Рени, аз съм против такива генерализации. Защото по същата логика може да се каже, че и всички астро книжки са смешки големи, щото са създадени на база статистики на астролози от платени консултации на клиенти. Но за това не сме съгласни, нали?!
И аз познавам такива хора.
За себе си съм приела да си чета учението на Петър Дънов в усамотение, като не изпитвам необходимост да го споделям в групи. Достатъчно ми е да чувам себе си и написаните думи, не ми са необходими тълкуванията на други. А, ако успея да приложа нещо в ежедневието и в живота си, и видя полза от това, то значи съм добра ученичка. Животът на човека е по-лесен, когато е съпроводен от духовната наука, тъй като дава друго разбиране за нещата и трудностите се приемат значително по-леко. Но същевременно и моята дистанцираност не ми пречи да посетя градинката на Учителя в София в кв. Изгрев, и да си купя книжки от Братската книжарница, както направих преди няколко дни.
Не членувам в никакви организации и не принадлежа към никакви сдружения. Самата мисъл за това ме задушава. А и който е чел учението ще знае и самото мнение на Учителя за т.нар. дъновисти и дали изобщо той е бил съгласен така да се наричат...