Как сте с комуникацията тия дни?Аз днес изпаднах в нокдаун от реакцияята на колежка, която се обиди от моя реплика, с която всъщност я защитих и застанах на нейна страна. Рядко ми се случва да не ме разберат какво говоря, но сега това е факт и съм в недоумение какво се случи и ми остави горчив вкус.
Разгледах транзитите и забелязвам, че преобладават изключително куинконсите. Меркурий е в точен 150* с К3. Диспозиторът на У7, Юпитер, е ретрограден и в 150* с Марс, У9 е сУ4, а Луната е на АСЦ и в 150* със Слънце и Меркурий натални. Венера, У3/10 влиза в 9 дом. Опозицията Марс/Сатурн е в 10/4 домове.
Куинконсите винаги съм ги свързвала с неяснота и необходимост от нагаждане, компромис, лишение/премълчаване за момента, съобразяване с външни обстоятелства. Дали сега точно те не се проявиха така...
тр.Марс е диспозитор на У3 Венера и в момента е опозе на У6 тр. Сатурн-колежката и това опозе е в т.каре с плутон на асц.ти,съ у на 3 дом,,/по натал в съвпад в 9,удрят пак 3 дом-комуникацията,с натална ВЗ Марс/Венера-У3-усилват нещата -влагат скрита мощ в комуникацията ти/
думите ти имат силата да се почувства застрашена,не защитена :29:за момента на тр.опозиция
а шегите на плутон в 1 дом са докато ти още се смееш,другите вече плачат
Куинконкс: Ключова дума – Приспособяване. Ъгъл и дъга от 150° между две планети.
Куинконксът е с непредсказуем ефект. Той съдържа в себе си два много различни по своето естество аспекта – 60° + 90°, секстил и квадрат. Напрежението на квадрата тук е впрегнато на работа заедно с улесняващия характер на секстила. Квинконксът е с доста електричен характер и носи внезапни обрати. Той свързва астрологични знаци, чиято характеристика не позволява да бъдат много хармонично съчетани, като Телец и Стрелец, Козирог и Близнаци и пр. Един знак би се съчетал много по-добре със собствената си противоположност, а описаната комбинация налага търсене на изход, което може да наклони квинконкса или към хармонична реализация на предхождащия го тригон (120°), или към осъзнаването чрез противопоставяне на следващата го опозиция (180°). Квинконксът е наричан още много творчески аспект, понеже тласка към намиране на нестандартни, непредсказуеми разрешения.
Допустим орбис 2°.
Този съвпад, начало на цикъл, е в точен куинконс от 4 дом с МП на наталния ми съвпад Марс/Сатурн в 9 дом и в секстил са Луната във 2 дом. Т.е. активира наталния куинконс на Луната със съвпада Марс/Сатурн като образува Йод.
Май се запалих да го проследя този цикъл
•
http://astra.la/forum/index.php?topic=985.0 сега е опозето на този цикъл,нещо ескалира
началото на цикъла -съвпад с антарес-марсова звезда,воинствена
сега при опозето на марс/сатурн-марс съвпад с бетелгейзе,с природа на марс-меркурий, словото+марс,оста на катастрофите,ако няма сдържаност