Автор Тема: Четвърти дом  (Прочетена 29040 пъти)

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
Re: Четвърти дом
« Отговор #60 -: Ноември 22, 2015, 09:18:23 am »
Аз нямам планети в 4 дом, но там е СЛВ в съвпад с Ригел. Това какво показва?

Radost

• Sr. Member
  • Публикации: 475
« Отговор #61 -: Ноември 22, 2015, 11:22:20 am »
Болднатото важи и при мен с пълна сила - много, ама много обичам само собствената си компания. Дори половинката вече ме обвинява в егоизъм.
За управител на 4 дом в 3, съм чела, че се свързва с грижи за близки. Ини, при теб така ли е?
В периода на обрат на възлите имах грижи, но в смисъла на тревога по тях, а не физическа грижа. Не само У4 в 3 при мен, но и още връзки 3-4, затова имам и множество премествания.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #62 -: Ноември 22, 2015, 01:10:11 pm »
На първа страница има коментари в контекста на твоя случай - разгледай ги :)
Над силата е само умението да я владеем!

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #63 -: Ноември 22, 2015, 01:47:58 pm »
По какво се съди, че ще се реализира във втората половина на живота?

През нощта кой, как и какво се реализира ?!?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #64 -: Ноември 22, 2015, 01:50:16 pm »
По какво се съди, че ще се реализира във втората половина на живота?

Всеки квадрант от хороскопа се свързва с определена част от живота. Гледа се кой от четирите квадранта е най-акцентиран, къде са разположени повечето лични планети.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #65 -: Ноември 22, 2015, 02:59:53 pm »
Рени, Лили, благодаря Ви :)

Гледам, гледам .... При мен 1 и 3 са най-пълни и малко има в началото на 4 квадрант :)

По около 20 години ли броите на квадрант?
Над силата е само умението да я владеем!

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #66 -: Ноември 22, 2015, 06:35:45 pm »
Нямам планети в 4д, а Юпитер У4 е овен, в 8д

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #67 -: Ноември 23, 2015, 06:33:47 am »
Не само У4 в 3 при мен, но и още връзки 3-4, затова имам и множество премествания.

Това също важи и за мен.  :012: (бях го забравила)
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #68 -: Ноември 28, 2015, 02:32:35 pm »
Това също важи и за мен.  :012: (бях го забравила)

При мен У4 на МЦ в 10 дом, квадрат с натален уран. Премествания да иска човек , по едно време спрях да ги броя.  :012:
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

toroni

• Full Member
  • Публикации: 231
« Отговор #69 -: Ноември 28, 2015, 04:14:26 pm »
Моят 4 дом е като по учебник:
ИЦ е в Лъв , но там всъщност царствено се е настанила Луната в Дева, връх на тао-квадрат с Нептун в 6д и Сатурн на АЦ, откъм 12 д.
Родителите ми са разведени ,още когато съм била на 3 години.С баща ми рядко се виждахме. Останала съм при майка ми, която буквално ме е хвърлила на нейните родители , на които дължа всичко, което съм сега. Никога не простих това и нямам никакви отношения с нея, чувам я веднъж на 2-3 години.На младини много тежко изживявах липсата на родители и яростно я мразех, сега не изпитвам  абсолютно нищо към нея. Но така или иначе болката и чувството за изоставеност си остана, просто вече не се ядосвам за това.  :(

Aquarius

• Full Member
  • Публикации: 237
« Отговор #70 -: Ноември 28, 2015, 04:44:10 pm »
Видях ги след като отговорих. Добре ще се опитам вече да не задавам толкова тъпи и ,,елементарни'' въпроси. Не всеки е запознат с всичко. Исках просто да попитам и за моят случай. Не е ли за това тази тема?

Aquarius

• Full Member
« Отговор #71 -: Ноември 28, 2015, 05:35:26 pm »
Точно за моя случай явно няма да намеря. Иначе за това как го усещам като, че ли семейството и домът за мен не са толкова на преден план. Може би както Papy е написала за 4 дом ядката на орехчето - най-вътрешното ни аз. Така го усещам.
« Последна редакция: Ноември 28, 2015, 05:38:30 pm от Aquarius »

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #72 -: Ноември 28, 2015, 05:45:57 pm »
Aquarius, прочети за всяка от планетите ти в 4 дом. След това за същите в знака, в който се намират. И извади сентенцията за всяко положение. Ще разбереш как се проявяват при теб.
Няма чак толкова категорични правила, които да са еднакви за всеки индивид. Защото сме различни и по различен начин изживяваме събитията.

Едно домашно искаш ли?

В тази тема напиши за всяка планетка какво си прочела в интернет.

За Уран в 4 дом - ...
За някоя си(забравих какъв ти е случай) - ...

И подчертай с друг цвят кое смяташ, че се отнася за теб.
И напиши кое не мислиш, че е валидно за теб.
И ще разгледаме защо е така.
Аз мога да ти помогна, но и ти ще трябва да ми/си помогнеш.

Харесва ли ти така?

Едит: Ето ти едно място, от което може да четеш.

http://pims.ucoz.net/board/planetite_v_domovete/planetite_v_4_ti_dom/20

Огледай се из този сайт. Добро начало за начинаещи.
« Последна редакция: Ноември 28, 2015, 05:49:04 pm от Emma »
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Samoella

• Full Member
  • Публикации: 104
« Отговор #73 -: Ноември 28, 2015, 07:25:39 pm »
По повод на това, че 4 дом показва ранните години от живота и късните, или втората половина от живота бих искала да ви попитам от кога я определяте , защото според едни е от 36 год, според други от 44 нататък.
Аз съм с Юпитер в 4 дом. 

Aquarius

• Full Member
« Отговор #74 -: Ноември 28, 2015, 09:59:09 pm »
Aquarius, прочети за всяка от планетите ти в 4 дом. След това за същите в знака, в който се намират. И извади сентенцията за всяко положение. Ще разбереш как се проявяват при теб.
Няма чак толкова категорични правила, които да са еднакви за всеки индивид. Защото сме различни и по различен начин изживяваме събитията.

Едно домашно искаш ли?

В тази тема напиши за всяка планетка какво си прочела в интернет.

За Уран в 4 дом - ...
За някоя си(забравих какъв ти е случай) - ...

И подчертай с друг цвят кое смяташ, че се отнася за теб.
И напиши кое не мислиш, че е валидно за теб.
И ще разгледаме защо е така.
Аз мога да ти помогна, но и ти ще трябва да ми/си помогнеш.

Харесва ли ти така?

Едит: Ето ти едно място, от което може да четеш.

http://pims.ucoz.net/board/planetite_v_domovete/planetite_v_4_ti_dom/20

Огледай се из този сайт. Добро начало за начинаещи.

Ето:
Отбелязала съм всичко, което мисля, че се отнася за мен в зелено.
Уран в 4 дом.
Ключова дума - непостоянен
Може да претърпите промени в жителството и колебания във вашия домашен живот. Може би вашата майка е била твърде оригинална или един от вашите родители не ви е разбирал. Както и да е, семейната ви среда е необикновена; вие сте били отделен от семейството в ранна възраст или сте живели при необикновени обстоятелства. Ако Уран не е във фиксиран знак, вие не харесвате заседналия живот и предпочитате често да сменяте местоработата си, местоживеенето и партньорите; все пак се страхувате да бъдете сам. В по-късните си години може да проявите интерес към астрологията и окултизма.
Вие вероятно не сте домошар и не чувствате нужда от фиксиран и уреден живот у дома. Вие сте много независими, когато става дума за вашата сигурност и семейство.

Нептун в 4 дом.
- Няма здрава почва под краката си.
- Никъде не се чувства в къщи (въпреки мечтаната къща и мечтаното семейство...)
-  Инстинктивен достъп до символиката на сънищата, картините, знаците
- Емоционален, емпатичен, духовен

Чувството ви за дом и семейство е религиозно и отношението към вашите родители, идеалистично, все пак вие може да промените жителството си многократно или да изживеете объркване по отношение на вашата идентичност; може би сте били осиновен или сте израснали с чужди родители. Вие сте артистичен и музикален; нямате нищо против саможертвата и се нуждаете от време да намерите своя път. С неблагоприятни аспекти, може да скитате по света и никъде да не намерите своя дом, докато не осъзнаете, че вътрешният душевен мир е решението на вашите проблеми. Може да имате родител алкохолик или такъв, който не се задържа в дома. - относно последното мисля, че няма значение, но за всеки случай да кажа, че баща ми през последните 5-6 години всяка година за около 6-7 месеца заминава далеч за да работи.

Слънце в 4 дом.
Ключова дума - семеен, домошар
Имате силни родителски връзки и щастлив семеен живот, ако нямате твърде много предизвикателни аспекти; след това идва желанието да напуснете рано дома си. Вие се радвате на добро здраве в късна възраст. Това разположение на дома е отлично за всякакво имущество. Вие притежавате силен импулс за самосъхранение, който може да се прояви като крайна нужда за сигурност. Този дом показва корените на човешкото същество, онова което е в дълбочина и не се е появило на повърхността. Слънце в четвърти дом има много от характеристиките на Слънце в Рак.
- да за мен връзките със семейството са важни, но като, че ли за мен семейството и домът са по-на заден план

Южен възел във Водолей.
Южният възел във Водолей определя корените на такъв човек здраво захванати в принципите на честност и справедливост, показва човек, който прекарва много време в самота и изолация, показва човек, на който му липсват приятели, когато чувства най-голяма нужда от тях. Периодите на самота и изолация за него са необходима предпоставка, за да събере сили и да стане водач. Желанията за приятелства в действителност го правят слаб, не му помагат да получи лична самоувереност. Неговата задача е да стане творец на собствения си живот, да се научи, че ако животът му може да стане по-добър, той сам трябва да си го създаде. Като надгражда познанията си от минал живот и работи за доброто на човечеството може да премине от беден към богат начин на живот. Това може да се случи, когато открие таланти от минал живот, които никога не е мислил, че притежава, когато открие някогашните си принципи, на които е посветил живота си – принципите на Водолея. Вроденото му чувство за справедливост от минал живот го прави способен да направи революционни промени в себе си и в живота на другите. Неговата сила е в строгата справедливост и честност. Неговите най-големи постижения ще се случат, когато подчини собствената си воля в служене на човечеството, когато покаже на хората пътищата, чрез които могат да преодолеят своите обременености. - в това открих много истина

Южен възел в 4 дом - Най-често кармата е свързана със семейството, в което на практика само единия родител ще е всеотдаен - и при родителите и при собственото семейство. Човек си е избрал тая карма, често свързана с отказ от професиални амбиции в името на семейството, като там той ще поеме не лек товар. Когато децата пораснат, когато старите родители починат, тогава ако са усвоени необходимите уроци до тоя момент, личността с присъщата и отговорност и без да търси отплата ще се посвети на избрана лична реализация. Знакът на южния възел показва къде се допуска незрялост, а знакът на северния - начините, по които най-лесно ще бъде решена кармичната задача.  - за това пък не знам какво да кажа

« Последна редакция: Ноември 28, 2015, 10:00:51 pm от Aquarius »