Автор Тема: Неаспектирани планети  (Прочетена 35933 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Неаспектирани планети
« Отговор #135 -: Ноември 22, 2020, 07:05:13 pm »
Странно ми е защо неаспектирана планета да дава качества?
Не би ли трябвало да е обратното. Няма подкрепа и е сама?
Чувал съм силни са стационарните планети, екзалтирани, на Трон, ъглови.
Моят Марс във Везни е добре аспектиран и би трябвало да финтирам по-добре от Лечков.
 ;)

Планетата може да е със силен статус и да е неаспектирана. Това са различни неща.
"Планетата да работи силно, но зле, да се проявява осезаемо, но да вреди на натива"-Робърт Хенд

Твоят Марс във Везни, освен че е във Везни, нали има значение как е поставен, спрямо Слънце, в коя част на картата, дом, диспозитор, вижда ли сферите, които управлява, в секта, аспекти ?  Той е слаб есенциално, но ако е в ъглов дом е силен акцидентално или качествено  няма как да прояви аналогиите на своята природа и вибаги тук ще се очакват проблеми, но понеже е ъглов, по него събития ще има и трябва да се внимава защото е Марс.  А, пък ти със сигурност ще финтираш по -добре от Лечков защото Марс си сътрудничи с още някой, който може да му даде нещо добро от природата си.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #136 -: Ноември 23, 2020, 07:04:12 am »
Акрукс, талантлива си, умна, знаеща, научена, изучена, просветена, видима, успяла . Меркурий ти е топ 10. Така  добре ли е ?  ;)

Ти не можеш да ме по/засрамиш.

“откраднах” си един чужд коментар в отговор...

https://astra.la/forum/index.php?topic=1114.msg160593#msg160593

akruks

• Hero Member
« Отговор #137 -: Ноември 23, 2020, 07:06:27 am »
Всъщност за да правим общи наблюдения, трябва да стъпим на общи основи, и най-напред: какво значи неаспектирана планета.
1) достатъчно е да има аспект по знак
2) аспект в орбис според вида му
3) аспект в орбис според планета

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #138 -: Ноември 23, 2020, 11:42:50 am »
Неаспектираната планета не е слаба като качества, защото това че няма аспекти, не отменя есенциалните й характеристики. По-скоро е концентрирана, тясно специализирана, не се разпилява, самобитна. При нея има натрупване на концентрирана капсулирана енергия, която получава стимул за развитие, когато е налице сигнал/канал за връзка с външния свят. По различен начин. В зависимост от планетата, която я аспектира в транзит, синастрия, комбин, композит.

Неаспектираният Меркурий е като пластелин, който надгражда и модифицира своите свойства във времето. Посредством условията, които предлага диспозитора му. В зависимост от есенцията по знак. "Шлифова" се в движение.

От извора. Моят е силен с това, че е концентриран, което си има своите минуси. Концептуален. Логичен. Практичен.Комбинативен. Функционален. Всичко, това което предполага комбинативност на ума, ме привлича. Правя от нищо нещо. Намирам функционалност, приложение, доколкото е възможно. Имам дар слово. Красноречие. Това не винаги е било така. Развих тези свои качества във времето (по системата транзит, синастрия, комбин, композит).  Поназнайвам три, четири езика, но нямам талант за полиглот. Имала съм добри възможности, но с проблеми при реализацията.
Като пиша, чета, по-добре обмислям нещата. По-добре се изразявам. Визуализацията, око да види,  ми е важна в запомнянето  и извличането на някаква информация. Говоримо понякога, но в повечето случаи имам талант писмено да се изразявам добре. Преводите са нещо, което обогатява и стимулира мисленето ми с гледната точка и стила на техния автор.
Като дете не съм имала желания, нещо да ме влече за това каква искам да стана като порастна. Други ме водят по този път. Кулминацията на Сатурн - Уран в Дева към Меркурий, ме срещна с астрологията. Нещо, което не е било в сферата на моите интереси.  В училище една съученичка, венерин тип, рисуваше, покрай нея и аз започнах да рисувам.
« Последна редакция: Ноември 24, 2020, 07:36:18 am от starinthenightsky »

Рени

• Hero Member
« Отговор #139 -: Ноември 23, 2020, 12:23:28 pm »
Интересно е  защото след Птолемей, астролозите променят правилото за неаспектирана планета. Вероятно е имало причина, както и за много други афоризми в астрологията.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #140 -: Ноември 30, 2020, 06:30:54 pm »
На първи декември, при неаспектирана Луна без курс в Близнаци, неаспектиран Меркурий влиза в Стрелец.

akruks

• Hero Member
« Отговор #141 -: Ноември 30, 2020, 06:58:37 pm »
На първи декември, при неаспектирана Луна без курс в Близнаци, неаспектиран Меркурий влиза в Стрелец.
моят по прогресия е в Стрелец, както и Слънце, Венера, Марс  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #142 -: Ноември 30, 2020, 07:10:24 pm »
Ингресиралият Меркурий в Стрелец  е секстил с  Юпитер и Сатурн.

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #143 -: Ноември 30, 2020, 07:21:51 pm »
Когато ингресират във Водолей ще са в секстил

Рени

• Hero Member
« Отговор #144 -: Ноември 30, 2020, 08:03:29 pm »
Защо ? В орбиса са на мажорен аспект ?

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #145 -: Декември 01, 2020, 05:44:13 am »
Ингресът на Меркурий в Стрелец дава тон на целия му престой в този знак. Имаме възможността от днес на практика, да проверим дали има секстил или е неаспектиран. :) Иначе е и минорно аспектиран - квадрат и половина с Марс. Изглежда завеян ентусиаст мечтател - мидпойнт Венера/Нептун. Глашатай на промяна на курса - мидпойнт нодална ос/Уран.
« Последна редакция: Декември 01, 2020, 06:06:29 am от starinthenightsky »

Рени

• Hero Member
« Отговор #146 -: Декември 01, 2020, 04:05:04 pm »
В терма на Юпитер, в секстил с диспозитора си, би трябвало тук поне да го усетим.  :)

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #147 -: Декември 01, 2020, 04:53:23 pm »
Получих пратката си от Спиди с нарисуван усмихнат емотикон и надпис върху нея "Ти си специален за нас. Усмихни се"  Усмихна ми деня :)
« Последна редакция: Декември 01, 2020, 04:55:45 pm от starinthenightsky »

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #148 -: Май 20, 2021, 08:37:59 pm »
Чудя се и се мая какво прави/правя с моя неаспектиран Марс в овен на к12!?
В мъжка карта знаем Венера в 12ти дом какви ги върши,в женска карта предполагам,че Марс е с тази характеристика.
Обаче проблемът при мен е ,че няма мажорни аспекти.Чаках новолунието прогресивно съвпад с него,че ще се задействам по тази му част,в любовен аспект,но не и не.
Дали тежка планета трябва да спре стационарна в градуса и в плавен аспект,за да се случи чудо ?
Нямам нужда от това,но се замислих защо цял живот не прелюбодействах.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #149 -: Ноември 09, 2021, 05:56:21 am »
За неаспектирана Луна имате ли наблюдения?Баща ми е с такава,в козирог,3ти дом,упр.на 9ти.В 27*.Плутон се мотае там,скоро ще я аспектира.
« Последна редакция: Ноември 09, 2021, 05:58:19 am от Сафо »