Мда, за какво им е масовката, само пикае и генерира тонове отпадъци по бунищата, трови и задръства. Ако много знае, може да се противопоставя. Затова е по-добре да си тъп, беден и болен, поне измества фокуса. До преди новите технологии, хората бяха необходими за работна ръка, робски ресурс. Защо са им вече? Даже и теорията за Златния милиард не издържа в новото време, твърде много е.
Всичко може да се върши от машината без възражения и неуморно, а какво да правим с множеството гладни люде, въставащи за хляб и правда. Най-трудно се управляват хора, алгоритъмът е най-сложен, всичко останало е с ясни предвидими параметри.
Досега силните сили обитаваха едни условно по-ограничени територии, но много хубави територии принадлежаха на обикновените хора. Една от първите и главни мерки за борба с вируса е изолиране, затваряне, забрана за достъп, има тука една хубава поляна, искам я за мен.
Аз обаче, противно на мястото, където пиша, хич не вярвам на прераждания и 777 живота, Рай след смъртта и алабала. За мен това е измишльотина, за да се успокоим, че не сме вечни, да си дадем доверие и да съжителстваме по-леко със смъртта и загубата. Аз си вярвам на Дарвин, маймунски произход и червеи под земята. Ако има паралелни светове в рамките на живота, а то има, мисля, че са само за избрани. Ние сме простолюдие.
Докато пиша, вие също пишете и аз дописвам дупликите. Ом, мисля, че има стремеж да не се знае. Знанието е сила. Дали сме първи или втори, не е толкова важно, факт са древни следи, които, говори се, изкуствено са подмладявани, за да не се задават въпроси, за които няма отговор. Често самите чисто обективни учени полусъзнато смаляват значението, защото сами не варват на очите си и считат, че сигурно правят грешка. А омаловажаването на чуждата история е друг проблем.