Автор Тема: Неаспектирани планети  (Прочетена 35910 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Неаспектирани планети
« Отговор #60 -: Ноември 16, 2017, 09:54:50 pm »
Проблемът е, че са съвсем малко хората, които пишат в този форум. А от пишещите, малка част наистина все още имат изследователски уклон към астрологията, явно си мислят, че вече знаят всичко или твърде много, за да се занимават със западната психологическа астрология, макар да не са я изучили достатъчно, защото не я разбират.
А ти къде беше преди 12г когато пишехме и изследвахме в няколко астро форума?
трябва всеки ден да дъвчем едно и също, щото имало неразбрали?

http://astra.la/forum/index.php?topic=1024.msg133805#msg133805

Таис

• Full Member
  • Публикации: 207
« Отговор #61 -: Ноември 17, 2017, 12:31:13 pm »
Пък някои могат да се занимават задълбочено и с друг клон на Астрологията...
Освен това, не видях да сте сложили вие карти с ваши мнения...
И ако ви се струват хората тук скучни, то можете да потърсите друго място за вашите
иследователси способности.

akruks

• Hero Member
« Отговор #62 -: Ноември 17, 2017, 12:57:18 pm »
Не обсъждате нищо задълбочено.

Явно ви се е изчерпал интереса или смятате, че знаете всичко и вече нямате никакъв изследователски дух.

Обявявам ви за скучни!
Интереса клати феса  :012:
Когато години наред пишеш, изказваш подробно мнение, а в един момент установиш, че някои ти продават мнението, а ти в същото време се чудиш с какво да си платиш интернета и ремонта на компютъра, и ставаш скучнаа   :-X

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #63 -: Ноември 17, 2017, 03:24:44 pm »
Пишеш, бришеш, пълниш по няколко форума с материали - преводни и авторски. За благото на всички. И накрая някой написва астрологична книжка или изнася лекции в БАА, след като си направи компилация от чужд труд, знания и мисли.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
« Отговор #64 -: Ноември 17, 2017, 04:02:09 pm »
Не обсъждате нищо задълбочено.

Писали сте в няколко форума в миналото. Сега вече не е така. Сеге вече дори почти не пишете за астрология, защо обаче пишете във форум по астрология, не е ясно. Карате по инерция? Явно ви се е изчерпал интереса или смятате, че знаете всичко и вече нямате никакъв изследователски дух.

Обявявам ви за скучни!

Аз лично приключих с изследванията - намерих своето място, своя начин за боравене с тази наука.

Между другото - ти не изследваш - ти повтаряш факти, до безкрай - по Близнаци. И дотам.
Ето ти подсказка - няколко човека ти намекнаха, че като анализираш неаспектирана планета, е подходящо да отбележиш и в кой дом е тя и кой дом управлява. Аз и Акрукс имаме неаспектиран Меркурий - сходни проявления, но само донякъде. Е, ти това не го отчете - за какво изследване говориш. Нито отчете, че моя е във рецепция с диспозитора си.
Ако искаш някой да участва, уважавай написното от него и му обръщай внимание.

Като цяло, темата не че е лоша, напротив. Но първо, че вече я има, и второ - много клюкарско се получи - ти какво, другия какво, а накрая нищо - Карън така, Лиз иначе .... ами чели сме ги, не е необходимо да ни ги повтаряш.

все пак, успех! :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #65 -: Ноември 17, 2017, 05:07:48 pm »
Да, наясно съм. На този етап - не.

Засега ми е достатъчно да правя самостоятелни изследвания и от време на време да общувам с реално практикуващи астролози, на този етап нямам амбиции да преподавам и обучавам.
« Последна редакция: Ноември 17, 2017, 05:09:49 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Хермес

• Sr. Member
  • Публикации: 282
« Отговор #66 -: Ноември 13, 2020, 01:15:58 pm »
Интересна тема, Ом. Благодаря за информацията. Аз намерих още две статии за неаспектираните планети.
http://uraniabg.com/news/neaspektirani-planeti-v-natalnata-karta
http://astrosite.org/index.php?topic=5196.0

Аз имам неаспектиран Меркурий. Мисля, че това означава без мажорни аспекти към мажорни планети. Иначе има аспекти към асцендента(тригон)  и медиум цели(съвпад). Което не означава, че е аспектиран, нали?
Намира се в 10ти дом, в 9ти (цели знаци) във Водолей. Управител на асцендента. И двете системи са достоверни. В 10ти дом - имам нетрадиционен вкус към професия и като цяло моя израз е водолейски. В 9ти дом - имам голям интерес към философия и отчасти религия. Но не се занимавам професионално с това, защото както Зонтаг е написала, това ми е като хоби, развлечение. Често съм мислил дали да уча нещо такова, но се отказвам, защото това няма да го направи по-интересно за мен. Водолей не обича правила и ограничения. :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #67 -: Ноември 13, 2020, 02:19:25 pm »
Неаспектираната планета работи чрез диспозитора си.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Хермес

• Sr. Member
  • Публикации: 282
« Отговор #68 -: Ноември 13, 2020, 02:46:12 pm »
Вярно. :)
Диспозиторът е Уран (върха на 10ти във Водолей)
Това е най-доминантната планета в моята карта. Уран в съвпад с Юпитер в Стрелец в 7ми дом.
Значи Меркурий работи чрез Уран.

Kleo

• Full Member
  • Публикации: 204
« Отговор #69 -: Ноември 13, 2020, 04:12:04 pm »
Вярно. :)
Диспозиторът е Уран (върха на 10ти във Водолей)
Това е най-доминантната планета в моята карта. Уран в съвпад с Юпитер в Стрелец в 7ми дом.
Значи Меркурий работи чрез Уран.

Не е лошо, те се разбират.

akruks

• Hero Member
« Отговор #70 -: Ноември 13, 2020, 04:20:02 pm »
А когато диспозитор е същата планета?  :)
Реално няма неаспектирана планета, моя Мерк няма мажорни аспекти, но прави септил с Марс и Нептун, паралел с Юпитер и контрапаралел Слънце

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #71 -: Ноември 14, 2020, 10:16:43 am »
А когато диспозитор е същата планета?  :)
Реално няма неаспектирана планета, моя Мерк няма мажорни аспекти, но прави септил с Марс и Нептун, паралел с Юпитер и контрапаралел Слънце
Акрукс,възможно ли е твоя Меркурий да работи чрез диспозитора на дома,Марс като мун.господар на 1ви?
При мен Марс не е аспектиран мажорно,почти на к12,мисля по някакъв гадно странен начин работи чрез Юпитер ,господар на 12 дом,а у7,у8,у11 домове........квото нареди "шефа". ::)

akruks

• Hero Member
« Отговор #72 -: Ноември 15, 2020, 02:24:16 am »
 "Неаспектираната планета е надарена с огромна сила и показва истинските таланти на личността. Поради това, че притежателят й активно търси същността на тази планета и влага много сила в това, той развива талантите, които тя символизира. Но те могат да бъдат използвани само от хора с голям опит, които са се научили да се приемат такива, каквито са и са намерили начин да изразят енергията на планетата. В този случай тя може да означава професията, любимото хоби или важна житейска сфера за човека. Да вземем като пример картата на Агата Кристи, в която забелязваме неаспектиран Меркурий.  В този случай планетата показва самобитният начин на мислене на Агата Кристи и  нейния оригинален стил. Професията на Кристи е Меркуриева: тя е писателка и то не каква да е, а е призната за Кралица на криминалния роман.
- Неаспектираните планети са също така управители на домове, които се включват в тяхната динамика. Към техните сфери се подхожда с нагласата „всичко или нищо“ - пише Карен Хамакер- Зондаг  в книгата си"Пръстът на съдбата“

Акрукс,възможно ли е твоя Меркурий да работи чрез диспозитора на дома,Марс като мун.господар на 1ви?
Мерка ми е У1, 10 в 1д. Ако перото и езика са ми остри, и обичам да задълбавам, предполагам е от управителите на 3д- Марс и Плутон, нали Меркурий е естествен У3

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #73 -: Ноември 15, 2020, 04:16:35 pm »
При Меркурий в Дева, Близнаци, Слънце Лъв, Сатурн Водолей, Марс Скорпион, не важи за диспозитора, защото в тези знаци  няма място на екзалтация. Тогава неаспектираната планета работи с дома/ домовете, които управлява и в които се намира.
Прието е планета, която няма мажорни аспекти с другите планети да бъде неаспектирана.
Тя не си взаимодейства с останалите участници в хороскопа. Те пък не знаят за нея. Няма точно изразено твърдение как се проявява, но винаги е специфично,с елемент на изненада, според статуса си . Включва се най-изразително, когато е хронократор, активирана при транзит, прогресия, дирекция, лунация. Но не носи силата да  се проявява както планета синглетон.

При Агата Кристи, Меркурий е фазов, оттам идва неговото силно проявление в живота й . Диспозитор на Слънцето й, СЛВ, а може и да е управител на ъгъл, да попада в ъглов дом, да е сигнификатор на призванието .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #74 -: Ноември 15, 2020, 08:29:47 pm »
Според написаното от акрукс и нейния е фазов и по тази логика, тя що не е българската Агата Кристи ?