Съгласна съм, че никой не стига до върхушката на управляващата йерархия току така, само защото е получил добро образование, има високо ниво на интелигентност и лични способности. Повечето сегашни управляващи не са от
случайни семейства /и никога не са били/, а и като цяло мнозина от онези, които са успели да получат престижно образование в елитни университети навън. После стават консули, посланици, съветници и прочие овластен контингент. Някои стават и бизнесмени. Но големият бизнес също е свързан с политиката, с лобита, там се играе по други правила...
Не казвам, че няма и честни успели хора. Но тук имам предвид тези, които са успели в голям мащаб и имат бизнес с национално значение, а не квартална бакалия или няколко магазинчета. В тази връзка руснаците имат един лаф - "Няма да те питам
как си направил първия си милион".
Много се отплеснахме да коментираме други неща покрай темата. Надявам се, че повечето колеги са с достатъчно ясно съзнание и да могат да разграничат къде започва дискусията за неприятната новина и къде свършва. За мен тя вече е приключила и постепенно придоби друга посока. Тук никой няма за цел в такъв момент да оплюва и дискредитира това почернено семейство.