Ако се върнем пак на темата за камъни и амулети, напоследък изпитвам силно желание да се сдобия с някой слънчев камък. В края на август сменям антардаша - минавам от Венера в Слънце. Да не би това несъзнателно желание да е свързано с тази промяна?
И, конкретно, никога не съм харесвала кехлибара, на напоследък все по-често си мисля за този камък... А днес, минавайки през магазин за стилна бижутерия, си харесах една висулка от зелен кехлибар, прилича на трилистна детелина и ще се съчетава доста удачно с останалите ми зелени бижута. Само се притеснявам да не е синтетика, че има доста мехурчета вътре, а цената му е сериозна.
Ето какво намерих за
кехлибара.
Пише, че има и със зелен цвят и че истинският обикновено има включвания. Възможно е да има и мехурчета, но зависи с каква форма са - по това се определя дали е минавал през термична обработка или е натурален.
И още някои интересни факти:
Самото докосване до кехлибара пречиствало тялото. Има поверие, че изделие от натурален кехлибар, носено на гола шия помага за възстановяване на ендокринната система и в частност помага при проблеми с щитовидната жлеза.
През последните 2-3 месеца имам притеснения за възможен проблем с щитовидната жлеза, вследствие на изживения стрес. При всяка негативна мисъл нещо сякаш почва да ме души и усещам брадичката си подута. Не знам дали са самовнушения или наистина тялото се опитва да ми каже нещо, докато все още не е късно... През последните няколко месеца рязко качих килограми, не е типично зимно напълняване и нито с ограничен хранителен режим, нито с коремни преси не мога да сваля мастните натрупвания - при това на места, където по принцип рядко трупам. Може и егн-то да си казва думата... Надявам се да не е нещо хормонално, че някои вече ми вкарват разни паранои.