Сафо, когато подвижността на Въздуха не е балансирана, както при теб, може да се превърне в трескавост. Умът работи непрекъснато, но не е продуктивен. По -скоро е обременен от тревожни мисли,, които не можеш да прогониш и една съща ситуация се върти непрекъснаото, зацикляш. Това създава невротични състояния, безсъние, умствено, психическо изтощение. Щитовидната жлеза при тези проявления, реагира с хиперфункция и нейните симптоми/ ще си ги прочетеш в интернет/. Трескавата мозъчна активност води до повишено електричество в организма, което пък от своя страна предизвиква изсушаване на тъканите и признаци на преждевременно стареене. Нивата на естроген и прогестерон при жените е добре да се балансират един друг, но в менопауза, е някак трудно. Яйчниците постепенно, може и рязко, намаляват производството на тези два най-важни хормона за жената и съответно настъпват изменения във физиологията. При теб изброих, кои са слабите места и реагираш/защитаваш се с тях.
Аз не съм се сбръчкала/ въпреки ранна възраст на която съм влязла/, но напълнях много и косата ми капе много - при мен това заложено.