Срещу 4 е 10 дом. Луната като управител на 4 се свързва с душата и подсъзнателното, но по 10 дом Сатурн как се свързва със съзнателното - чрез дисциплината, структурирането, лимитирането? :017:
На другия край на психологическата "ос" би трябвало да е Слънцето - егото, Аза, изявата и самодоказването.
Само времето може да покаже до каква степен си се доказал. Сатурн, Кронос, Времето.
Най-простичко казано. Слънцето е малко по-различно за мен. Днес може да блестиш, но колко ще е дълготрайно...
Сатурн е 'плодовете' след усилена работа. По-скоро там - в 10 дом, се намира амбицията да покориш върховете - козирог. И да се докажеш.
Нямам време, но много готина тема.
За мен винаги ми е било интересно за 4 дом. В него има много скрито, много лично. Там се пипа с перце, не може урбулешката. И много от причините за всичко се намират в 4 дом. Без значение колко и дали има планети там. Някои неща не носим само от мама и семейството тук, душата тук. Влачим си ги от по-преди. Корени, корени... родови истории, памет някаква дълбока.
Иначе аз там откривам майката. Бащата го гледам по 10 дом. Така го усещам и много рядко е в друг ред, ако ролите в семейството са разменени, ако някой липсва и т.н.