Как е в Мадрид, Лондон... няма значение за това кой как тук ще реши да си организира локдауните в близост до изборите. Няма никаква логика да отваряш, ако предварително си наясно с резултата. Въпросът не в това някой да е виновен, а че изглежда така, все едно се използва ситуацията в името на някакви политически интереси.
Използва се ситуацията, разбира се , но не от когото си мислите, за него остават само негативите от цялата тази, неудобна за всички ни, ситуация. Няма логика никъде- миналото лято започнаха да отварят поетапно това-онова в областта Мадрид, като се върнах октомври и всички населени места в областта бяха затворени и все още са затворени- могат да ги напускат само работещи в Мадрид- град, с разрешително. Мъжът ми е заварил една сутрин в апартамента, където е отишъл по работа, строителите-латиноамериканци, спали в апартамента, понеже не могат до пътуват до затвореното градче/селище или каквото е там, но не е квартал както много българи си мислят, че живеят в квартал на Мадрид, пък то села и градчета на повече от 200км., пътува се с влак или междуградски автобус и се водят Комунидад/област Мадрид.
Лондон- загуби си работата мой приятел, никой не го е компенсирал, пренасочил се е на друга работа- обгрижва болен мъж от деменция и живее при него, но продължава да плаща 450£ наем за една стая, където му е техниката- беше моден фотограф.
Помощи- никой не ни е дал нищо, нито на мен, нито на мъжа ми, нито на дъщеря ми, на която отложиха с година докторантурата, нито кръстниците ни, които имат дете в 1-ви клас, нито на многото техни приятели. На близка в Германия също нищо не дадоха като си загуби работата, нито на нейния, който е немец и е социален работник- нищичко отникъде никой не е взел и се дразня на наши сънародници, които пишат лъжи в сайтове за фалшиви новини, а оттам се прехвърлят във Фейсбук. Но пък при нас година не се свалят маските, дори във входа на блока с маска задължително, иначе 300€ глоба; басейна до нас затворен цяла година, а ходех всяка петъчна вечер да плувам преди, фитнеса на дъщерята ту работи, ту го затварят, парковете също- беше истинско събитие като отвориха парка и разрешиха само на бегачите да го ползват при определени условия. Глобите са солени, полицаите не си поплюват, нямат нищо общо с нашите, които септември ги палиха и заливаха с яйца, тук стрелят от хеликоптери като има нерегламентиран митинг, а последната година регламентиран няма, дори за Нова година беше забранено по къщите да се събират повече от 6 души в семействата. А, и вечерен час си имаме, след 22ч., ако си на улицата- глоба.