Да, кулминацията беше средата на април, но не затихва. Имам ревливи изстъпления от декември насам.
"Паузите" са точно по Нептун/Венера, но очевидно са нифелни, за да приглушат ефекта на Сатурн/Марс/Уран.
Според джотиш от 4 ноември 2013 си влязла в Махадаша на Луна. Ще продължи до ноември 2023 - не се стряскай. Обратно на западната ти карта Луната е изключително силна в сидералната - неприлично силна, почти два пъти повече точки получава от останалите планети в картата ти.
Не помня доколко е легитимно определянето на Луна като йогакарака при Лагна в Рак, но като цяло съм запомнила, че управителят на Лагна, особено толкова силна Луна не би трябвало да носи неприятности в своя период. За мен това е изненада, последното, което съм си мислила за теб, е че си с лунна доминанта. Възможно е наистина да си пренебрегнала много драматично лунната си страна и сега да й се налага да взема надмощие по такъв драматичен начин
. Принципно Ашлеша се смята за много трудна накшатра на Луна в днешно време, но силата й е в приемането и овладяването на най-тъмната, инстинктивната ни страна - чела бях някъде, че тя представя онази най-атавистична част от мозъка ни, която е наследена от рептилите (символът на Ашлеша е змията - змия отровителка, или лечителка "Дозата прави отровата" - жезълът на Ескулап или Мойсей). Но ми се струва, че това е посланието на този период, Уран, предстои ти наистина най-пълноценният и удовлетворяващ планетен период в твоя живот, но трябва да отстъпиш крачка назад и да приемеш, че си... Луна.
До септември 2014 продължава антардашата (подпериодът) на Луна. Евентуално от 10 март до 27 април си била в "най-безсловесната" и тъмна фаза на депресивност или по-скоро безсилие - подподпериод на Сатурн, управлява 7-ми и 8-ми дом в Раши, проблеми с партньора, срещи/мисли за смъртта, сега си на етап интелектуализиране и обговаряне - подподпериодът на Меркурий продължава до 10 юни 2014, владее 3-ти и 12-ти в картата - проблеми с дребни врагове/колеги/конкуренти, но и ирационални, атавистични страхове, кошмари, кофти сънища, като цяло - психическа нестабилност.
И двете планети аспектират Луната в наталната раши, и двете планети владеят предизвикателни домове. Сатурн (заедно с Луна) управлява накшатрата на Лагна - Пушия. Меркурий пък (плюс Луна) управлява лунната накшатра. Посланието на първата е да се превърнеш в хранителка/кърмилница за околните си (но не само в близкото си обкръжение!), а на втората - да овладееш инстинктите - интелектът (Меркурий) да контролира ума, страховете и емоциите (Луна) и да трансформира отровата в лекарство.
Може да имаш още един по-ревлив период към края - 15-тина дни от 20 август нататък - пак сдърпване с партньора или пък да се обадят някакви дребни болежки - Слънце управлява 2-ри дом, и аспектира Луната от седми.
Ако не можеш да пътуваш, занимания с йога (кундалини йога и медитация за коренната чакра препоръчват за ашлешите), активизиране на общуването с майка ти, курс по готварство или алтернативно лечение може да са ти интересни. За психологии и прочее терапии въобще и дума няма да отварям, нито пък да си осиновиш рептилче вкъщи...