Автор Тема: Неаспектирани планети  (Прочетена 35946 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
Re: Неаспектирани планети
« Отговор #75 -: Ноември 16, 2020, 08:37:36 am »
Разгледах солари назад за неаспектирани планети.Ми правили са си каквото са си искали :o

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #76 -: Ноември 16, 2020, 10:07:14 am »
Сафо, неаспектираната планета не се ли отнася само за натала?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #77 -: Ноември 16, 2020, 10:57:35 am »
Според написаното от акрукс и нейния е фазов и по тази логика, тя що не е българската Агата Кристи ?

+1
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #78 -: Ноември 16, 2020, 11:02:31 am »
Сафо, неаспектираната планета не се ли отнася само за натала?

Ако в периода  транзитна Венера е неаспектирана, ще можеш ли да се свързваш с другите, да си сътрудничиш, да бъдат оценени уменията ти ?! Същото е. Натала е транзит. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #79 -: Ноември 16, 2020, 11:33:21 pm »
Според написаното от акрукс и нейния е фазов и по тази логика, тя що не е българската Агата Кристи ?
питай/те Карен Зондаг защо е писала за Агата Кристи, че е с неаспектиран Меркурий- сега погледнах нейната карта и в табличката е отбелязан Меркурий в съвпад с Луната и Уран във Везни, тригон с Плутон, Нептун и СЛВ в Близнаци
https://www.astro.com/astro-databank/Christie,_Agatha

А в моята табличка за Мерка са отбелязани съвпад с Плутон 9* орбис и с АС 7*50'  , и биквинтил Сатурн
Меркурий освен споменатите два творчески аспекта- септил с Марс и Нептун 51* , е в антисия с Луната и честно казано, никога не съм го усещала като неаспектиран

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #80 -: Ноември 17, 2020, 10:25:43 am »
Без логистика няма взаимобмен. Аспект  - видимост.
Някъде бях чела едно хубаво сравнение, че управителят на асцендента, е като веслата на един кораб, които метафорично казано те водят, придвижват през морето на живота. Да имаш мажорно неаспектиран управител на Ас, може да е като да буксуваш на едно място. Няма предварително определена инфраструктура, разписан протокол, по които да стигнеш от точка А до точка Б. Само някоя синастрична, планета от комбин, транзит са в състояние да те пуснат в движение, да влезеш в обращение.
Всяка една сфера, която е подвластна на "неаспектирани" условия може да й куца логистиката.
« Последна редакция: Ноември 17, 2020, 10:29:30 am от starinthenightsky »

akruks

• Hero Member
« Отговор #81 -: Ноември 17, 2020, 06:54:26 pm »
То пък тези с мажорно аспектиран У1 са олимпийски шампиони по гребане всички до един, сигурно  :D :D :D

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #82 -: Ноември 18, 2020, 12:00:33 am »
Гали:
Цитат
Асцендентът в хороскопа

За да „видим” общата картина на човешкия живот е необходимо да анализираме Асцендента на хороскопа.

Асцендентът в хороскопа често се тълкува по-повърхностно. А всъщност именно това е факторът, върху който трябва да се концентрираме и да анализираме в детайли. Това е най-важният фактор в хороскопа, защото показва кой се ражда в даден момент на определена географска локация. Какъв ще е този човек, къде ще е неговото място в света и обществото, какви задачи ще има в живота си, как ще се развива, какъв ще бъде животът му.

В античността Асцендентът е бил наричан Хороскопос. От този термин произлиза и наименованието на рождената конфигурация – хороскоп. Смисълът е, че всичко, което извличаме от хороскопа, се определя, показва и реализира чрез Асцендента. Без Асцендента хороскопът е като филм без главен герой или като автомобил без шофьор.

От силата на Асцендента и 1ви дом като цяло, зависи целият живот. Той фиксира границите, извън които даден човек не може да се развива. Всички домове се «подчиняват» на Асцендента. Дори да имат по-голям потенциал, то той не може да се реализира.

Как се определя силата на Асцендента?
1. Знак и градус – елемент, качество, темперамент и природа, пол и др.
2. Планети в дома и планети, аспектиращи Асцендента – есенциални характеристики, естествени и функционални сигнификации
3. Управител на Асцендента – естествени и функционални сигнификации, есенциална и акцидентална сила, домова позиция, диспозитор
4. Планети, аспектиращи Управителя на Асцендента

Колкото повече планети са свързани с Асцендента и неговият Управител, толкова „по-пъстър и шарен” е животът. Къде за добро, къде за зло

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #83 -: Ноември 18, 2020, 12:20:52 am »
Защо пък да не е МС, а трябва да е АС най-важната част от хороскопа?

Аз мисля, че доста хора се заблуждават по Слънцето и Асцендента.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #84 -: Ноември 18, 2020, 02:51:14 pm »
Защо пък да не е МС, а трябва да е АС най-важната част от хороскопа?

Аз мисля, че доста хора се заблуждават по Слънцето и Асцендента.
защото Асц е човешкият живот.
При теб асц и МС се управляват от една и съща планета-Юпитер.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #85 -: Ноември 18, 2020, 03:24:23 pm »
Да, но засичам на доста места да се твърди, че МС е най-важната точка в даден хороскоп и съм склонна повече да им вярвам, отколкото за АС.

АС, ако показва начина, то МС е целта и това, което ни води, а духа (Слънцето) е това, което дава силата - поне моето разбиране е такова и не твърдя за валидност.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #86 -: Ноември 18, 2020, 05:28:51 pm »
Един добре поставен АЦ и негов управител може да не вещае олимпийски подвизи, но осигурява спокоен и безавариен живот и много шансове и пътища.
От други фактори зависи дали индивидът ще се възползва от тях.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

akruks

• Hero Member
« Отговор #87 -: Ноември 18, 2020, 07:54:38 pm »
И кое не му добре поставеното на моя АС, има си хармонични мажорни аспекти, Меркурий У1 У10 в1д. е на трон по знак, аспекти си има, а че не съм била Агата Кристи- ами аз съм си себе си, ето ме https://www.youtube.com/watch?v=mSsyT-zlHIk на 34-та мин. при СД Юпитер на МС

И тук  https://www.youtube.com/watch?v=GYr2cX1I0YQ&list=FLxKRuqFoXKDn3zJ8LNPpT3w

И съм си видима, и от много точки А съм стигнала до набелязаната точка Б, сама, а не синастрично  :)

Сафо

• Hero Member
« Отговор #88 -: Ноември 18, 2020, 07:58:13 pm »
Мда......мъжът ми има неаспектиран Юпитер,у1,у4 домове,натално е в скорпион,11 дом.Такава сила и мощ няма.Справял се е сам цял живот и е постигнал много,без чужда помощ.

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #89 -: Ноември 18, 2020, 11:20:56 pm »
Човек не е изолиран остров. В такъв смисъл никой не може да направи нещо абсолютно сам, защото е зависим от хора, обстоятелства, от конюнктурата. Те му помагат или пречат да стигне от точка А до точка Б. Напълно неаспектирана планета в буквалния смисъл няма, но пък есенциално и акцидентално силен Юпитер управител на асцендента, примерно предполага повече лекота и шансове в живота.