, че имам доста голям заряд и силна енергетика.
Над силата е само умението да я владеем!

Satin

• Hero Member
« Отговор #4 -: Юни 13, 2017, 11:18:52 am »
От къде ви идва енергията от вътре на вън или от вън на вътре
На Алена ясно, не се влияе много от външни фактори :)

rodopis я сложи карта, че ми стана интересно с толкова много вода от къде толко енергия

Папи при теб Марс е ясен- луд умора няма  :), но как стоят нещата със Слънцето

Като по-малка не страдах от липса на енергия, но тогава беше по-чисто Марсова, сега явно повече зависи от Слънцето и Луната. Онзи ден към обед имах неприятен работен спор с човек, който не за първи път ми изпива енергията. Освен спорът през цялото време ми обясняваше, колко няма сила и как я боли главата, на края на разговора ролите бяха разменени, нямах сила да стана от дивана, силно главоболие и усещане за натиск между ребрата, преди това си бях супер. И не е само тя, често хората ме изцеждат до толкова, че да нямам сили за нищо, тоест могат да ми отмъкват енергията без проблем. Установих, че се възстановявам с физическо натоварване, явно в такива моменти имам нужда от силна доза адреналин. Но по принцип за да е хармонизирана енергията в мен се нуждая от любов и приятни за мен хора около себе си, това от 12 домното рибешко Слънце. Хилег ми е Луната, от там явно ми изтича цялата жизнена енергия и понеже е в 7-ми не е особен проблем другите да я източат, а Слънцето ми няма голям запас, тоест разчитам в критични моменти на Марс

« Последна редакция: Юни 13, 2017, 11:20:41 am от Satin »

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #5 -: Юни 13, 2017, 11:30:21 am »
Аз съм със слаба енергетика - всички лични планети в западната част на картата, слънцето в осми дом, марс в седми.

Слънцето май беше хилег ::)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #6 -: Юни 13, 2017, 11:38:30 am »
Satin,
нямаш защита и хората те пробиват на енергиино ниво. Ако в момента си под влияние особено на Луната, там си е ... постоянно клатушкане, докато хванеш ритъма  ;D Физическото натоварване - кипва кръвта, т.е. засилваш Марса, затова се възстановяваш по-бързо. Според мен носи червено, дори дискретно може бельо, бижута, аксесоари- да си поддържаш Марса жив и активен.

Ето я картата (може ли да ми дадете линк за да си изчисля Хилег и Антихилег?) Намерих тема- май Слънцето ми е Хилег....
« Последна редакция: Септември 01, 2017, 03:37:41 pm от rodopis »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #7 -: Юни 13, 2017, 11:42:46 am »
Аз съм от хората със силна енергетика, но ненатрапчива. Най–силна ми е мисловната, емоционална и духовна енергия, за чисто физически активности често ме мързи. Но ако яхна метлата, и там мога да обърна планини. Просто не е опрял ножът до гърлото, мобилизирам се в критични ситуации, особено когато няма никаква помощ отвън.

Напоследък се чувствам доста заредена с Марс върху натална Луна. Не бих казала, че ми изпива енергията, точно обратното.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #8 -: Юни 13, 2017, 11:49:41 am »
В повечето случаи физическата ми енергия, зависи от емоционалната. С водни Луна, Слънце, Асцендент, когато страдам се разболявам физически и нямам грам сила, само култивирането на дисциплина и сaмонаказанието ми помагат, да бия камшика на Марс, за да не спира. Но действително, когато побеснея мога да унищожа с мисълта и ръцете си света тогава.- О музо, възпей она гибелен гняв -е написано от Омир за овенския Марс полудял  :012:

Satin

• Hero Member
« Отговор #9 -: Юни 13, 2017, 11:51:31 am »
Светилата в 6-ти, 8-ми и 12-ти не са ок за енергията, особено пък водните
Тери Луната не беше ли огнена- тя не помага ли? Марс в кой знак е

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #10 -: Юни 13, 2017, 11:55:29 am »
В повечето случаи физическата ми енергия, зависи от емоционалната.

Да, същата съм.  :)

В състояние на афект, когато се ядосам, мога да свърша голям обем физическа работа. Иначе изпадам в инерция и активността ми е предимно мисловна. Имам голяма ментална издръжливост, мога да работя неуморно и продължително под напрежение. Изпушвам, ако има външни дразнители и се създават изкуствени конфликти, които ми пречат спокойно и качествено да си върша работата.

Satin

• Hero Member
« Отговор #11 -: Юни 13, 2017, 11:55:51 am »
Същата Работа съм като Ребека  ;D

Rodopis, хилегът ти е Слънцето. После ще ти видя картата, мерси

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #12 -: Юни 13, 2017, 11:56:42 am »
Да, луната е в стрелец, но огнения тригон луна венера асцедент помага по-скоро да не сдухвам типично по рибешки. Марс е във водолей.

Това за което говориш ти си мисля, че не е свързано точно с енергетиката, а с това, че рибите усещат всичко свързано с човека насреща и го усещат като свое. Аз съм решила този проблем като съм ограничила директните контакти с хора до минимум. С възрастта вече усещам, че ако трябва да общувам с хора така както като бях по-млада за няколко месеца ще превъртя.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #13 -: Юни 13, 2017, 12:00:04 pm »
Аз съм решила този проблем като съм ограничила директните контакти с хора до минимум. С възрастта вече усещам, че ако трябва да общувам с хора така както като бях по-млада за няколко месеца ще превъртя.

И аз, макар че понякога усещам, че ми липсват социални контакти. Ако сега имам активността и темпото, с които живеех преди 10–15 години, сигурно щях да изпуша. Вече имам нужда от повече тишина и време за себе си.

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #14 -: Юни 13, 2017, 12:00:33 pm »
Това мисля важи за всички ни, не е от планетите, да знаете  :)
Изнамерих от старите теми един линк за изчисление на  Амултен, който обаче ми сменя АЦ-та:

http://af.cpptea.com/astrofox.php?dat=1980010111270020231900142410012131&name=%D1%85%D1%85&loc=sofia

Това и при други програми съм го срещала. Понеже си зная, че съм АЦ Дева, тук ме изкарва Везни, но предполагам, че това променя и Амултена?
« Последна редакция: Юни 13, 2017, 12:02:39 pm от rodopis »