Автор Тема: Четвърти дом  (Прочетена 29037 пъти)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Четвърти дом
« Отговор #45 -: Ноември 16, 2015, 10:28:33 am »
Ами то нали е хубаво да се гледат заедно по осите :)

Аз бих разгледала Сатурн в 10 дом така - всичко, което постигаш ще бъде с цената на много, много труд, а ако е и ретро - ще търсиш потенциала за това вътре в себе си, без опора от средата около теб :)
Над силата е само умението да я владеем!

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #46 -: Ноември 16, 2015, 10:37:46 am »
Въпросът ми е провокиран от такъв случай - ранна загуба на баща и човекът е принуден да се справя в много отношения сам и той го прави. Но дали ретро Сатурн в 10-ти може да е една от индикациите за смъртта на бащата, т.е. отсъствието, раздялата. Дали е показател за такава драстична промяна в живота.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
« Отговор #47 -: Ноември 16, 2015, 10:38:51 am »
Сатурн случайно да е ретро?

Не е Хепи.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #48 -: Ноември 16, 2015, 10:51:08 am »
Оф топик, за което се извинявам предварително, защото въпросът ми е по опозиционния дом.
В продължение на написаното за ретро Сатурн, в 10 дом може ли да бъде индикация за отсъстващ баща, вкл. ранна негова смърт?  :(

Да, ако има и други показатели в картата за това.

Планета в родителските домове задължително показва качества на родителя, отношения с него или особености на семейната среда.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #49 -: Ноември 16, 2015, 10:54:44 am »
А на 10 дом Сатурн е и ест. упр-л  ::)

Какви аспекти прави в конкретния случай?  ::)

delphin

• Hero Member
« Отговор #50 -: Ноември 16, 2015, 11:30:37 am »
Сатурн в случая е и стар управител на 10 дом. Доста е аспектиран.
Прави тао квадратура с Плутон в 6 дом (У7) и Хирон в 4 дом - квадрат с Плутон и опозиция с Хирон.
Тригон със Слънцето (У4) и Меркурий (У2, съУ5).
Широк съвпад с МЦ.

Сега се загледах, че Хирон е в 4-ти. Болката, раната в семейството. 4 дом като домът, огнището, родното, най-интимното твое. И в случая е точно така.
Мевляна Руми

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #51 -: Ноември 16, 2015, 12:01:00 pm »
Сатурн в случая е и стар управител на 10 дом. Доста е аспектиран.
Прави тао квадратура с Плутон в 6 дом (У7) и Хирон в 4 дом - квадрат с Плутон и опозиция с Хирон.
...

В така оформения тао квадрат виждам:

- ретро Сатурн в 10 дом указва липса на опора в средата (липсата на бащата);
- Хирон в 4 дом указва къде е болката - там, където трябва да се чувстваш сигурен и защитен;
- Плутон в 6 дом дава дълбочина на преживяването - чувстваш се още повече сам и без опора. Отваря бездна, в която можеш да потънеш, ако си позволиш да се отчаяш.

Тригонът със Слънцето - все пак ще има личностен потенциал да се справи, да намери устои - може би подкрепа от семейството все пак, защото е У4.
Тригонът с Меркурий У2 и У5 - вложените усилия в съзидателни дейности ще доведат и до материално обезпечение :)

delphin

• Hero Member
« Отговор #52 -: Ноември 16, 2015, 12:03:27 pm »
Справя се, да, използва целия си потенциал :)
Мевляна Руми

Aquarius

• Full Member
  • Публикации: 237
« Отговор #53 -: Ноември 21, 2015, 06:50:32 pm »
Знам, че отдавна не е писано в тази тема, но ми направи впечатление, че имам стелиум - Слънце, Уран, Нептун и Южен възел във Водолей в 4 дом и исках да чуя мнението ви. :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #54 -: Ноември 21, 2015, 07:19:55 pm »
По-скоро ние искаме да чуем мнението ти

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #55 -: Ноември 21, 2015, 07:35:23 pm »
Имаме дублирани теми, може ли да ги обединим?

http://astra.la/forum/index.php?topic=900.0
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Radost

• Sr. Member
  • Публикации: 475
« Отговор #56 -: Ноември 21, 2015, 07:56:47 pm »
Супер тема. Скорпион на ИЦ, Плутон на трон в 3 д, диспозитор на Слънце/Сатурн и Меркурий. Меркурий съвпад ЮЛВ, съвпад ИЦ. Уран, Венера, Нептун в 4д в интерсептиран Стрелец.  Някой път усамотяването го възприемам , като истинско щастие и мисля, че дори съм длъжна да се усамотявам, за да 'зареждам' батерии.  Голяма част от процесите на този дом остават неосъзнати. Възприемам го, като дом на подсъзнанието, на емоционалната сфера. Семейството ми играе важна роля в живота ми, не толкова в материален план, колкото като обич и подкрепа.
« Последна редакция: Ноември 21, 2015, 08:35:43 pm от ini »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #57 -: Ноември 21, 2015, 09:36:12 pm »
Имаме дублирани теми, може ли да ги обединим?

http://astra.la/forum/index.php?topic=900.0

Done

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #58 -: Ноември 21, 2015, 11:15:05 pm »
Стелиум в 4-ти дом ,крайно чувствителни към всичко и всички,интуитивни прозрения за околните ,мистериозни,реализация във втората половина от живота.....

По какво се съди, че ще се реализира във втората половина на живота?

Прочетох интересни размишления какво отличава "ъгловите" хора от другите
Планетите на ИЦ не чакат никого, не разчитат на никого и не зависят от никого. И това е единственият наистина личен - в смисъл - необществен дом, като логично следствие - да можеш да вървиш сам по пътя
...

Напълно съгласна :)

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #59 -: Ноември 22, 2015, 08:11:39 am »
Супер тема. Скорпион на ИЦ, Плутон на трон в 3 д, диспозитор на Слънце/Сатурн и Меркурий. Меркурий съвпад ЮЛВ, съвпад ИЦ. Уран, Венера, Нептун в 4д в интерсептиран Стрелец.  Някой път усамотяването го възприемам , като истинско щастие и мисля, че дори съм длъжна да се усамотявам, за да 'зареждам' батерии.  Голяма част от процесите на този дом остават неосъзнати. Възприемам го, като дом на подсъзнанието, на емоционалната сфера. Семейството ми играе важна роля в живота ми, не толкова в материален план, колкото като обич и подкрепа.

Болднатото важи и при мен с пълна сила - много, ама много обичам само собствената си компания. Дори половинката вече ме обвинява в егоизъм.
За управител на 4 дом в 3, съм чела, че се свързва с грижи за близки. Ини, при теб така ли е?
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."