Да не би да е била наистина подпийнала или според теб го е направила нарочно, демонстративно?
Навремето и аз се втрещих, когато една колежка, която по едно време започна да търси и приятелски контакт с мен – излизахме на по кафе, на пицария, на плаж, без никакъв свян се съблече по цици пред гаджето ми на плажа. При условие, че аз бях по горнище, а тя бе сама, не бяхме по двойки. На някои жени просто им се изплъзва границата. Даже не го правят със зла умисъл, преднамерено. Друг път ме беше поканила да излезем вечер на заведение, за да ме ползва като буфер с неин стар обожател. Беше дошъл от родния им град, а тя вече се беше загаджила с друг. И хем не може да му откаже среща, хем не иска да ѝ досажда и да ѝ се слага, после да тръгне да я изпраща до тях и да я притисне до вратата.
В момент, когато приятелят ѝ е на път, извън страната. А да кажеш, че е някаква секс бомба... дребно, безлично, анорексично.
Друг пример – млад женен колега. Бяхме се събрали на фирмено коледно парти, в тесен кръг – нашият малък колектив. Всички бяха по двойки, само аз необвързана, но това не ми попречи да изкарам добре вечерта и да се забавлявам. Съпругата на колегата беше дошла за пръв път и цяла вечер седя със злобна физиономия, за всяко нещо му се зъбеше нервно и отправяше нелепи забележки. Човекът иска да потанцуват – с нея, не с някоя колежка, да се веселят, тя седи и се цупи. С физиономия на хищно обидено зверче. И двамата Лъвове – коренна разлика. Какъвто е добродушен единият, толкова е криво другото. Тогава ми просветна защо колегата с толкова кисел вид потегля след работа. Сега все ходи по командировки в далечна чужда държава – неговият тих и спокоен пристан. :lol_hitting:
Но като цяло такива просташки изпълнения, да се цупим и сърдим заради мъже, сред моите приятелства с жени е нямало. Приятелките може да са хвАни едната, чУкни другата, но поне такива опитности са ми били спестени. Не че не сме се събирали по купони и вечеринки. Или по-скоро аз странях от такива изпълнения. В някогашната ми компания имаше две, които не се свеняха да си отмъкват гаджетата, една на друга. Погледнато отстрани е доста комично, но в една по-зряла и отговорна възраст може да не ти е много до смях, когато се случи, защото отношенията вече се поставят на друга плоскост.
Но наистина е интересно да наблюдаваш, като се съберат женени/обвързани хора в една компания, всичките по двойки. Всяка двойка се държи по различен начин, но ако си по-интуитивен, може да се види кой командва парада вкъщи. Даже някои дребни жестове го показват. Била съм в такава компания, макар и сред малко по-възрастни, забавно е да наблюдаваш. На някой мъж, след като е леко подпийнал, може да му се прииска да танцува. Жена му, с вид на матрона, седи с изражение на дзвер и се опитва със заядливи забележки да го вкара в пътя. После тръгват да се карат кой автобус да хванат и кога /ако не са с кола или такси/, дали да останат за още час или да потеглят. И всеки с различно мнение. Друга двойка гледаш – жената като мишка, бледнее на фона на мъжа. А той – душата на компанията, веселяк, майтапчия. Много различни типажи, събрани по двойки.